בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
לייפסטייל 
האנשים מאחורי היקבים הטובים ממליצים: הכירו את הייננים הישראלים 

האנשים מאחורי היקבים הטובים ממליצים: הכירו את הייננים הישראלים

 
לייפסטייל |
 

מי האנשים שדואגים להכין לנו את היין לחג, מה דרוש כדי להיות יינן טוב, איזה יין הם שותים בעצמם, ומה ההמלצה שלהם להעמיס על שולחן החג השנה? מיטב הייננים הישראלים עונים על שאלון משכר

 
 
 
 
 
 
 
 
 
הכירו את הייננים שמאחורי המשקה המשכר
 הכירו את הייננים שמאחורי המשקה המשכר   צילום: fotolia 
 
 

יקב אמפורה

היינן: ארקדי פפיקיאן (59) , גרוש + 2 יינן מ 1977
מה משך אותך להיות יינן? "מקרה טראומטי , פציעה קשה של יד ימין בגיל 20 הביא לסוף חלום הנעורים להיות אדריכל או מהנדס מטוסים. בחרתי בייננות מטעמי הסקרנות והתאהבתי במקצוע".

מה האג'נדה של היקב, ומי קהל היעד שלך? "יקב אמפורה מאמין במקצוענות ללא פשרות , רצון לייצר תרומה מורגשת בהתפתחות ענף היין הישראלי, ייצור יינות ייחודיים, מושקעים, עשירים ומפתיעים. מתן הרגשה רומנטית, הנאה קולינארית, מזל בעסקים ובריאות.  קהל היעד שלנו הוא אנשים עם שמחת חיים. אנשים מאוהבים, צברים ותיקים ועולים חדשים של עולם היין, בעלי עסקים אנשי מדע ורוח ובכלל כל עם ישראל".
מה מיוחד ביין שלך, ואילו מהיינות שלך אתה הכי אוהב לשתות? ועם איזה אוכל? "לכל יינות אמפורה יש סיפור והיסטוריה ייחודית, כל אחד מהם נולד וחי באווירה אוהדת ותומכת. אני אוהב לשתות כל אחד מהיינות של היקב עם מגוון רחב של מאכלים, הכל בהתאם לאוירה ולמצב הרוח".

איזה יין אתה הכי אוהב להכין? והאם אתה מעדיף לייצר יין מזן אחד או בלנד? "אני הכי אוהב הכי אוהב להכין יינות של בציר חדש. התחלה היא תמיד יינות זניים (סינגל ויניאן) ולאחר מכן היצירתיות והאמנות עולים מדרגה לשלב ייצור יינות בלנד".
כשאתה מתארח ומביא יין מתנה, איזה יין זה יהיה? "תמיד אביא איתי שניים או שלושה יינות: לבן יבש או בלאן דה נואר. יין אדום ארומטי עשיר ומיוחד (קברנה פראנק או סירה) ובקבוק שלישי יהיה יין מיושן כבד ומורכב מאד.
יינות של סדרת מקורה של אמפורה".
האם הכשרת היין בארץ פוגמת באיכותו? "כשרות שמה קצת מגבלות ותנאים וקשיים מסויימים, אך מקצוען אמיתי יימצא את הדרך להגם על היין ולייצר אותו בתנאים להתפתחות איכותית. בארץ ישנם הרבה הוכחות שגם במגבלות היין ניתן לייצר יין כשר ואיכותי".
אם היית יכול לבחור לייצר יין באיזור אחר מחוץ לישראל, באיזה היית בוחר ולמה? "מרכז או דרום איטליה . איטליה היא מדינה מדהימה ופוטנציאל הייננות באזורים אלו עדיין לא מומש".
אילו תכונות צריך כדי להיות יינן טוב? "אהבה למקצוע המרתק והרוחני הזה ורצון גדול ואמיתי להיות יינן".
אם לא היית יינן היית כנראה: "במאי תיאטרון,קומיקאי , מורה או רב, אם הייתה לי ההשכלה והחינוך המתאימים".
מה החלום שלך? "תאטרון היין - תאטרון שישלב בין אמנות גבוהה והיסטוריה של היין. וכמובן שתייתו."
ההמלצה שלך ליין לחג (שלא מהיקב שלך): "מארה לבן 2013 של יקב מאיה, קברנה פראנק 2010 של יקב

ויתקין".

