בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
הצצה: בית ישן שעוצב מחדש בכפר סבא 

הצצה: בית ישן שעוצב מחדש בכפר סבא

 
עולם הבית |
 

זוג צעיר עם תינוק ביקש ממעצבות הפנים שלו לחדש את דירתם הממוקמת מדובר בבניין ישן בן 4 קומות, שנבנה באמצע שנות ה 60. למרות שהתקציב היה מאד נמוך הצליחו השתיים לעשות פלאים במקום

 
 
 
 
 
 
 
 
 
נגיעות של צבעים בסלון
 נגיעות של צבעים בסלון   צילום: יחצ 
 
 

זוג צעיר בסוף שנות ה- 20 לחייהם + תינוק שנולד ממש לפני כניסת הדיירים לדירה ביקשו ממעצבות הפנים, מעין גבאי ודיקלה גלזר לעצב את ביתם. האב עובד הייטק, האם יועצת ארגונית. בתחילת התהליך האישה הייתה בהיריון ולכן היה לחץ לסיים את השיפוץ לפני הלידה.

 

הדירה נמצאת בכפר סבא ברחוב קטן ושקט. מדובר בבניין ישן בן 4 קומות, שנבנה באמצע שנות ה 60. הדירה בקומה הראשונה, גודלה 75 מ"ר ומכילה שני חדרי שינה וסלון. הדירה ישנה ומוזנחת והייתה מושכרת לאורך שנים.

 

החזון

הדיירים ביקשו דירה נעימה, חמימה ומוארת בעלת אופי צעיר. דירה מרווחת עד כמה שאפשר בסגנון כפרי מודרני עם נגיעות וינטאג'. הדגש היה על, מטבח עם משטח עבודה גדול ומציאת פתרונות אחסון מרובים. מכיוון שהדירה קטנה היה צורך לבטל את מרפסת השירות.  אתגר נוסף ומשמעותי היה כמובן התקציב, שהיה לא גדול ביחס להיקף השיפוץ.

משך השיפוץ:

תהליך השיפוץ נמשך כשלושה חודשים

עלות השיפוץ:

כ- 180,000 שקלים כולל תשתיות חשמל ואינסטלציה חדשות לגמרי, שבירת קירות המטבח וחדר השירות וקיר גבס, שנבנה ליצירת חדר עבודה וחסם את כל החלל הציבורי. פרקט לימינציה בכל הדירה, חלונות אלומיניום, מטבח חדש, חדר רחצה ושירותים, עבודות נגרות וחלק מהריהוט, דלת כניסה חדשה.

 
ספת ישיבה בחרדל
 ספת ישיבה בחרדל   צילום: יחצ 
 
 

הסלון ופינת האוכל

הסלון ממוקם מצד ימין לדלת הכניסה ומכיל בתוכו את פינת האוכל. נבחרה פינת אוכל עגולה לבנה, שתופסת פחות מקום ומתאימה למיקומה ליד הסלון, וכסאות רשת מתכת בצבעים שונים המתאימים לגווני הבית ויוצרים עניין. גוף תאורה משוק הפשפשים נתלה מעל מרכז השולחן.

 

בסלון חלון ויטרינה גדול, שמתחתיו מוקם ספסל ישיבה מעץ בצבע אגוז המשמש גם לאחסון ושולחן הסלון מאותו החומר והצבע. הסלון מואר ומרווח בזכות חלון הויטרינה הגדול והלבן. שלושה גופי תאורה ייחודיים נקנו- אחד תלוי מהתקרה במרכז הסלון, השני גוף תאורה וינטאג'י מהקיר, והשלישי גוף תאורה עומד שממוקם בין הספה לספסל. כיוון שקירות הבית בצבע אחיד, הדיירים שהסכימו להעז, קנו ספה בצבע ירוק חרדלי עז.  הטלויזיה בצבע ירוק כחול עמוק נבנתה בהתאמה אישית. בשטיח חבלי מרגיע את הצבעוניות.

