בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
השולחן העגול: איך לבחור פינת האוכל  
 
  צילום: אדריכל הפנים אייל טרסר    
עולם הבית |
 

מרכז תשומת הלב בפסח מופנית לשולחן החג המפואר- לכן נרצה לבחור את השולחן בו נהיה בין יושבין ובין מסובין. ענף הרהיטים מציע מבחר עצום של שולחנות אוכל מחומרים שונים, צורות מגוונות ועיצובים מרהיבים. כיצד בוחרים נכון את מה שיתאים לכם?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

פינת האוכל היא הלב הפועם אצל המשפחה הישראלית. סביבה אנו סועדים משפחה, חברים, ימי הולדת, חגים, אירועים מרגשים ובעצם חלק נכבד מנוף חיינו, והיא ונוצרת בתוכה רגעים בלתי נשכחים. על מנת שפינת האוכל תתאים לצרכים שלכם לאירוח הנה לכם מספר קריטריונים שיקלו עליכם את הקנייה, שאסף עופר ברקן - קניין ומנחה בערוץ הקניות.

 

תכנון ומדידות

לפני שאתם בונים ציפיות לשולחן אוכל מסוים, כדאי למדוד מראש את גודל החלל אליו מיועדת פינת האוכל, קחו בחשבון את מיקום הכיסאות ושטחם, את אפשרויות התנועה סביב השולחן ובדקו שהשארתם מספיק מקום להרחבות במקרה של כמות סועדים גדולה. מומלץ לבצע מדידות בשטח.

 

כדאי לדעת שרוחבו של שולחן סטנדרטי הנו 80 ס"מ, אולם אם הדבר אפשרי, מומלץ לבחור ברוחב של 100 ס"מ לפחות. הדבר יאפשר לכם להניח כלים במרכז השולחן מבלי לפגוע ברווחת ונוחות היושבים. לחללים גדולים רצוי לבחור בפינה מסיבית בעלת נוכחות במרחב. לעומת זאת, בחללים קטנים עדיף לבחור בפינה עדינה וקומפקטית עם אפשרויות הרחבה.

 
פינת אוכל
 פינת אוכל   צילום: רהיטי רוזווד, ניתן להשיג במרכז ONE מרכז העיצוב בראשון לציון 
 
 

מלבני, עגול או מרובע

בחירת צורת השולחן תלויה בגודל החלל (לאחר שלמדתם על המרחב ההגיוני שבו תוכלו למקם את השולחן), במידת הנוחות הדרושה ומספר הסועדים.

 

השולחן המלבני- הנו השולחן הנפוץ ביותר בארץ והוא מתאים לחללים ארוכים וצרים. גודלו של שולחן מלבני סטנדרטי המתאים לשישה סועדים או יותר במצבו הרגיל הוא 90X160 ס"מ ולעיתים 100X160 ס"מ. בשולחנות מסוג זה ניתן להגיע באמצעות מספר הרחבות גם לגודל של ארבעה מטרים וכך ליצור סביבת אירוח יוקרתית במיוחד המזכירה שולחן אבירים.

 

השולחן המרובע - מתאים לחללים גדולים ומרווחים. גודלו של שולחן מרובע סטנדרטי המתאים לארבעה עד שישה סועדים במצבו הרגיל הוא 125X 125 ס"מ.

 

השולחן העגול - אידיאלי ליצירת אינטימיות בין הסועדים אךפחות מתאים לאירוח רב משתתפים. קוטרו של שולחן עגול סטנדרטי המתאים לארבעה סועדים במצבו הרגיל הוא 120 ס"מ.

 
 צילום: יחצ קארה דיזיין 
 

אפשרויות הרחבה

כדאי תמיד להיות מוכנים לאפשרות הרחבת השולחן. פינות האוכל השונות מציעות מגוון אפשרויות להרחבה שהעיקריות בהן נקראות בעגה המקצועית: "פתיחת ספר", "פתיחת מגירה", "פתיחה מרכזית".

 

פתיחת ספר - שיטה המבוססת על דחיפת הפלטה המרכזית של השולחן וחשיפת משטח הרחבה הממוקם בדרך כלל מתחת.

פתיחת מגירה - שיטה המבוססת על פתיחת צד של כל אחד מקצוות השולחן וחשיפת משטחי הרחבה הממוקמים בתוכם.

פתיחה מרכזית - שיטה המבוססת על דחיפת הפלטה המרכזית ושליפת משטחי הרחבה מאמצע השולחן. בשיטה זו ניתן לאחסן מתחת לשולחן מספר יחידות הרחב על פי הצורך (מתאים למשפחות גדולות).

 
 צילום: יחצ שמרת הזורע 
 

חומר הגלם

שולחן האוכל יכול להיות עשוי מחומר אחד או משילוב של מספר חומרים. החומרים הפופולאריים ביותר הם עץ (מלא או מחופה בפורניר) המתאפיין במראה כפרי חמים ואינטימי וזכוכית המתאפיינת במראה מעודן, אלגנטי ומואר בשל שקיפותה.

 

שולחן העץ דורש תחזוקה יומיומית בשל רגישותו לספיגת נוזלים העלולים ליצור כתמים, לכן חשוב להניח מתחת למפה השולחן חומר סופג לצמצום נזקים המתרחשים מטבעם בעת הארוחה, שעוונית או מפה חד פעמית. הזכוכית לעומת זאת איננה סופגת נוזלים ולכן קל יותר לתחזקה ולשמור על עמידותה לאורך זמן.

 
 צילום: RolfBenz 
 

סגנון העיצוב

בכל הנוגע לעיצוב השולחן השמיים הם הגבול. נסו להתאים את פינת האוכל כך שיתאים לעיצוב הכללי של הבית. התחשבו בצבע הקירות (ניתן גם לשנות את הצבע בהתאם לאווירה אותה תרצו ליצור בפינת האוכל), בתאורה, וברהיטים הנוספים הנמצאים בקרבת השולחן. אם אתם מעוניינים ביצירת סביבה אינטימית ומשפחתית רצוי לבחור פינת אוכל בצבעים כהים ועשויה מחומרים חמים כגון עץ מלא או פורניר עץ. ליצירת מראה מודרני יותר העדיפו שולחן בצבע אפוקסי מבריק, דבר שיאפשר לכם לחדשו בכל עת שתרצו. למראה אלגנטי ונקי מומלץ לבחור בשולחן זכוכית. שילוב של תאורה נכונה ייצור אפקט מרשים של הארת המרחב והגדלתו.

 
 צילום: מתוך פרויקט משותף של יפרח בן צבי והאדריכלית אירית לוינסקי, יחצ 
 

כיסאות

אם חשבתם שלשולחנות יש מבחר גדול, תיווכחו לגלות כי לכיסאות יש מבחר גדול עוד יותר. לכיסאות תפקיד חשוב ביצירת העיצוב, בעזרתם תוכלו ליצור שילובים מעניינים ויפים לעין. תוכלו להתאים לשולחן כיסאות עם ריפוד בד, עור או דמוי עור המוסיפים צבע וחיות למראה הכולל ונשמרים לאורך זמן. השתדלו לבחור כיסאות שתוכלו להתרווח עליהם ולהרגיש בנוח ככל שניתן. על מנת להעניק לסועד את הנוחות האידיאלית מומלץ לבחור בכיסא רחב עם משענת גבוהה שבו גם המושב וגם המשענת מרופדים. כמו כן, במידת הצורך תוכלו להחליף את הריפוד של הכיסאות ובכך לרענן את המראה הכללי של פינת האוכל.

 
 צילום: רשת IDdesign 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by