 

רוצים להישאר תמיד מעודכנים? עשו לנו לייק בפייסבוק של נענע10 לייפסטייל

 

 
ייננים ממליצים: דוקטור ארקדי פפיקיאן  טעימות יין של יקב אמפורה.
 ייננים ממליצים: דוקטור ארקדי פפיקיאן טעימות יין של יקב אמפורה.   צילום: ראובן שניידר 
 

יקב עמק האלה

הייננית: לין גולד, נשואה, 33, בעסקי יננות: מבציר 2006

מה משך אותך להיות ייננית? "אני מגיעה מבית מאוד ריאלי כבת להורים רופאים, כך שמדע תמיד הייה חלק מהשיח בבית וסקרן אותי. יחד עם זאת מאז היותי ילדה התעסקתי בציור, פיסול והיום נדדתי לכיוון הצילום. הייננות בעיני הינה השילוב המושלם של שני העולמות - הדיוק וההבנה של התהליכים הכימיים-מיקרוביולוגיים מחד ויצירתיות והאינטרפרטציה האישית מאידך".
מה האג'נדה של היקב, ומי קהל היעד שלך? "אנחנו שואפים לעשות את היין הטוב ביותר מהענבים שבבעלותנו, לייצג נאמנה את אזור הגידול, תוך כדי שליטה מלאה על התהליכים החל מהכרם ועד למוצר הסופי".

מה מיוחד ביין שלך, ואילו מהיינות שלך אתה הכי אוהב לשתות? "יצירת היין הינה מאוד אישית ורגשית עבורי. אילו רק יכולתי להדפיס ע״ג התווית האחורית במקום הרכב הזנים ו-% האלכוהול את הסיפור מאחורי היין, הדאגות, הדמעות, רגעי אושר בלתי נשלטים. הייתי רוצה להאמין שבסופו של דבר כל זה מועתק אל אופי היין וזו הייחודיות שלו מבחינתי. אנחנו מייצרים מגוון רחב של יינות - לבנים, רוזה, יינות אדומים זניים ובלנדים, כך שיש הרבה ממה לבחור. אני בוחרת יין לפי מצב רוח, התאמה לאוכל ולחברה.

איזה יין את הכי אוהבת להכין? והאם את מעדיפה לייצר יין מזן אחד או בלנד? "היין האהוב עלי לעשייה הינו הבלנד 32/35 בסדרת ה- Vineyard's Choice". יין זה הנו מחווה לאזור הגידול שלנו, ועל כן שמו- ציון הקואורדינטות קו האורך וקו הרוחב של אזור עמק האלה. מבחינתי, זהו יין ללא חוקים, ללא חנופה, הטוב שבטוב של אותה שנת בציר היה להציע. אני נהנית מתהליך ה״חיפוש״ אחר ההרמוניה בין החלקות והזנים השונים, מעין הרכבת פאזל שבעצם אין לו פתרון אחד חד משמעי".

כשאת מתארחת ומביאה יין מתנה, איזה יין זה יהיה? "32/35"

האם הכשרת היין בארץ פוגמת באיכותו? "אני בכנות חושבת שהכשרות איננה פוגעת באיכות היין. ללא ספק, הכשרות מציבה מגבלות מסוימות, שמצריכות קריאטיביות ותכנון טוב ועבודה עם צוות קשוב ומיומן, אך כיום עם הטכנולוגיה העומדת לרשותינו אינני רואה שום מגבלה ממשית".

אם היית יכול לבחור לייצר יין באזור אחר מחוץ לישראל, באיזה היית בוחר ולמה? "יוון. זוהי מדינה עם אקלים ים תיכוני בדומה לישראל, עם יינות מצוינים שהולכים ותופסים הכרה עולמית, אך ברובם (להבדיל מאיתנו) מיוצרים מאין ספור זנים מקומיים".

אילו תכונות צריך כדי להיות יינן טוב? "ללא ספק התכונות הטריוויאליות שחשוב שיהיו ליינן הן ידע מקצועי והערכה אורגנולפטית (הערכת צבע, טעם, ריח ותחושה של מזון או משקה) אך יחד עם זאת ביקורת עצמית מפותחת. מבציר לבציר אני מגלה שלא פחות חשובות הן יכולות ההקשבה, גמישות מחשבתית, ראיה לטווח ארוך וניהול".
אם לא היית ייננית היית כנראה: "רופאה".

מה החלום שלך?"האמת שמבחינתי אני כבר חיה את החלום שלי".

