בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
בשיתוךף ברק רום 
בואו להכיר את המסחטה שבאמת מוציאה את המיץ 

בואו להכיר את המסחטה שבאמת מוציאה את המיץ

 
בשיתוךף ברק רום |
 

טכנולוגיה חדשנית לסחיטת מיצים מפירות ומירקות (ללא סכינים) מצליחה להשאיר במיץ כ-85% ויותר מהוויטמינים, המינרלים והאנזימים ושפע סיבים תזונתיים מועילים. בניגוד לשיטות הסחיטה הישנות, שהשאירו בו כ 15% בלבד ללא הסיבים תזונתיים. בטכנולוגיה החדשה נקבל קרוב לפי 6 ערכים תזונתיים לערך ובנוסף בממוצע כ 30% יותר מיץ. קלה לשימוש, פרוק ושטיפה, חסכונית בחשמל והמיץ מתקבל במרקם קטיפתי עדין, טעים יותר וגם בריא יותר

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מסחטת מיץ
 מסחטת מיץ   צילום: יחצ 
 
 

ישראל מבורכת בשפע של פירות וירקות טריים, טעימים וזמינים בכל עונות השנה. לא מפתיע, לפיכך, שכמעט בכל פינה ניתן למצוא קיוסקים המציעים שייקים טריים במגוון של טעמים ובכל בית יש לפחות מסחטה אחת ידנית וברבים אחרים גם מסחטות חשמליות. זה בריא, זה מזין וזה בעיקר טעים. אלא שמרבית הסוחטים והשותים לא מודעים כלל לעובדה שבמהלך הפקת המיץ במכשירים הללו, העובדים על מהירות מאוד גבוהה, נפגעים מרבית הערכים התזונתיים של הפירות והירקות והם מאבדים חלק ניכר מהוויטמינים, המינרלים והאנזימים הגלומים בהם, שבהם אנחנו מעוניינים.

 

בבדיקות שנערכו למיצים הסחוטים התברר שרק כ 15% מהערכים התזונתיים שורדים את פעולת הסחיטה האגרסיבית והמהירה ואילו הסיבים התזונתיים כלל לא שורדים אותה. למעשה, הסחיטה החזקה מחבלת בוויטמינים ובאנזימים בעיקר בגלל חמצון אגרסיבי. התוצאה: בפועל אנחנו שותים מה שנקרא "מיץ ערום", המכיל בעיקר נוזלים וסוכר פירות. בנוסף, 30% מהפרי או הירק לא נסחט כלל ונפלט כפסולת ואנחנו מבזבזים המון פרי וירק שפשוט הולכים לפח.

 

לפרטים נוספים לחץ כאן

 

 

 
 צילום: פוטוליה (אילוסטרציה) 
 

על מנת לנצל עד למקסימום את מה שהפירות והירקות הסחוטים יכולים לתת לנו, וליהנות מטעם טבעי ועשיר, היה צורך בטכנולוגיית סחיטה אחרת והפטנט החדשני בתחום מגיע מחברת "יורום" (HUROM), המשלבת טכנולוגיה חדשה עם תוצאות בריאות וטעימות. חומר הגלם נמעך לאט ע"י בורג מיוחד בצורה שמזכירה אבן ריחיים (כבישה קרה). הוא אינו עובר בתוך סידרה של סכינים או צנטריפוגה מהירה כמו בשאר המסחטות, ולכן אינו מאבד מערכיו המינרליים ושומר על כמות מקסימלית של ויטמינים ואנזימים.

 

"יורום" היא חברה קוריאנית שקיימת כ-43 שנה ומתמחה במסחטות מיץ. מוצריה נמכרים ביותר מ-50 מדינות ברחבי העולם, בהם ארה"ב, סין ואפילו יפן. היא משקיעה את כל משאביה בפיתוח פתרונות טכנולוגיים, שנועדו להדגיש ולמקסם את היתרונות התזונתיים והבריאותיים של חומרי הגלם. התוצאה: כ-85 אחוזים מהערכים התזונתיים נשמרים וכמות המיץ גדלה בכ-30 אחוזים.

"מדובר במהפכה בכל הקשור לסחיטת מיצים טריים", מספר היבואן של "יורום", גיא נעם, "רק לשם המחשה - קילוגרם אחד של תפוחי עץ סחוטים בשיטת החדשה הוא שווה ערך לכמות של 7-8 קילוגרמים שנסחטו בשיטות הישנות. המיץ עשיר יותר, טעים יותר וגם המרקם של הנוזל מרגיש אחרת לגמרי".

 

"אין כל מגבלה על סוגי המיצים שניתן להכין", אומר נועם, "מכיוון שלא מדובר בטכנולוגיה המשלבת סכינים או סיבובים מהירים, אלא רק לחץ שיכול להפיק מיץ מכל חומר גלם איתו הוא מתמודד, החל מפירות וירקות ועד לשורשים, עלים, קטניות ואפילו אגוזים וזרעים. מדובר בשיטה המזכירה את הכבישה הקרה המקובלת בהפקת שמן זית מזיתים טריים. ניתן להכין בעזרתה חלב שקדים, חלב סויה, קוקוס ושיבולת שועל, המהווים תחליף בריא לחלב התעשייתי וניתן להפיק אותו בדרגות סמיכות שונות, עד לרמה של שמנת".

 

בזכות הטכנולוגיה החדשנית, ניתן להיעזר במסחטה גם לשימושים נוספים, כמו סחיטה ועיבוד של פירות טריים שהוקפאו, עד לקבלת גלידת בננה או מנגו, למשל, כשהיא טבעית וטעימה, במרקם סורבה עדין. המכשיר מתאים גם להכנה של חומוס ביתי, ממרח תמרים בריא ועוד שפע של אפשרויות, כמו עיבוד של חיטה נבוטה עד להשגת בצק איכותי להכנת לחמניות או לביבות, או להכנת כל מחית אחרת המתאימה לארוחות של קטנטנים ומהווה תחליף בריא ומזין לצנצנות המזון מהמדפים שבסופר.

הפעלת המסחטה היא פשוטה והיא מתנקה בקלות. היא חסכונית פעמיים - גם בכמות המיץ שהיא מפיקה מכמות קטנה של חומרי גלם וגם בצריכת החשמל, הקטנה פי שש ממסחטות הסכינים והצנטריפוגה. הפעולה עצמה שקטה ואפילו ילדים יכולים ללמוד בקלות לתפעל אותה. היא קטנה ואסתטית. ניתן להזמין אותה עם משלוח עד הבית תוך שלושה ימי עסקים (בשלושה תשלומי אשראי ללא ריבית) והיא מגיעה עם אחריות של בין חמש לעשר שנים.

 

לפרטים נוספים לחץ כאן

 

 
 צילום: shutterstock 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by