בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
דיאטת חג 
לא עוצרים במצה: ממשיכים לרזות בחג 
 
 אותו המשקל, למרות המצות    צילום: fortolia    
דיאטת חג |
 

המצות והארוחות עתירות הקלוריות שמחכות לנו בפתח חג הפסח עלולות לסכן את הגזרה והדיאטה. איך תתמודדו עם כל המוקשים במהלך ימי החג ואפילו תרזו בלי הרבה מאמץ? כנסו לגלות

 
 
 
 
 
 
 
 
 

הארוחות הכבדות, הישיבה הארוכה מסביב לשולחן והיציאה משגרת הפעילות הגופנית עלולות להוביל להאטה בפעילות המעיים ולעצור את תהליך הירידה במשקל או אפילו לגרום לכם לעלות במשקל. אין פסח שעובר בלי ששומעים,לפחות פעם אחת את המשפט "אוף, המצות האלה עושות לי כזה בלגן בבטן".

 

אין ספק שהמצות מקשות על הירידה במשקל. מלבד הקלוריות הרבות והעובדה שהן נאכלות בכמויות ועם תוספות עתירות קלוריות (חמאה, שוקולד) יש להן תופעת לוואי נוספת - עצירות. החדשות הטובות הן שאפשר לשרוד את ימי החג בלי להוסיף קילוגרמים ובלי כאבי בטן והחדשות היותר טובות שאפשר לעשות את זה בלי הרבה מאמץ. בדקנו עם אילנית סנדרוביץ, דיאטנית קלינית ברשת הולמס פלייס איך אפשר לעבור את החג בשלום.

 

 

 

 

 

 
המטרה: להיכנס לג'ינס גם אחרי החג
 המטרה: להיכנס לג'ינס גם אחרי החג   צילום: fortolia 
 
 

מהי עצירות?

זהו מצב שבו יש האטה וקושי בפעילות המעיים ובהתרוקנותם, ובעקבות זאת הצואה מצטברת במעיים ואינה מתפנה מהגוף. התחושות הלא נעימות הנלוות למצב זה הן כאבי בטן, תחושת מלאות וכבדות, גזים וחוסר נוחות מתמשך. עצירות היא תופעה שכיחה יחסית, המופיעה באופן כרוני או בתקופות מסוימות בגלל שינויים זמניים בתזונה, היעדר פעילות גופנית או מצבים רפואיים שונים.

 

מה גורם לתופעה?
הגורמים התזונתיים לעצירות הם תזונה דלה בסיבים תזונתיים, היעדר שתייה מספקת והיעדר פעילות גופנית. חשוב לציין כי גם צריכה גדולה מאוד של סיבים עלולה לגרום לעצירות. פסח הוא חג עמוס בארוחות משפחתיות כבדות, ישיבה ארוכה מסביב לשולחן וירידה בפעילות הגופנית בעקבות היציאה משגרה. המצות, כמובן, אינן מוסיפות למצב - אלו פחמימות פשוטות בעלות כמות מעטה של סיבים, שאינן סופחות נוזלים במערכת העיכול ונשארות כגוש יבש וקשה. חלק משמעותי נוסף מהמזון בפסח הוא מזון דל סיבים המבוסס על מצות, כגון קניידלך, עוגות מצות, מצה-בריי, תפוחי אדמה ועמילן וכן ארוחות בשריות וכבדות.

 

 

 
כאבי בטן וחוסר נוחות
 כאבי בטן וחוסר נוחות   צילום: fortolia 
 

לצלוח את החג


אפשר בהחלט לעבור את החג בשלום", אומרת סנדרוביץ, "אך יש להקפיד על כמה דברים חשובים, הנה כמה מהם":

שתו הרבה מים הקפידו על שתייה של שני ליטרים של מים לפחות במהלך היום, וכמובן תוך כדי ארוחת החג. כדי לעודד צריכת מים אפשר להגיש אותם בתוספת עשבי תבלין כגון נענע, לואיזה, פלחי לימון ואף פרוסות מלפפון. אחרי הארוחה הכבדה אפשר לשתות מגוון סוגי תה וחליטות צמחים, שיקלו על פעולת העיכול וירגיעו את הקיבה.

