בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
הצצה: וילה יוקרתית ומעוצבת בצהלה 
 
 שטיח טלאים של צמר שטיחים יפים בסלון הצבעוני    צילום: אבישי פינקלשטיין    
עולם הבית |
 

שתי מעצבות מוכשרות לקחו מבנה בן ארבע קומות על גבול שכונת צהלה והשדות החקלאיים של רמת השרון והפכו אותו לבית חמים, מודרני ומדהים עבור בני זוג עם שתי בנות מתבגרות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

מעצבות הפנים שמרית קאופמן ונגה לסר עצבו את הוילה היפה של  משפחה בת ארבע נפשות - זוג הורים בשנות הארבעים לחייהם ושתי בנותיהם, האחת נערה בתיכון והשנייה ילדה בבית ספר יסודי. המשפחה ידועה כאוהבת טבע ורכשה את הבית, בעיקר בשל מיקומו על גבול שכונת צהלה והשדות החקלאיים של רמת השרון - כאשר צדו הצפון-מערבי של הבית פתוח לנוף המרהיב של שדות אלה. שני בני הזוג עוסקים בענף התקשורת וכפועל יוצא מעיסוקם ואופיים הם נוהגים לארח בביתם חברים ומשפחה בתדירות רבה (הבעל גם ידוע כשף חובב ברמה גבוהה).

 

הבית

הבית עבר כמה בעלים ולפיכך גם מספר רב של תהליכי תכנון בניה וביצוע - בתחילה, כחלק ממסגרת פרויקט פיתוח שכונתי, דרך פשיטת רגל של היזם המקורי, וכלה בלקוחות אשר כספם אזל באמצע הבניה ונאלצו למכור אותו. כתוצאה ממצב עניינים זה, התכנון בבית לא היה אחיד וסבל מליקויים תכנוניים ומבניים רבים.

 
פינת ישיבה בחוץ
 פינת ישיבה בחוץ   צילום: אבישי פינקלשטיין 
 
 

התכנון והביצוע

האתגר המרכזי היה הפיכת המבנה בן ארבע הקומות, שנתקע בשלב עיצובי מנוכר ובלט בפגמיו הרבים, לבית-מגורים חם, אינטימי ומזמין - הן לבני המשפחה והן לאורחים. כמו בהרבה מקרים אחרים בתחום עיצוב הפנים, גם בפרויקט זה לוח הזמנים היה קצר וקצוב ונדרשה התמודדות עם מגבלות תקציביות מוקפדות. במטרה לעמוד בתנאים המוקדמים הללו, הוחלט בדעה אחת עם הלקוחות להתערב מעט ככל שניתן בשינויים מבניים דרמטיים, ולהשקיע את עיקר המאמץ בטיפול בחללים הקיימים כפי שהם, תוך הסתמכות על ריהוט שיותאם בצורה מדויקת וייחודית לצרכי המשפחה, כדי שהתוצאה הסופית תניב בית יעיל ונוח עבור דייריו.

 
קישוט בצורת ברווז ורוד ששובר את הלבן באמבטיה
 קישוט בצורת ברווז ורוד ששובר את הלבן באמבטיה   צילום: אבישי פינקלשטיין 
 

החללים

 כבר בכניסה מגיעה בשורת עיצוב המעידה על דיירי הבית - אנשי ספר ותרבות - בדמות ספרייה בולטת ואוסף אומנות מקורי. הספרייה מייצרת קומפוזיציה מתחלפת לפי קצב קריאת הספרים הניצבים בה אשר אינם משמשים כאלמנט עיצובי, אלא מהווים חלק פונקציונאלי בחיי המשפחה, ורהיטי הסלון המשלימים אותה מבליטים את קווי האופק והמסגור בחלל הציבורי.