ההמלצה שלך ליין לחג היא: "לבן - james, שנין בלאן של יקב סוסון ים, אדום - פטיט קסטל, יקב קסטל, שניהם יינות מרגשים, רב שכבתיים שעושים כבוד ליין ישראלי".

 

עוד בערוץ הלייפסטייל:

אין ואאוט: מעצבים ישראלים מסכמים שנה וחושפים טרנדים

אוכלים מעט ובכל זאת משמינים? יש כמה דברים שכדאי לעשות

מהם הטרנדים בשיער לשנה הקרובה? ולאיזה צבעים נאמר ביי?

 

 
ייננים ממליצים: לין גולד ייננית יקב עמק האלה
 ייננים ממליצים: לין גולד ייננית יקב עמק האלה   צילום: אסף לוי 
 
 

יקב ברקן

הייננית: עירית בוקסר-שנק, נשואה פלוס ילד, ייננית 8 שנים ביקבי ברקן
מה משך אותך להיות ייננית? "הרצון להבין איך הופכים ענב למשקה כל כך מופלא ומורכב שנקרא יין ולהכין אותו".
מה האג'נדה של היקב, ומי קהל היעד שלך? "באופן אישי מה שחשוב לי הוא להכין יין ששווה את המחיר שלו ויהיה טעים לכל מי ששותה אותו בכל הסדרות השונות".
מה מיוחד ביין שלך, ואילו מהיינות שלך אתה הכי אוהב לשתות? "חשוב לי שהיינות קודם כל ישקפו את הטרואר הישראלי ועל כן גם יתאימו למטבח הישראלי".
איזה יין אתה הכי אוהבת להכין? והאם את מעדיפה לייצר יין מזן אחד או בלנד? "אסמבלאז' צפית. מדובר בבלנד לא שיגרתי שהענבים מגיעים מאזור לכיש שהוא אזור יותר חם אבל בגלל שמדובר בזנים שונים שהבאנו לארץ לפני שנים לניסיון מאזורים יותר חמים באירופה, הם התאקלמו נפלא ומאפשרים יצירת יינות איכותיים גם באזורים שלא הניבו איכות בעבר. בלנד הוא אחד הכלים החשובים ביצירת יין טוב שכן אפשר להשלים חלקים חסרים ממקום אחר או לצורך העניין מזן אחר. אבל גם בעשיית יינות זניים נעשים בלנדים של כרמים שונים, חביות שונות וכו'".
כשאתה מתארחת ומביאה יין מתנה, איזה יין זה יהיה? "תלוי אצל מי אני אתארח. חשוב לי תמיד להתאים את היין לטעם האדם ו/או לסיטואציה והאוכל".
האם הכשרת היין בארץ פוגמת באיכותו? "לחלוטין לא. יש היום מספיק דרכים להתמודד עם החוקים השונים כמו לדוגמה מיכלים שעובדים אוטומטית (כמו שעון שבת) ורוב החומרים מיוצרים גם בגירסת כשר. הכל פשוט יותר יקר לנו בגלל הכשריות".
אם היית יכולה לבחור לייצר יין באיזור אחר מחוץ לישראל, באיזה היית בוחר ולמה? "הייתי בוחרת ליצר באורגון שבארה"ב. יש שם אזור יין מדהים עם איכויות פרי מאוד גבוהות והם מצאו איזון מופלא בין העשייה של העולם הישן לבין העשייה בעולם החדש".
אילו תכונות צריך כדי להיות יינן טוב? "לא חושבת שצריך תכונות מיוחדות כמו שצריך תשוקה אמיתית ליין. עם התשוקה מגיעה האחריות והמוסר עבודה והרצון והשאיפה לעשות את הטוב ביותר".
אם לא היית ייננית היית כנראה: "לא יכולה לחשוב על משהו אחר עכשיו. רציתי להיות ייננית מגיל 18 והגשמתי את החלום שלי".
ההמלצה שלך ליין לחג: "לבן- מסע ישראלי לבן של יקב ויתקין, אחד הלבנים הישראלים האהובים עלי, אדום- לאטור נטופה של יקב כרמי נטופה כי הוא שונה ומעניין בנוסף לטעים".