 
פינת אוכל עגולה
 פינת אוכל עגולה   צילום: יחצ 
 

המטבח

המטבח פתוח לחלל וניתן להשקיף ממנו לסלון ולהיפך. המטבח עוצב על ידי המעצבות, הותאם למידות ולדרישות הדיירים ונבנה בנגרות בהתאמה אישית. הוא בנוי בשני קווים מקבילים, כאשר בצד אחד נמצאים כיור (שרואים את חזיתו) וכיריים ונותר משטח עבודה גדול וממול ממוקם האי שמשלב גם אחסון, גם מקומות ישיבה וגם משטח עבודה גדול. הסגנון הנבחר הוא כפרי מודרני היוצר אוירה חמימה ונעימה. לארונות נבחר צבע שמנת עם טוויסט מעניין של נגיעות ירוק זי.  האי שממול נצבע בירוק, מעליו נתלו שני גופי תאורה שנקנו בשוק הפשפשים. השיש גם הוא בגוון ירוק ולאי נבחר משטח בוצ'ר בלוק אלון, שמוסיף לחמימות המטבח. נוספה יחידת ארונות תלויה רק מעל הכיור, כדי לא לחסום את הזרימה. שני ארונות גבוהים שולבו במטבח ונתנו פתרון לאחסון. מכונת הכביסה גם היא מוקמה בארונות המטבח ליד החלון בגלל מצוקת מקום במקלחת והרצון לא להעמיס שם.

 
מבט כללי על המטבח
 מבט כללי על המטבח   צילום: יחצ 
 
אי קטן במטבח לישיבה
 אי קטן במטבח לישיבה   צילום: יחצ 
 

חדר הרחצה

חלל קטן יחסית, שהורחב מעט על חשבון נישה לא מנוצלת שהייתה בחדר השירותים ומצליח להכיל בתוכו ארון גדול, מקלחון מרווח ואסלה. המעצבות בחרו ארון תלוי היוצר תחושת מרחב וכן באסלות תלויות. הארון נצבע בצבע תכלת, השיש לבן ועליו כיור מונח. כחלק מנגיעות הוינטאג' נבחר ריצוף מצויר מבית HeziBank בגוון כחול ולקירות אריחי קרמיקת לבנים. מעל הארון מראה גדולה המגדילה את החלל ומעליה גוף תאורה וינטאג'.

 
אריחים בחדר הרחצה של HeziBank
 אריחים בחדר הרחצה של HeziBank   צילום: יחצ 
 

חדר שינה הורים

חדר השינה אינו גדול וקיים בו חלון אחד,  לכן הוא נצבע בשמנת כמעט לבן (כמו הצבע בכל הבית), על מנת  ליצור אור. המיטה הובאה מהבית הקודם, ארון הבגדים חדש. מפאת חוסר מקום, במקום טואלט לאשה נתלו שני מדפים בצורת ר' ומעליהם מראה עגולה. מאוורר התקרה משמש גם כתאורה.

 
חדר שינה קטן ואינטימי
 חדר שינה קטן ואינטימי   צילום: יחצ 
 

חדר תינוק

בחדר התינוק גם כן קיים פתח אחד, אך למרות זאת רצינו שליש קיר נצבע  בירוק עם פס הפרדה דקורטיבי. נבחר וילון עד לרצפה עם קרניז ילדים, המסתיר את חיבור הוילון לקיר. הריהוט במצב טוב עבר בירושה מהמשפחה ורק שידת ההחתלה שופצה מעט. מדף הספרים מעל השידה עוצב ונבנה על ידי מעין המעצבת וכך גם מתלה המגבות, שנבנה בסדנת חוטי ברזל. השטיח העגול גם כן נסרג על ידה וניתן במתנה להולדת התינוק. מאוורר תקרה משמש גם כתאורה.

 
צבעים רכים בחדר התינוקות
 צבעים רכים בחדר התינוקות   צילום: יחצ 
 
תלייה מעץ לניירות
 תלייה מעץ לניירות   צילום: יחצ 
 

שירותים

לשירותים נבחר אותו הריצוף של חדר הרחצה והקירו חופן בשליכטה צבעונית בגוון חול עם פאנל לבן להפרדה בין הרצפה לקירות.

 
אריחים בשירותים של HeziBank
 אריחים בשירותים של HeziBank   צילום: יחצ 
 

עיצוב פנים: מעין גבאי, עיצוב פנים והום סטיילינג  mayan.gabay@gmail.com

                  דיקלה גלזר, עיצוב פנים והום סטיילינג  dikla.glazer@gmail.com

 

לינקים נוספים

ביונסה קנתה בית חדש בניו יורק

המרפסות של המפורסמים

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by