בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם היופי 
לא רק לאכילה: היתרונות בשמנים צמחיים  

לא רק לאכילה: היתרונות בשמנים צמחיים

 
עולם היופי |
 

למה כדאי לשתות כפית שמן זית כל בוקר וגם לפני שיוצאים להשתכר, איך עוזר השמן לשמור על עור פנים צעיר ושיער בוהק ומטופח? הכל על נס פך השמן

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

חנוכה כבר בפתח והסופגניות חוגגות וצוהלות. עם זאת, חשוב להבהיר, ששמנים אינם נועדו רק לטיגון, אפיה או לאכילה אלא יש להם שימושים מעולים אחרים. אפשר לקחת לדוגמא את השמנים הצמחיים שהינם או חלקם מעולים למטבח, לבריאות וליופי. ספירה מדויקת מצביעה על 28 שמנים צמחיים, אך הפעם נדבר על העיקרים שביניהם.  

 

למרות שמם "שמנים", אין לשמנים הצמחיים שום קשר לשמנים האתרים המשמשים למטרות גם הם רבות ומגוונות. בנוסף, אין שום דמיון בהרכבם וגם לא בתכונותיהם.

 

סגולות קוסמטיות ורפואיות


 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

השמנים הצמחיים,המכונים גם שמני בסיס, אינם מתאדים וכמעט חסרי ריח בניגוד לשמנים האתריים שהם בעלי ריחות ארומתיים בולטים מאוד (זאת אחת הסיבות לכך שיש לסגור היטב לאחר השימוש ע"מ  לשמור על איכותם).

השמנים הצמחיים, בניגוד לשמנים האתרים, מותירים סימנים,  אך שניהם המשלימים אחד את משנהו ופועלים בצורה מדהימה כשהם יחדיו. במקרים רבים  מומלץ למהול את השמנים האתרים עם הצמחיים, על מנת לקבל תוצאות טובות ואופטימאליות, בעיקר בשימוש חיצוני (במיוחד על העור והקרומים הריריים ).

 

חשוב שכל שמני הבסיס- הצמחיים יהיו מכבישה ראשונה קרה. כמעט כולם עשירים, בחומצות שומן של אומגה 3, ויטמינים מסוג E (כשבראשם צועד שמן נבט החיטה), וויטמין A וכמו כן בוויטמין B. שמנים צמחיים משמשים כמעט באופן גורף את העיסויים למיניהם למטרות שחרור שרירים ולהעשרת העור בלחות  ולכל עיסוי רפואי.

 

המעניין הוא, ששמנים צמחיים הינם גם לשימוש פנימי כמו, שמן הזית או  שמן האבוקדו , אינם מזיקים אלא מועילים מאוד ומטיבים עם העור והזנתו בכל דרך. הם זולים יחסית, קל להשיגם ומשמשים לטיפוח היופי שלנו ולא רק לבישולים ומעניקים תחושה טבעית פנימית וגם חיצונית.

 
 

שמן נבט החיטה


 צילום: פוטוליה 
 

שמן מזין, מרכך את העור, מחייה ומחדש אותו. מעולה ומרגיע עור מגורה במיוחד בתקופת ההיריון ומשמש לכל בעיות העור בריאותיות אחרות. שמן נבט החיטה מחדש רקמות,נספג בעור בצורה מהירה ובקלות. הוא משמש את כל חברות ותכשירי היופי (לעור ולציפורניים), מאחה רקמות והינו אנטי אייג'ינג מובהק ועוצמתי ומעולה לקמטים. שמן זה עשיר מאוד בוויטמין E, מעולה לאיזון העור וכמו כן מעולה לאיזון למערכת העצבית. שמן נבט החיטה משתלב בצורה מופלאה עם שמן אתרי לימון. (שמן אתרי לימון הינו פוטו טוקסי ולכן אין לצאת אתו לשמש- גורם לכתמים בעור).

 

שמן השקדים המתוקים

ידוע בתכונתו הרכה והמרגיעה ומעולה לתינוקות ולאימהות בהנקה (לחריצים בשדיים). זהו שמן המלחלח את העור ומונע גירודים וגירויי העור. מתאים לכל עיסוי, לכל סוגי העור ולכל הגילים. הוא מעולה לעור סדוק ופגום בידיים. הריח שלו מאוד נטרלי וכמעט בלתי מורגש ומשתלב בצורה הרמונית עם שמן אתרי עץ השושנים ולבנדר.