 

 
ייננים ממליצים: עירית בוקסר מיקב ברקן
 ייננים ממליצים: עירית בוקסר מיקב ברקן   צילום: אסף לוי 
 

יקב קסטל
היינן: אלי בן זקן יינן ובעלים של יקב קסטל, נשוי למוניק.
מה משך אותך להיות יינן? "הגורל, כנראה. נטיעת כרם קטן במשק המשפחתי ב-1988, מתוך סקרנות ורצון להתנסות בייצור יין אדום ישראלי טוב, התגלגלה ל-2 חביות ראשונות מבציר 1992, והשאר היסטוריה".
מה האג'נדה של היקב, ומי קהל היעד שלך? "יקב קסטל הוא מראשוני יקבי הרי יהודה ונטוע עמוק בטרואר. אנחנו רואים את עצמנו קודם כל חקלאים של האדמה הזאת. היין שלנו מתחיל באדמה - בכרם, ולא במיכל התסיסה. שיטות הייצור שלנו ברובן מסורתיות ויונקות השראה מהמסורות הצרפתיות. עקביות, קפדנות ומשפחתיות הם ערכים מרכזיים אצלנו. קהל היעד שלנו הוא כל מי ששותף לערכים הללו, שנהנה מהיצירה שלנו ושיודע להעריך את העבודה הקשה שעומדת מאחורי כל יין שאנחנו מייצרים".

מה מיוחד ביין שלך, ואילו מהיינות שלך אתה הכי אוהב לשתות? ועם איזה אוכל? "אני מייצר את היינות שאני אוהב לשתות. זה מה שהנחה אותי תמיד. אילו מהם אני הכי אוהב לשתות? זה כבר עניין של מצב-רוח ומזג אויר".

איזה יין אתה הכי אוהב להכין? והאם אתה מעדיף לייצר יין מזן אחד או בלנד?"כל היינות שלנו, למעט השרדונה, הן בלנדים. היינו מהראשונים בישראל לייצר בלנדים שהדגש בהם הוא על איכות. אני אוהב לייצר בלנדים כי אני מרגיש משוחרר יותר ביצירה, ולא כאילו יד אחת קשורה מאחרי גבי".

אם היית יכול לבחור לייצר יין באיזור אחר מחוץ לישראל, באיזה היית בוחר ולמה? "לא חשוב, העיקר שיהיה קרוב לים".

אילו תכונות צריך כדי להיות יינן טוב? "סקרנות ורצון תמידי ללמוד, סדר, יצירתיות, חיך טוב גם לא מזיק.
אם לא היית יינן היית כנראה: "חקלאי, מסעדן, רב חובל".

מה החלום שלך? "לראות את הדורות הבאים במשפחה ממשיכים להשתלב ובצורה הרמונית להוביל את היקב לעשיית יינות טובים ולהצלחה".

 

 
ייננים ממליצים: אילן בן זקן, יקב קסטל
 ייננים ממליצים: אילן בן זקן, יקב קסטל   צילום: אסף לוי 
 

יקב כרמל

היינן: ליאור לקסר, בן 42, נשוי פלוס שניים. לקסר הצטרף ליקבי כרמל בשנת 2003. ב-2005 מונה ליינן הראשי של היקב. מקצועו הקודם: עורך דין.

מה משך אותך להיות יינן? "יין עבורי הוא נקודת מפגש בין אומנות למדע, האפשרות לשלב בין יצירתיות ורעיונות מופשטים מחד לעשייה בפועל מאידך. יין הוא מוצר שמבוסס על חקלאות, טבע ועונות השנה נושאים הקרובים לליבי".

מה האג'נדה של היקב, ומי קהל היעד שלך? "יקבי כרמל מאמינים בייצור יין ברמת איכות גבוהה לכל פלח שוק, לכל טעם ולכל סגנון (כולל תירוש ויין קידוש), החל מהיינות הזולים ביותר ועד היוקרתיים והיקרים ביותר".

מה מיוחד ביין שלך, ואילו מהיינות שלך אתה הכי אוהב לשתות?
"מטרתי לייצר יינות פירותיים, אלגנטיים, עם השפעה קלה ולא דומיננטית מדי של חבית עץ האלון. קשה מאוד לבחור יין אחד, זה כמו לשאול איזה ילד אתה מעדיף יותר. אני שמח לשבת עם יינות סדרת פרייבט קולקשן ביומיום ועם יינות סדרות הפרמיום כרמל ויניארדס וסינגל ויניארד בארוחות מושקעות יותר".

