בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
בריאות וכושר 
מיהו החיידק שגורם לכאבי בטן, ואיך מטפלים? 

מיהו החיידק שגורם לכאבי בטן, ואיך מטפלים?

 
בריאות וכושר |
 

אבי ציטרשפילר מסביר מהו חיידק ה'הליקובקטור פילורי', איך מרגישים כשהוא תוקף את הגוף, וכיצד ניתן לטפל בו בדרכים טבעיות דרך תזונה, צמחים, ותבלינים?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
כאב בטן
 כאב בטן   צילום: שאטרסטוק 
 
 

הליקובקטר הוא חיידק שמצליח לחיות בסביבת הקיבה שלנו למרות החומציות שבה, וזאת בזכות יכולתו לפרק שתנן (urea), וליצור ממנו אמוניה, שהיא חומר בסיסי המאפשר לחיידק בחסותו לחיות בקיבה. באופן מפתיע, למרות שהחיידק נפוץ בלמעלה מ-50 אחוזים מאתנו, הוא פוגע רק בחלק קטן, אצלם מופיעים התסמינים, וזאת מכיוון שלרוב, מספיקה הגנת מערכת החיסון שלנו כדי למנוע את פגיעתו . החיידק עלול להיצמד לרקמה הרירית בקיבה וליצור בה פגיעה ודלקת ובהמשך אף כיבים. החיידק נכנס לחיינו כנראה עוד בילדות.

 

רוצים להישאר תמיד מעודכנים? עשו לנו לייק בפייסבוק של נענע10 לייפסטייל

 

 
כאב בטן
 כאב בטן   צילום: אימג בנק / Getty Images 
 

איך מזהים את תסמיני ההליקובקטר?
הופעת החיידק עלולה להתלוות לקשיי עיכול כמו: צריבות, צרבות, כאבים, או כאבי כיבים שמופיעים בזמן ולאחר אכילה, גזים ובטן נפוחה, בחילות וחולשה על רקע הדלקת וכן חולשה המתבטאת באנמיה על רקע קשיי ספיגה וחוסר בברזל ואבץ ועוד.

 

מחקרים מראים שנוכחות החידק עלולה להעלות את הסיכון למחלות סרטן בקיבה ובמערכת העיכול. הטיפול הקונבנציונלי כולל אנטיביוטיקות חזקות וסותרות חומציות, ולכן הטיפול עלול לפגוע גם בחיידקים ידידותיים וביכולת הספיגה ולהחליש אותנו. גם לאחר נטילת האנטיביוטיקה החיידק עלול להופיע שוב, משום שמערכת החיסון שלנו עדין אינה מסוגלת להתמודד איתו.

 

לעומת זאת, הטיפול הצמחי מתמקד בסימפטומים ומקביל מנסה לחזק את מערכת החיסון. השימוש בצמחים נוגדי זיהום ספציפיים לסיוע למערכת העיכול מנסע להחזיר את החיידק לאיזון לפיו הוא קיים אך לא פעיל.

 

עוד בערוץ הלייפסטייל:

אימון TRX קורע

המדריך לטריאטלון

כך תורידו את אחוזי השומן בגוף

 

 
טיפול תרופתי קונבנציונלי פוגע בחיידקים הידידותיים לגוף
 טיפול תרופתי קונבנציונלי פוגע בחיידקים הידידותיים לגוף   צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 
 

דרכים לטיפול טבעי בחיידק
אז מה עושים אם רוצים לטפל בהליקובקטר ללא אנטיביוטיקה או לפחות לנסות לפני שמתחילים אותה בהמלצת הרופא? לצמחי המרפא סגולות רבות אשר ביכולתן לסייע. הדבר הראשון עליו אני ממליץ הוא הגברת השימוש במגוון תבלינים במטבח באופן מודע ובהרחבה:

 

