בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
הצצה לבית חדש-ישן בכ 
הצצה: בית חדש-ישן בכפר סבא 
 
 המדרגות המשקיפות אל הסלון – גוונים שונים של עץ    צילום: רני לוריא    
הצצה לבית חדש-ישן בכ |
 

מעצבת פנים אורלי אביטל, הפכה בית בן 40 שנה בגודל 180 מ"ר ממקום חשוך וצפוף לחלל מגורים חמים ומזמין למשפחה בת 5 נפשות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

בית מגורים בן 40 שנה עבר שיפוץ יסודי והפך ממקום חשוך וצפוף לבית מגורים חמים ומזמין למשפחה בת 5 נפשות. מעצבת הפנים אורלי אביטל: "תוך שבועיים התקבלו כל ההחלטות העיצוביות - ומעולם לא הבטנו לאחור". 

 

הבית המדובר נבנה ב-1973 בכפר סבא. במשך שנים ארוכות לא עבר הבית כל שיפוץ אך כשמשפחה צעירה רכשה אותו ונכנסה אל הבית היא החליטה לשנות אותו מן היסוד. 180 מ"ר של שילובי עץ, צבעים בהירים, אריחים מעוטרים וחיבורים של אלמנטים כפריים ומודרניים הפכו אותו לבית מגורים נעים ומזמין למשפחה בת 5 נפשות.

 

את מקום העיצוב המיושן הצפוף והחשוך, החליף בית רחב ידיים: הקומה התחתונה הפכה לחלל אחד ציבורי רחב ידיים ומזמין הכולל מטבח, סלון ופינת טלוויזיה. הקומה השנייה, המשמשת למגורים, חולקה מחדש והוסבה לצרכיו הפרטיים של כל אחד מן הדיירים החדשים.

 

 
מבט מאיזור הכניסה אל הסלון
 מבט מאיזור הכניסה אל הסלון   צילום: רני לוריא 
 

החיבור בין הדיריים למעצבת

המעצבת אורלי אביטל מספרת שהמפגש בינה והמשפחה הוליד חיבור מיידי: "היה קליק מדהים", היא מספרת, "מיד כולנו ידענו מה אנחנו רוצים". תוך שמירה על בקשת המשפחה ליצור מרחבים נעימים ורגועים יצאה אביטל לדרך. אם המשפחה, שהייתה "בין עבודות", התפנתה למשך שבועיים, בטרם התחילה את עבודתה החדשה, לקיים פגישות עיצוביות. תוך 14 יום בלבד התקבלו כל ההחלטות וכמו שאביטל אומרת: "מעולם לא הבטנו לאחור".

 
פינת הטלוויזיה בקומה התחתונה – פינה ביתית ומזמינה
 פינת הטלוויזיה בקומה התחתונה – פינה ביתית ומזמינה   צילום: רני לוריא 
 
 

בית עץ

הבית כולו עומד בסימן שילובים של עץ וצבעים בהירים המתפרשים על מרחבים פתוחים. בכל הבית הותקן פרקט עץ המעניק תחושה נעימה וחמימה. בתהליך בן 9 חודשים, שבו שופץ הבית כולו, הוקדשה תשומת הלב גם לפרטים הקטנים ביותר. שולחן המטבח והכסאות הישנים הוחלפו בריהוט מעץ מלא. ארונות המטבח במראה הכפרי, בצבעי תכלת ולבן, החליפו ארונות ישנים דמויי עץ. במקום החלונות הישנים והקטנים שהיו במטבח, ועל מנת להוסיף תאורה טבעית, חלונות גדולים נפרצו מעל השיש ולצידם נתווספו אריחי בטון מעוטרים להשלמת המראה העדין.

 
המטבח החדש – תחושה כפרית ושלווה
 המטבח החדש – תחושה כפרית ושלווה   צילום: רני לוריא 
 

חללים פתוחים ומוארים

הבית הישן, שעמד על תילו במשך כמעט 40 שנה, פורק לחלוטין. אביטל מספרת שאפילו לאחר שהופשט הבית עד לרמת השלד הוכנסו בו עוד שינויים רבים. היה צורך לפתוח חלונות רבים, לשבור קירות קיימים ולהחליף את התשתיות הישנות, שחלקן היו עשויות מאסבסט. מלבד הצורך הפרקטי היתה בכך גם משום החלטה עיצובית: החללים בבית הישן היו קטנים, מופרדים וחשוכים, והיה צורך בחלוקה מרחבית חדשה. בבית החדש החללים הפכו פתוחים ומוארים. אמנם, פרטים מסוימים נותרו במקומם המקורי אך גם הם זכו לשיפוץ מסיבי. גרם המדרגות הישן של הבית הוחלף בגרם מדרגות חדש לחלוטין, קירות התמך הוסרו ובמקומם הותקן גרם מדרגות מעץ שאינו חוסם את החלל אלא מעניק תחושה אוורירית וקלילה.