איזה יין אתה הכי אוהב להכין? והאם אתה מעדיף לייצר יין מזן אחד או בלנד? "תמיד מרתק לייצר יינות בעלי חתימה ייחודית (כאלה שמשקפים את המקום בו יוצרו) ולהופיע עם אמירה איכותית ברמה הבינלאומית, אך כשעוברים לך מתחת לידיים 15 מיליון בקבוקים בשנה, מאוד מעניין ומאוד מאתגר להגיע לרמת איכות טובה גם עם היינות הבסיסיים והעממיים בכמויות של מיליוני בקבוקים לצד אותם עשרות אלפים של בקבוקי פרמיום".

כשאתה מתארח ומביא יין מתנה, איזה יין זה יהיה? "תמיד שמח להביא עמי יינות של היקב שלי, ושמח לטעום כל יין ישראלי כדי ללמוד יותר על יכולת העשייה בארץ".

האם הכשרת היין בארץ פוגמת באיכותו? "לא ולא, ולא בכדי יש לנו יינות טובים מהרבה יקבים בארץ".

אם היית יכול לבחור לייצר יין באזור אחר מחוץ לישראל, באיזה היית בוחר ולמה?"הייתי בוחר לייצר יין בבורגון, בה למדתי, כי סגנון היין האלגנטי והמדויק שלהם מאוד מתאים להשקפתי".

אילו תכונות צריך כדי להיות יינן טוב? "סבלנות, סבלנות וסבלנות".

אם לא היית יינן היית כנראה: "עוסק בבישול".

מה החלום שלך? "לראות תעשיית יין ישראלית עם תפיסת עולם מגובשת, רמת יין גבוהה ואחידה, כזו שגם מצליחה לייצא אחוז ניכר מהיצור שלה".

ההמלצה שלך ליין לחג: "אדום - יקב צרעה, הרי יהודה - 2012, לבן - יקב ספרה, סוביניון בלנק - 2013".

 

 
ייננים ממליצים: ליאור לקסלר, יקב כרנל
 ייננים ממליצים: ליאור לקסלר, יקב כרנל   צילום: אסף לוי 
 

יקב רימון

שרון ביטון, נשוי + 3 ,36, יינן של יקב רימון. עוסק בתחום הייננות כ-10 שנים , עיסוק קודם- אומנות ועיצוב בברזל.

מה משך אותך להיות יינן? "שלושה דברים משכו אותי להיות יינן - האהבה ליין , היצירה, וההתרגשות בציפייה לתוצאה הסופית והתפתחותית של היין, החיבור עם האדמה , אזורי הגידול והתעשייה בשילוב טכנולוגיות חדשניות.
מה האג'נדה של היקב, ומי קהל היעד שלך? "יקב רימון חרט על דגלו להאדיר את השימוש בפרי הרימון המיוחד על כל מוצריו, בדגש על יצירת מגוון יינות בסגנונות שונים על טהרת פרי הרימון, תוך הקפדה על איכות גבוהה מאוד וסגולות המרפא והוויטמינים בפרי. מדובר ביקב מאוד ייחודי ולא בכדי הוא נחשב למרכז העולמי לייצור יינות על טהרת הרימון ומושך אליו עשרות אלפי מבקרים מכל העולם".
מה מיוחד ביין שלך, ואילו מהיינות שלך אתה הכי אוהב לשתות? "מה שמייחד את היינות שלנו הוא העובדה שהם מיוצרים מ-100% רימונים , מזן ייחודי שפותח אצלנו במשפחה ורשום כפטנט וזכויות מטפחים במכון הוולקני. היין האהוב עליי הוא יין הפורט פרימיום ואני נוהג ללגום ממנו לצד כבד אווז, מדליוני בקר וקבבוני טלה. ניתן להוסיף גם סיגר קובני".
איזה יין אתה הכי אוהב להכין? והאם אתה מעדיף לייצר יין מזן אחד או בלנד? "היין שאני הכי אוהב להכין הינו היין המבעבע, בשל ההתרגשות והמתח בתהליך הייצור שלו". 
כשאתה מתארח ומביא יין מתנה, איזה יין זה יהיה? "היין שאני מביא כמתנה כשאני מתארח הינו יין הדגל שלנו, גליל בסגנון פורט. יין בסגנון פורט עשוי מרימונים אשר הגיעו לשיא הבשלתם. תסיסתו של יין זה הופסקה מוקדם, על מנת לשמור על מתיקותו הטבעית של פרי הרימון. היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בשמש. האקלים הגלילי מאופיין בימים חמים ולילות קרים ולכן שומר על איזון נכון של הטמפרטורות בחביות".