 

הורידו את האוכל -פסח אינו תירוץ להפסיק להתעמל, ומי שאינו מתעמל, יש לו כעת סיבה מצוינת להתחיל לזוז. אחרי הארוחה צאו לסיבוב הליכה כדי להמריץ את פעילות המעיים, להרגיש קלילים יותר ולשרוף כמה קלוריות על הדרך.

 

אל תתאפקו גם אם אתם לא בבית ולא תמיד נעים, זכרו: מי שמתבייש, מתייבש. בזמן שאתם מתאפקים, הגוף ממשיך לספוח נוזלים מהצואה בחזרה לגוף, הצואה מתייבשת ומצב העצירות מחמיר.


אכלו ירקות פשוט מתבקש לאכול סלטים ירוקים ורעננים במזג האוויר החם בפסח, שיכולים להוות ניגוד קליל ותוספת נעימה לאוכל הכבד והמסורתי. הקפידו על אכילת ירקות במהלך החג, טריים או מבושלים. אפשר להכין אנטיפסטי, מרקי ירקות חים או קרים ומגוון סלטים וממרחים מירקות מבושלים. הירקות יוסיפו נוזלים וסיבים תזונתיים שיקלו על התופעה.

 

 

 
דיאטה
 דיאטה   צילום: fortolia 
 
 

הוסיפו פירות יבשים אפשר לגוון את סלטי החג והחרוסת עם פירות יבשים כגון שזיפים, חמוציות, משמשים או תמרים, העשירים מאוד בסיבים תזונתיים. עם זאת, שימו לב לכמויות: הם נראים תמימים וקטנים, אך הפירות היבשים מכילים הרבה מאוד קלוריות.

 

גוונו את הקינוח במקום עוגת מצות מסורתית ועוגיות קוקוס או בוטנים כבדות, הכינו סלט פירות רענן בתור קינוח, ותרוויחו סיבים תזונתיים ונוזלים.


אכלו יוגורט המלצה זו תקפה כל השנה, ובפסח בפרט: אכלו יוגורט טבעי 3%-0% ויוגורט פרוביוטי, המשפרים את מצב היציאות, מפחיתים את תחושת הנפיחות ומסייעים לטפל בעצירות.


הוסיפו סלק סלק הוא תרופת סבתא ידועה לעצירות, טרי או מבושל. אפשר לערבב שני סלקים מבושלים ומגוררים עם 8-6 שזיפים מיובשים קצוצים דק וחצי כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים, להוסיף שתי כפות מיוקל או מויונז עם 5% שומן ולתבל במלח ופלפל. האורחים יודו לכם עד בלי די.

 

גוונו את הארוחה לא חייבים לאכול רק מצות. אפשר להמשיך ולאכול מאכלים בריאים וטעימים גם בפסח, כמו אורז מלא, קינואה, כוסמת או קטניות כמו חומוס, אפונה, עדשים או בטטה.


השתמשו בסיבים תזונתיים אם יישום ההמלצות הללו לא עזר, תמיד אפשר להוסיף סיבים תזונתיים כגון סיבי פסיליום, בנפייבר או זרעי פשתן טחונים.

 

שתו תה ירוק הוא מונע עלייה בשומני הדם לאחר הארוחה -  לאחר ארוחה שומנית עולות רמות שומני הדם (טריגליצרידים), על פי מחקרים שתיית תה ירוק לאחר או במהלך ארוחה כזו תוריד את רמת שומני הדם. תה ירוק נטול קלוריות לכן הוא מוסיף לגוף נוזלים חיוניים ותורם לתחושה של מלאות ושובע - מחקר שבדק השפעה של צריכת תה ירוק לאחר ארוחה, הראה כי נבדקים שצרכו אותו לאחר הארוחה חשו יותר שובע ופחות תשוקה לאוכל מאשר נבדקים שסיימו את הארוחה עם מים בלבד.

 

 

 

 

 
תה ירוק
 תה ירוק   צילום: shutterstock 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by