אורגנו טרי או יבש: להוסיף בסלט בכמות של כף כל יום.
תערובת הזעתר: לשלב עם הרבה שמן זית בארוחות הקלות.
קטניות ואגוזים- לשלב במידה קצת כל יום קטניות מבושלות, אגוזי מלך שלמים שקילפתם בעצמכם ואגוזים חומים לא קלויים.
אכילה נכונה: להקפיד על ארוחות קלות כל 3שעות ,להקפיד על לעיסה טובה ואכילה איטית ,לא לשכב לאחר ארוחה כבדה.
זרעי פשתן: יועילו לוויסות העיכול והגנה על התאים שמייצרים ריר וכדאי לשלבם לפני הארוחה כפית זרעים טחונים בכוס מים לחכות עשר דקות ולשתות

 

 
השתמשו בתבלינים
 השתמשו בתבלינים   צילום: מאגר תמונות Fotolia 
 

פפריקה ושום: מומלץ לאכול פלפלים חריפים ושום, כדי להגביר את יכולת החיטוי שלנו כלפי החיידק. ללצ'ילי חריף (קפסיקום ) טרי או יבש- תכונות חיטוי ושיקום הרירית פה ההמלצה היא להיות קצת תימנים ולאכול כפית סחוג אדום לפני כל ארוחה.
קצח: מכיל רכיבים חשובים להשלמת חסרים שעלולה להופיע על רקע פעילות החיידק וכן חומרים שיתמכו בקושי לעיכול ובכבד ,ההמלצה לטחון ולצרף למאכלים קרים כפית קצח.
סלט עם הרבה עלים ירוקים: לאכול כל יום מכייון שבעלים כמות גדולה של אנזימים וחלבון מן הצומח.
שייק כרוב: לשתות 4 כוסות ביום למשך עשרה ימים רצופים לתמיכה בתאי הריר.
להרתיח: כל יום כפית שורשי ליקוריץ וכפית שורשי וויטניה בסיר קטן לעשר דקות ולשתות את המרתח כדי לטפל במתח שהיה קודם ומשפיע על יכולתו של החיידק לשגשג
ג'ינג'ר טרי: לפלח לפרוסות לחלוט ולשתות.
זרעי כמון כתושים: להוסיף בנדיבות לסלטים .
זרעי שומר: ללעוס כל יום כפית ולשתות מים.

 

 
נשנשו סלט עם עלים ירוקים
 נשנשו סלט עם עלים ירוקים   צילום: shutterstock 
 

צמחים נוספים שיכולים לטפל בחיידק

מרכיבים: אכינצאה, נטופית, אסטרגלוס, ג'ינג'ר, כורכום. וכן קליפות קינמון וזרעי אניס 
אופן ההכנה של התערובת הזו היא כמרתח: מרתיחים כף מהתערובת לעשר דקות בסיר קטן עם מכסה סגור ונותנים לזה לעמוד עוד עשר דקות. לאחר מכן מסננים ושותים רצוי לעשות זאת בערב כך למשך חודשיים

תערובת עלים המכילה ביחסים שווים את הצמחים הבאים.
מרכיבים: פרחי קמומיל, עלי וגבעולי צמח שנקרא פיליפנדולה , עלי מנתה, עלי קורנית , עלי וורבנה רפואית

עלי טיליה , עלי מליסה . תערובת זו תנסה לטפל בתסמינים ובמתח הנלווה לסבל מהם או המתח שהוביל להיחלשות.


איך מכינים?
• מכניסים לתרמוס חצי ליטר מים רותחים וכף מהצמחים של התערובת, ולוקחים איתנו במשך היום כדי לשתות כל פעם קצת
• אם נגמר ממלאים מחדש עם מים רותחים נוספים וכך עד סוף היום
• למחרת מכינים מחזור חדש וכך חוזר חלילה במשך חודשיים

 


הכותב הוא תבלינאי ועשבונאי, מומחה לתזונה פונקציונלית ובעלים של חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית.

למידע נוסף באתר חוות דרך התבלינים: www.derech-hatavlinim.co.il
לפרטים נוספים ולהזמנות: בטלפון 04-9533405

 

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by