שמן השקדים המתוקים הינו קליל, נספג וחודר בקלות, אך מגרעתו היחידה היא שהוא מתחמצן בקלות ובמהירות.

 

שמן קלנדולה


 צילום: פוטוליה 
 

זהו שמן מזין ביותר ( המשמש כמעט את כל תעשיית מוצרי התינוקות - קרמים, שמפו וכו) ואנטי דלקתי מובהק . מומלץ לעור רגיש, לקופרוז-אדמומיות (מנימים בפנים) ומסייע בשיקום של עור שמן ופגום. זהו שמן המשתלב בצורה נפלאה עם שמן אתרי של הליקריסום, ולבנדר.

 

שמן אבוקדו


 צילום: פוטוליה 
 

שמן המשמש גם את המטבח וכשמן מדהים לפתולוגיות רבות בלקיחה פנימית וכמובן גם לחיצונית. שמן האבוקדו מזין ביותר וחלומי לעור יבש, אנטי  קמטים, מעולה לשיער (במיוחד לשיער יבש ופגום). בדרך כלל מאוד סביל ואפילו משמש כמזין  מסביב לעיניים, אך ללא מהילה עם שמנים אתרים. הוא מקיף ומכיל שורה ארוכה של ויטמינים כמו A,D,E ובכמויות מכובדות מאוד. יכול לשמש להרגעה וריפוי במקרה של " מכת שמש". יש להימנע ממנו בעור שמן ומשתלב בצורה הרמונית עם שמן אתרי של גרניום.

 

שמן אגוז המקדמיה


 צילום: פוטוליה 
 

שמן אגוז המגיע מאוסטרליה הוא מאוד עדין, מרכך, נספג ומלחלח. שמן זה נוזלי וחודר ואינו מותיר שום סימן של שומן לאחר השימוש. בדרך כלל משמש לפתור בעיות בזרימת הדם ובעיות במחזורי הלימפה . אידיאלי לבעלי עור שברירי ורגיש ביותר. מומלץ במקרים של צלקות, חריצים וסדקים בעור, ועור פגום. עשיר בויטמיני A,1B,2B וטוב כמעט לכל סוגי העור.

 

שמן שומשום

שמן נוסף, שמשמש גם במטבח וגם לטיפוח העור ובעיקר למטרות עיסוי. זהו שמן קליל, חדיר, נספג בקלות, אך מגרעתו שהוא מתחמצן במהירות רבה מידי.  הוא מסנן את קרני השמש היוקדות של הקיץ ומשמש כפילטר מעולה עבורם. השמן עצמו, נוזלי, בהיר ונעים למגע. המגרעה שלו היא שיש לו ריח של גרעיני השומשום- הרי הוזהרתם.

זהירות !!! בעל פוטנציאל לאלרגיות במיוחד לאלה הרגישים לשומשום ואינו מומלץ לילדים

 

מלך המטבח ומלך הבריאות הפנימית והחיצונית.נועד מלכתחילה לספוג את השמנים האתרים כשהם נלקחים באופן אוראלי (דרך הפה)

 

שימוש חיצוני: שמן הזית מעולה לשיער , לידיים, לכפות רגליים סדוקות, לציפורניים ומרכך את העור.  

שימוש פנימי: אנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) עוצמתי  ועשיר ביותר בפוליפנולים (אלה פיטוכימיקלים המשרים אנזימים המגינים על התא מפני עקה חמצונית). זהו אנטי אייג'ינג ידוע מוכר ומוכח שנבדק רבות לאורך השנים וההיסטוריה. משתלב מעולה ובהרמוניה עם שמן אתרי לימון (שהינו פוטו טוקסי - בחשיפה לשמש גורם לכתמים וכך גם כל שמני ההדרים).

 
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

***הכותבת היא נטורופתית מוסמכת, תזונאית טבעית ומאמנת למודעות.

לינקים:

ויטמין סי לעור הפנים

דרכים טבעיות לעבור את החורף בשלום

 מתגייסות? בואו ללמוד איך לשמור על המשקל

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by