 
שידת עץ כבד עתיקה הוסבה לשולחן
 שידת עץ כבד עתיקה הוסבה לשולחן   צילום: רני לוריא 
 

צבעים בהירים המזמינים רוגע

אביטל המשיכה ביצירת חללים מזמינים בכל חלקי הבית. דגש גדול הושם על מרחבים ציבוריים פתוחים. הקומה התחתונה, שהפכה לחלל אחד המחולק לאיזורים שונים, היא הדוגמה המובהקת לכך. כל איזור זכה להתייחסות נפרדת, אך הזרימה במרחב מורגשת. בעזרת פתיחת חלונות גדולים מן הסלון, על הקיר המנוגד לחלונות המטבח, נוצרת אווירה של המשכיות. עם זאת, לכל איזור יש את הדגשים המיוחדים לו. פינת הטלוויזיה, שעוצבה בצבעים הבהירים מזמינה את בני המשפחה להתרגעות. הסלון, לעומת זאת, נותן תחושה עיצובית שונה לחלוטין - פרטים עיצוביים המושכים את העין מעניקים תחושה של עיצוב מהודק ומינימליסטי.

 
מנורות בסגנון רטרו
 מנורות בסגנון רטרו   צילום: רני לוריא 
 

פריטים עיצוביים

מלבד עיצוב החללים, אביטל, בשיתוף בני המשפחה, הקדישה זמן רב לבחירת פריטים עיצוביים מיוחדים. בסלון הוצבה שידת עץ כבד עתיקה ולצידה קערות שחורות בעיצוב מודרני. במזווה הותקן ארון כפרי במראה מיושן בשילוב של עץ וזכוכית, ועל הקירות הוצבו מנורות בסגנון רטרו. מעל התנור, הוטמעו אריחי בטון תלת מימדיים. אווירת העיצוב הכפרי ניכרת בכל פרט ופרט.

 
ארון כפרי במראה מיושן בשילוב של עץ וזכוכית
 ארון כפרי במראה מיושן בשילוב של עץ וזכוכית   צילום: רני לוריא 
 

חדר הבן

קומת המגורים של הבית, הפכה לממלכה הפרטית של כל אחד מבני המשפחה. אביטל השתדלה להתאים כל חדר לדייר החדש שיתגורר בו. בחדר של אחד הבנים הותקן לוח מיוחד המחולק ל-3 לוחות שונים: לוח גיר,לוח מחיק ולוח שעם.

 
לוחות מחיקים בחדר הבן
 לוחות מחיקים בחדר הבן   צילום: רני לוריא 
 

חדר ילדה ורדרד

החדר של הילדה זכה לצביעה עדינה, עד חצי הקיר של צבע וורוד בהיר ושולבו בו פריטים וורודים נוספים שיוצרים חדר המותאם לבנות אך אינו משדר צעקנות. בחדר המשפחה הקפידה אביטל לייצר נוחות וזמינות: לצד פינת המחשב הונחו פופים צבעוניים שהופכים את החדר למהנה ורגוע.

 
חדר ורוד של בנות
 חדר ורוד של בנות   צילום: רני לוריא 
 

סוויטת ההורים

בסוויטה של ההורים המשיכה אביטל את הקו המרכזי של עיצוב הבית - שילוב של עץ וצבעים בהירים. במקרה הזה, השילוב של העץ הכהה, יחד עם העץ הצבוע לבן בתקרת החדר תרם ליצירת מראה אלגנטי מהודר.

 
שילוב של עץ וצבעים בהירים בחדר ההורים
 שילוב של עץ וצבעים בהירים בחדר ההורים   צילום: רני לוריא 
 

חדרי הרחצה

האמבטיות, לדבריה של אביטל, היו פרויקט מיוחד. היא מספרת שהתכנון המקורי של האמבטיות היה מסורבל במיוחד ולא הגיוני ודרש החלפה של כל המבנה הפנימי. בתכנון חדרי השירותים והאמבטיות החדשות הושם דגש על שימוש בקווים רכים תוך כדי שמירה על הקו החמים והנקי שמאפיין את יתר הבית. בשירותי האורחים שיחקה אביטל עם שילובי עץ וירוק, ובשירותי הילדים הצבע הלבן נותן את הטון. גם חדר הרחצה של יחידת ההורים נצבע, בצבעים בהירים כשאת העין תופס במיוחד הריצוף המשובץ.

 
צבעים בהירים בחדר הרחצה של ההורים
 צבעים בהירים בחדר הרחצה של ההורים   צילום: רני לוריא 
 
חדר השירותים של האורחים
 חדר השירותים של האורחים   צילום: רני לוריא 
 

חלל החוץ

אביטל הקפידה כי גם החלל שמחוץ לבית יהיה חלק בלתי נפרד מן הקו העיצובי. מוטיב העץ ששולט בחלקו הפנימי של הבית חוזר ומופיע בדק שמקיף את הבית מבחוץ. יחד עם אריחי בטון ששולבו בקיר החיצוני, וקירות חיצוניים שנצבעו בצבע שמנת בהיר ודלת מעוצבת של רב בריח בצבע קרם נוצרת כניסה שמשרה תחושה של נועם, של בית שאינו נמצא במרכזה של עיר סואנת.

 
דלת מעוצבת של רב בריח בגוון קרם
 דלת מעוצבת של רב בריח בגוון קרם   צילום: רני לוריא 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by