 
פינת ספרים ליד המדרגות לקומה השנייה
 פינת ספרים ליד המדרגות לקומה השנייה   צילום: אבישי פינקלשטיין 
 

סלון

הסלון תוכנן ורוהט כך באופן שיתפקד כמשפחתי ובו בזמן יאפשר אירוח נעים לחברים ומשפחה. שתי הספות ושולחן הקפה הניצבים בסלון הוזמנו לפי ייצור מיוחד עד לרמת הגימור והתפירה, והם תוכננו במידות לא סטנדרטיות כדי להתאימם לחלל ולעדן את הפרופורציות שלו.

 
כיסא נדנדה עם שטיח טלאים של צמר שטיחים
 כיסא נדנדה עם שטיח טלאים של צמר שטיחים   צילום: אבישי פינקלשטיין 
 

מטבח

במטבח נדרש תכנון עיצובי מאתגר, היות והחלל המקורי שיועד לו היה קטן ומסוגר, על אף הדרישות הרבות שהיו ממנו מאחר וכאמור, הלקוח הוא שף בזמנו הפנוי. לפיכך, המטבח (שיוצר ע"י חברת רגבה) מכיל אלמנטים ייחודיים רבים (כיריים מקצועיות, תנורים איכותיים). כדי להקנות לו את הלוק המקצועי הנדרש, ובו זמנית לשמר את אופיו הביתי, הוחלט לבחור בו חומר לחזיתות בעל מראה מתועש (פורמייקה - מהדורה מיוחדת המדמה יציקת בטון עם טקסטורה לא אחידה) להדגשת אופי המטבח כמקום "ייצרני" עם משטחים מנירוסטה, ומצד שני משטח בוצ'ר מאלון מבוקע טבעי ו"ביתי" באזור החוצץ בין המטבח לחלל האירוח.

 

להשלמה, מוקמה עמדת ישיבה על בר מול השף, ומעבר אליה פינת אוכל אשר יוצרה גם היא מאותו סוג עץ "ביתי" במידות ייחודיות, על מנת לאפשר אירוח נוח מבלי להכביד על החלל הקטן יחסית. התכנון היצירתי הזה מאפשר לשף החובב שלנו להיות בקשר תמידי עם אורחיו, גם בשעה שהוא שוקד על המטעמים שלהם.

 
מנורה עומדת בפינת האוכל של קמחי תאורה
 מנורה עומדת בפינת האוכל של קמחי תאורה   צילום: אבישי פינקלשטיין 
 

חדר המיטות

בחדר השינה של ההורים, צורפה פינת עבודה (השינוי המבני המהותי היחיד שנעשה בבית), אשר הפכה לחדר ארונות פתוח. האהבה לא הוזנחה בחדר ונוצר בו חלל קסום עם גוף תאורה יוצא דופן בהזמנה אישית אשר העניק לחדר סגנון רומנטי ייחודי. בחדר הרחצה תוכנן ארון כיור ייחודי ומעוצב המדגיש את הקווים האופקיים. גוון העץ של הרהיט הותאם לצבע הפרקט של הרצפה על מנת להעניק תחושה טבעית וחמימה לחיפוי הקיים.

 

 

 
תאורה רומנטית של קמחי תאורה מעל המיטה
 תאורה רומנטית של קמחי תאורה מעל המיטה   צילום: אבישי פינקלשטיין 
 

חדר הבנות

בחדרי הבנות תוכננו ארונות ייחודים לפי דרישת החלל והטעם האישי של כל אחת מהן - לגדולה, בלוק נסיכותי עם קרניזים אשר פותחו במיוחד עבורה ולשנייה עם קווים נקיים יותר. בכל קומה תוכנן ומוקם ארון שירות נוח שכלל ציוד ניקיון והותאם לדרישות האחסון בקומה המיועדת - בקומה העליונה לדברי כביסה, בקומה מתחת - לאחסון ארוך-טווח, ובמרתף - לאחסון של כלי אוכל וספרי בישול.

 

 
מנורת שנדליר מלכותית בחדר הילדה
 מנורת שנדליר מלכותית בחדר הילדה   צילום: אבישי פינקלשטיין 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by