האם הכשרת היין בארץ פוגמת באיכותו? "בפירוש לא".
אם היית יכול לבחור לייצר יין באיזור אחר מחוץ לישראל, באיזה היית בוחר ולמה? "למרות שאני מאוד אוהב ונהנה מייצור יין איכותי בישראל, הייתי שמח לייצר יין בקליפורניה שבארה"ב, בעיקר בגלל הטרואר והמרחבים".

אילו תכונות צריך כדי להיות יינן טוב? "לדעתי כדי להיות יינן טוב אתה צריך להצטייד בארבע תכונות עיקריות שבלעדיהן הסיכוי שתצליח קלוש - תעוזה, תשוקה, רגש, וסובלנות".
אם לא היית יינן היית כנראה: "אם לא הייתי יינן הייתי פסל".
מה החלום שלך? "במקרה או שלא, גם החלום שלי קשור ביין והייתי שמח לטייל בעולם ולהיוודע לסגנונות שונים של יין ואוכל".
ההמלצה שלך ליין לחג: "היינות שאני ממליץ עליהם - יין אדום- 2T יקב רמת הגולן, ויין לבן- שרדונה רמת הגולן"

 

 

 
ייננים ממליצים: שרון ביטון, יקב רימון
 ייננים ממליצים: שרון ביטון, יקב רימון   צילום: אסף לוי 
 

יקב טפרברג

היינן: שלמה "שיקי" ראוכברגר, 53,  יינן ראשי, נשוי לאסתי, הורים ל- 6 ילידים, סבים ל- 5 נכדים, בעסקי הייננות משנת 1993.

מה משך אותך להיות יינן? "עולם היין הוא עולם מרתק, הכניסה לעולם הזה הגיע מתוך אהבה לחקלאות וגידול גפן ובאופן טבעי גלש לתחום היין. החיבור בין החקלאות לגידול הגפן ועשיית היין הוא חיבור משולם. האהבה שלי לחקלאות ולאדמה הוא החיבור המושלם".

מה האג'נדה של היקב ומי קהל היעד שלך? "האג'נדה של היקב הינו לעשות יינות טובים, וזה בא לידי ביטוי באמצעות הסדרות השונות וסוגי היין שאנו עושים. קהל היעד שלנו הינו כלל אוהבי היין, אנו פונים לכלל צרכני היין בארץ ובעולם".

מה מיוחד ביין שלך ואילו מהיינות שלך אתה הכי אוהב לשתות ועם איזה אוכל? "מה שמייחד את היינות שלנו זה אי הויתור על "עיגול פינות", עיקר העשייה של היין הינו גידול ענבים איכותיים, בהיבט הזה אנו מאוד ממוקדים. אנו שומרים על קשר הדוק עם הכורמים והאגרונומים. כאשר הענבים נבצרים ומגיעים ליקב הם זוכים לטיפול בוטיקי ביקב מסחרי. אני בעיקר מאוד אוהב את הזנים החדשים של היינות החדשים כמו המלבק שהוא מתאים מאוד למגוון מנות כגון בשרים ומנות "כבדות" כמו צלי וגם למנות קלילות יותר כמו כבד, אני אוהב גם את ה"פטי בורדו" וה"קברנה פראנק."

איזה יין אתה הכי אוהב להכין? והאם אתה מעדיף לייצר יין מזן אחד או בלנד? "היינות שאני אוהב להכין הם "פטי בורדו" וה"קברנה פראנק" שהינם בוטיקים, יש להן אמירה חדשה.  גם יין שעשוי מזן אחד הוא בעצם בלנד. גם כאשר משתמשים באותו סוג של ענבים לרוב הם מגיעים מכמה כרמים כך שבאופן טבעי נוצר סוג של בלנד. תהליך התבגרות היין בחביות יוצר אף הוא בלנד".

כשאתה מתארח ומביא יין מתנה, איזה יין זה יהיה? "אני מתאים את היין לאופי האירוע, למשל לפיקניק אביא רוזה צונן ורענן, לארוחת ערב עם בשרים אביא יין אדום כמו ה"מלבק" או בורדו".

האם הכשרת היין בארץ פוגמת באיכותו? "חד משמעית לא. המפתח המרכזי לאיכות היין בארץ ובעולם הוא הענבים. הצד הטכנולוגי המלווה את עשיית היין הוא משני לאיכות הענבים, בד בבד החביות והשמרים אינם שונים בין אם היין הוא כשר או בלתי כשר, על כן הכשרות אינה פוגעת באיכות היין".

