בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
לבן ומזמין: הצצה לבית פרטי משופץ בשרון 
 
 פריטי נוי בכל מקום    צילום: בועז נובלמן    
עולם הבית |
 

פונקנציונאליות ופרקטיות, משחקי תאורה ומטבח שף אלגנטי- הם חלק מהאלמנטים העיצוביים שהנחו את המעצבת ובני הבית המבוגרים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

בזכות שיפוץ שארך בסך הכל חודשיים, הפך הבית הישן והחשוך בשרון למרחב ביתי, מואר ומזמין. דיירי הבית הזמינו שיפוץ פרקטי שיתאים לביקורי הנכדים - וקיבלו בית שנעים לחיות בו.

 

צבעים נייטרליים, רהיטים מעץ ושילוב של מראה אורבני הם רק חלק מהאלמנטים שהפכו את העיצוב של הוילה בשרון לבית מעוצב שמשדר רוגע ושלווה. האדריכלית יערה קפלן צייטלין הצליחה ליצור מראה נקי ובהיר מצד אחד ומתוחכם ואלגנטי מן הצד השני. תוך ניצול מירבי של אור טבעי ופתיחת המרחב קיבלו הדיירים בית שכולו דיאלוג בין מינימליזם לחום וביתיות.

 
שידה מעץ עם ארון אחסון
 שידה מעץ עם ארון אחסון   צילום: בועז נובלמן 
 

פונקציונליות ופרקטיות

הוילה המדוברת, בית בן שתי קומות בשרון בגודל 270 מ"ר, שייכת לזוג שמתגורר בה כבר מלמעלה מ-30 שנה. אחרי שנים של מגורים באותו מרחב ללא כל שינוי משמעותי, החליט הזוג לערוך שיפוץ מחדש ומרענן. הזוג פנה אל האדריכלית יערה קפלן צייטלין, בעלת משרד אסימטריקס. קפלן צייטלין, שהחלה את דרכה בעיצוב חללים מסחריים עבור רשתות קמעונאיות, פתחה סטודיו משלה ובו היא מעצבת חללי מחיה וחללי מסחר ללקוחות פרטיים ועסקיים כאחד. הבקשה של בני הזוג הייתה לערוך שיפוץ מקיף תוך שמירה על פונקציונליות ופרקטיות.

 
פינת אוכל מעץ מלא
 פינת אוכל מעץ מלא   צילום: בועז נובלמן 
 
 

חללים מוארים ותאורה טבעית

בני הזוג הדגישו בפני קפלן צייטלין כי עיקר השיפוץ יערך בחלל הציבורי. הזוג, המרבה לארח את נכדיו, הנחה את המעצבת ליצור מרחב ציבורי נעים ככל האפשר. דגש מרכזי נוסף הושם על יצירת שטחי אחסון. בעוד הבית הישן סבל מחדרים חשוכים, הבית החדש הפך לרצף של חללים מוארים. קומת הכניסה, שבתכנון הישן חולקה לאיזורים נפרדים וסגורים למדי, הפכה, לאחר השיפוץ, לרצף אחד המורכב מאיזורים שונים ונהנה מתאורה טבעית מלאה בכל שעות היום.

 
מנורות מתוחכמות
 מנורות מתוחכמות   צילום: בועז נובלמן 
 

מטבח שף עם טאץ' טבעי

המטבח היה אחד ממוקדי השיפוץ העיקריים. המטבח הישן, על קירותיו וכל תכולתו, הוסר לחלוטין. במרכזו  שני עמודים שלא ניתן היה להסירם. קפלן צייטלין מספרת כי העיצוב התחיל משם. "השיפוץ  למעשה נבנה סביב העמודים", היא מסבירה. קפלן צייטלין בנתה לצידם של העמודים אי והעמודים חופו לבנים בהירות שריככו את המראה הבולט שלהם. האי הגדול, המשמש מצידו האחד כמשטח עבודה ומצידו האחר כבר ישיבה הפך למרכז המטבח. גם בתוך האי נוספו מגירות אחסון המאפשרות ניצול מקסימלי של החלל. הארונות והשיש הכהים הוחלפו בקירות מחופים לבנים בהירות וארונות אחסון נפרשו לכל אורכו של קיר המטבח, כ-6 מטרים. "למדתי במהלך השנים" מספרת קפלן צייטלין "שאין דבר כזה 'יותר מדי' מקומות אחסון". בקירו הדרומי של המטבח נפרצה דלת גדולה הפונה למרפסת שירות שתפקידה להכניס אור יום וחלון מערבי נוסף, הצופה אל שביל הכניסה, נפרץ אף הוא. לצד החלון, הוצבה פינת אוכל שנהנית מתאורה טבעית.

 

 
נגיעות צבע במטבח
 נגיעות צבע במטבח   צילום: בועז נובלמן 
 

 

 
תאורה נעימה מעל האי
 תאורה נעימה מעל האי   צילום: בועז נובלמן 
 
כסאות בר ליד שולחן המטבח
 כסאות בר ליד שולחן המטבח   צילום: בועז נובלמן 
 

גינה קדמית

את פני המשפחה והאורחים הבאים בשערי הבית, מקבלת מבואה מזמינה ופתוחה שהחליפה את הכניסה הישנה. הדלת הכהה הוחלפה בדלת בהירה ושקופה למחצה עם פרופיל בלגי ולצידה חלון בעיצוב דומה. הריצוף והקירות החיצוניים  שונו וחודשו אף הם לצבעים בהירים שמשמשים  כרקע מנוגד לצמחיה  בגינה הקדמית. קפלן צייטלין מסכמת את הפרוייקט בסיפוק. "מבחינתי מדובר בהצלחה. האי במטבח הוא הפינה האהובה על הנכדים בבית והצלחתי ליצור בית שהוא גם פרקטי וגם מחבק".

 

***הכתבה באדיבות חווה חן, מייסדת ומנכ"לית משותפת באתר העיצוב הישראלי.

 
צבעים נעימים גם במבנה החיצוני של הבית
 צבעים נעימים גם במבנה החיצוני של הבית   צילום: בועז נובלמן 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by