בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
גוונים של כחול: דירה מפוארת מול הים 
 
 שטיחי טלאים בסלון    צילום: יחצ    
עולם הבית |
 

זוג מבוגרים בשנות ה-60 לחייהם רכשו דירה חדשה בקומה הגבוהה במגדל הממוקם בראשון לציון וביקשו ממעצב הפנים להקטין את שטח הדירה מ 5 חדרים ל 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

לגור ברקיע ולהריח את הים היא פנטזיה מרקיעת שחקים, אבל לזוג ישראלים בשנות ה-60 המאוחרות שלהם- החלום הופך למציאות. בדירה הקסומה הזו, כל החושים נפתחים. השניים החליטו, שעכשיו הזמן להפוך חלום של שנים למציאות והלכו אתו עד הסוף. הם פנו לקררו- משרד אדריכלים ועיצוב פנים, על מנת שיעזרו להם להגשימו.

 

נוף הים נכנס הביתה

הדירה: דירת 5 חדרים המשתרעת על 150 מ"ר שחולקה מחדש ל 3 חללים מרווחים. הדירה ממוקמת בקומה ה-17 בפרויקט פנינת הים, במערב החדש של ראשון לציון.

 

החזון: בעלי הנכס ביקשו ליצור סביבת מגורים נעימה ומרווחת ,אשר תספק להם חוף מבטחים והרגעות לאחר יום עמוס בעשייה, אך תשמש גם לאירוח ולבילוי עם בני המשפחה והחברים. הנוף המשתקף מכל חלון בדירה הוא עוצמתי ודומיננטי, כך שבמקום להתחרות בו ולהתנתק ממנו, התאימו מעצבי הפנים את החללים ומיזגו אותם עם החוץ באופן מיטבי. כל זאת,  תוך הימנעות מעומס יתר של פריטים שעלולים לגנוב את ההצגה מהכוכב האמיתי - הים.                                                                          

 
מבט על חדר המגורים
 מבט על חדר המגורים   צילום: יחצ 
 
 

תיאור כללי של השיפוץ

הדירה ממוקמת במגדל יוקרתי בן 20 קומות. הבניין תוכנן בהתאמה לנוף הנשקף מהחלון הפונה לים. יתרון גדול זה מאפשר ליהנות מזרימת אוויר בלתי פוסקת בכל ימות השנה ומתאורה טבעית החודרת אל החלל. לפני תחילת התכנון בילה קובי קררו, מעצב הפנים, לא מעט באתר הבניה על מנת לספוג כמה שיותר מהסביבה הטבעית, משינויי האור במהלך היום ומרחשי הים.

 
מזנון לבן וטלוויזיה לא גדולה
 מזנון לבן וטלוויזיה לא גדולה   צילום: יחצ 
 

מחמישה יוצאים שלושה

ב תוכנית המקורית, חולקה הדירה באופן סטנדרטי ל 5 חללים, כך שהחדרים היו קטנים וצפופים והיה צורך בשינוי יסודי על מנת להגיע לתוצאה המבוקשת.

 

בני הזוג אינם זקוקים למספר חדרים גדול, כך שניתן היה להגדיר 3 חללים בלבד: חדר אורחים, סוויטת הורים מרווחת ומפנקת הכוללת חדר ארונות גדול ומקלחת וחלל מרכזי שיכיל את המטבח, פינת האוכל והסלון היוצא אל מרפסת השמש.

מבואה קטנה מקבלת את פני הנכנסים לדירה, והחלל המרכזי המינימליסטי, המעוצב והמואר נפרש מולם כשבקצהו מרפסת השמש הפונה כולה אל הנוף הכחול ועוצר הנשימה.

 

מטבח דומיננטי

המטבח, כמרבית הבית, מאופיין בקווים נקיים ובשטחי אחסון נסתרים ללא ידיות או זיזים וכולל שתי יחידות בלבד בגימור אפוקסי, המכילות את כל הפונקציות והטכנולוגיות הנדרשות. סביב לחלון המטבח עוצב קיר זכוכית דומיננטי וחם בעיצוב אישי, השובר את הצבעים השקטים המאפיינים את החלל מסביב.

 
אי במטבח
 אי במטבח   צילום: יחצ 
 

ריצוף מגרניט פורצלן

לריצוף בחר המעצב באריחי גרניט פורצלן בגודל 60*60 בגווני חול, המחבר בין החוץ (חוף הים) לפנים. מרבית הקירות נצבעו בצבע לבן בגוון "קליפת ביצה", כך שלא "יגנבו את ההצגה", אלא ידגישו את הנוף הכחול והמרגיע, הנשקף מכל החלונות.

 

 

 
נגיעות של פרחים אדומים באריחי המטבח
 נגיעות של פרחים אדומים באריחי המטבח   צילום: יחצ 
 

הקיר היחיד בחלל המרכזי שנצבע בצבע וטקסטורה שונים משאר החלל, נמצא בפינת האוכל העגולה, ש"שוברת" ומרככת את הקווים הישרים והנקיים בהם מתאפיין עיצוב הבית, הקיר נצבע בטקסטורה מיוחדת הנקראת "אינטונקו", הנעשית ב-3 שלבים היוצרים מראה אבן טבעית.

 
תאורה בומבסטית מעל פינת האוכל
 תאורה בומבסטית מעל פינת האוכל   צילום: יחצ 
 

סוויטת חדר השינה המפנקת

חדר השינה הורחב ל-פי 2 מהתכנון המקורי ותוכנן בצמוד לחדר הארונות. חדר הרחצה המפנק, הופרד ממרחב השינה באמצעות דלתות הזזה עצומות, מזכוכית מעוצבת בהזמנה אישית, בעלת שקיפות חלקית, המשלבת ומאפשרת זרימה בין חלל השינה לחלל הרחצה. החלל כולו עוצב באופן מינימליסטי ופונקציונלי היוצר תחושת מרחב. בסוויטת ההורים הונח פרקט בגווני חול, התורם לתחושת חמימות בחדר ומחבר בין החוץ (חוף הים) לפנים.

 
לבן בחדר השינה
 לבן בחדר השינה   צילום: יחצ 
 

חדר הרחצה

בקירות חדר האמבטיה הנמצא בסוויטת ההורים שולבה קרמיקה לבנה יחד עם אריחי זכוכית מעוטרים התורמים לתחושה רומנטית וצעירה.

 

ההתחברות לים והשמיים הנשקפים מן החלונות באה לידי ביטוי גם בתאורה שנבחרה. גופי התאורה, שעוצבו בהתאמה אישית על ידי נפח אומן, צוידו בדימרים המאפשרים לשלוט בעוצמת האור ולשלבו עם עוצמת האור הטבעי המשתנה במהלך היום.

 

תכנון הדירה ובחירת החומרים נעשו תוך הקפדה על מענה לצרכי הלקוחות ומימוש רצונותיהם וחלומותיהם. הפיקוח על השיפוץ היה צמוד ומוקפד לכל אורך הפרויקט, על מנת להגיע לגימור ברמה הגבוהה ביותר, ללא פשרות.

 
חדר הרחצה בחדר השינה
 חדר הרחצה בחדר השינה   צילום: יחצ 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by