אם היית יכול לבחור לייצור יין באיזור אחר מחוץ לישראל, באיזה מקום היית בוחר ולמה? "ללא כל ספק הייתי בוחר את ניו זילנד, האזור הזה של העולם מאוד מרתק אותי, האקלים, האדמה יש שם משהו שונה לגמרי ממה שאנחנו מכירים. הייתי שמח להגיע לשם ביום מן הימים".

אילו תכונות צריך כדי להיות יינן טוב? "התכונה החשובה ביותר לדעתי כדי להיות יינן טוב הינה האהבה לעשיית יין. צריך להשקיע המון בעשיית יין, להתלהב ממה שעושים. מדי שנה אנו נציבים מול אתגרים רבים, אף שנה לא דומה לזו שקדמה לה, הן מבחינת האקלים והן מבחינת היעדים. אין ספק כי המפתח להצלחה הוא האהבה לתחום.
אילו לא הייתי יינן, יש להנחי שהייתי עוסקת בחקלאות, אולי הייתי כורם. משם בעצם התחלתי, בלימוד חקלאות".

מה החלום שלך?
"החלום שלי הינו לעשות את היין האולטימטיבי, יין עגול כמו טוסיק של תינוק ועמוק כמו הקול של פברוטי, כשאתקרב לשם אהיה קרוב לחלומי".

ההמלצה שלך ליין לחג: לבן - סוביניון בלאנק של צרעה, אדום - גרנד וין - קסטל.

 

 
ייננים ממליצים: שיקי ראוכבברגר, יקב טפלברג
 ייננים ממליצים: שיקי ראוכבברגר, יקב טפלברג   צילום: אסף לוי 
 

יקב יתיר

ערן גולדווסר, יינן יקב יתיר, נשוי + 2

מה משך אותך להיות יינן? "האמת היא שהכרתי יין מילדות, כי תמיד שתו אצלנו יין בבית. אבל בבגרותי, קודם החלטתי שאני רוצה להיות יינן, מקצוע שנראה לי מושך ומעניין, ואחר כך התאהבתי ביין".

מה האג'נדה של היקב, ומי קהל היעד שלך? "יקב יתיר הציב לעצמו כמטרה להדגיש את הייחודיות האזורית ביינותיו - אותו אופי 'יתירי' שעליו גאוותם של אנשי היקב, שבא מכרמים הנטועים בגובה רב, ומאקלים מדברי יבש וקר בלילה, שגורם לאזור גידול (טרואר) מאוד מיוחד".  ביקב יתיר עובדים ללא לאות כדי לייצר את היין הטוב ביותר שניתן מאזור ייחודי זה, מתוך ההבנה והרצון שעשייה זו תמשוך את הקהל הנכון ליינות היקב, וכדי להביא את האזור המיוחד לחזית עולם היין".

מה מיוחד ביין שלך, ואילו מהיינות שלך אתה הכי אוהב לשתות? ועם איזה אוכל? "אני מעדיף לייצר יינות אלגנטיים, עם יותר חמיצות, יינות שמתאימים לאוכל. אלה היינות שאני אוהב גם לצרוך בעצמי".

איזה יין אתה הכי אוהב להכין? והאם אתה מעדיף לייצר יין מזן אחד או בלנד? "אני מאמין כי היין צריך לייצג את האופי הייחודי של אזור גידולו, ותמיד מעדיף לייצר יינות שהם יותר גסטרונומיים, מתאימים לאוכל, יינות עם יותר חמיצות ופחות פירותיות ועץ. וזה מושך לכיוון סגנון העולם הישן, אם כי גם בעולם החדש אפשר היום לפגוש הרבה יינות כאלה".

כשאתה מתארח ומביא יין מתנה, איזה יין זה יהיה? "תמיד שמח להביא עמי יינות של היקב שלי. אוהב לטעום כל יין שאני לא מכיר כדי ללמוד יותר על העולם הזה".

האם הכשרת היין בארץ פוגמת באיכותו? "לא. יש לנו בארץ ייננים טובים ויינות טובים".

אם היית יכול לבחור לייצר יין באזור אחר מחוץ לישראל, באיזה היית בוחר ולמה? "הייתי בוחר לייצר יין בכל אזור מאתגר ומעניין וללמוד אותו".

אילו תכונות צריך כדי להיות יינן טוב? "סבלנות לפרטים הקטנים. יכולת לשלב בין המדעי לחושי. ובעיקר התמדה".

אם לא היית יינן היית כנראה: "אני רואה את עצמי עדיין לגמרי בעולם היין. הגעתי לתחום הזה אחרי שחשבתי איזה מקצוע לבחור, מקצוע שגם בעוד שלושים שנה כשאקום בבוקר יהיה לי כיף ללכת לעבודה. ויין הוא אחד מהתחומים הבודדים שאני יכול לחשוב עליו כך. כמעט עשרים שנה אחרי, ההחלטה שלי עדיין תקפה ואני עדיין קם בבוקר עם חיוך. אני חושב ומקווה שכך זה יימשך".

מה החלום שלך? הייתי רוצה שאנשים בארץ ישימו יותר דגש על היינות היומיומיים מאשר על יינות להזדמנויות מיוחדות. שהמצב הקבוע יהיה שאנשים ישתו יין על בסיס יומיומי וידעו לבחור יין אחר להזדמנויות מיוחדות".

המלצה שלך ליין לערב החג: "שנין בלאן 2012 של יקב מדבר, רוזה 2013 של יקב פלאם".

 

 
ייננים ממליצים: ערן גולדווסר, יקב יתיר
 ייננים ממליצים: ערן גולדווסר, יקב יתיר   צילום: אסף לוי 
 

יקב תבור

היינן: אור נדבך, 35,  נשוי+2, כ- 5 שנים בעסקי הייננות.
מה משך אותך להיות יינן? "נמשכתי למורכבות ולדינמיות של היין. השילוב בין חקלאות, מדע, אומנות והיסטוריה ריתק אותי".
מה האג'נדה של היקב, ומי קהל היעד שלך? "האג'נדה של היקב היא ליצור יין איכותי ללא פשרות. יש לנו מבחר יינות המתאימים לכל סיטואציה, החל ביינות קלילים ופירותיים המתאימים לשתייה יומיומית ועד יינות מורכבים המתאימים ללוות ארוחה חגיגית".
מה מיוחד ביין שלך, ואילו מהיינות שלך אתה הכי אוהב לשתות? "היינות של היקב נקיים ונותנים לענבים לדבר (מבטאים את אופי הזן). היין שאעדיף לשתות תלוי מאוד בסביבה ובאווירה. ביום קיץ שמשי, על חוף הים, הרוסאן מסדרת אדמה בליווי פילה לברק הם שילוב מנצח. בארוחת ערב עם נתח בשר משובח אבחר את להבה מסדרת אדמה II".
איזה יין אתה הכי אוהב להכין? והאם אתה מעדיף לייצר יין מזן אחד או בלנד? "אני אוהב להכין יינות לבנים כי מצד אחד אני מוצא אותם מאתגרים מאוד ומצד שני הם בד"כ מוכנים מהר יותר ולכן הסיפוק מהם מגיע בהקדם. אין לי העדפה לייצור יין זני או בלנד. זה נהדר אם יין זני מבטא כראוי את תכונות הזן וזה גם כיף לשלב זנים בבלנד מעניין. 
כשאתה מתארח ומביא יין מתנה, איזה יין זה יהיה? "אם אני מביא יין שגם אני אשתה ממנו, אשתדל להביא יין מעניין שעוד לא טעמתי. אם זהו יין שלא נשתה באותו ערב, אביא יין מסדרת אדמה של תבור כי זהו יין שניתן ליהנות ממנו בכל סיטואציה"

אם היית יכול לבחור לייצר יין באזור אחר מחוץ לישראל, באיזה היית בוחר ולמה? "הייתי בוחר בנאפה ואלי, קליפורניה, בזכות האקלים הוורסטילי שמאפשר לגדל זנים שונים באקלים המושלם עבורם".
אילו תכונות צריך כדי להיות יינן טוב? "יינן טוב צריך להיות בלמידה מתמדת ולדעת לשים לב לפרטים הכי קטנים. אם לא הייתי יינן היית: "ד"ר לפיזיקה גרעינית".
מה החלום שלך? "לחיות בחווה שקטה, לגדל הכול בעצמי וכמובן להכין קצת יין בשביל הנפש".
ההמלצות שלך ליין לחג: "יין לבן: שנין בלאן של יקב סוסון ים. יין אדום: פטיט ורדו של יקב פלטר".

 

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by