בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
בשיתוף ברק רום 
פטריות שיטאקי, כוסברה כתושה וסירופ שקדים - ההפתעות בבר הקוקטיילים של "טאיזו" 

פטריות שיטאקי, כוסברה כתושה וסירופ שקדים - ההפתעות בבר הקוקטיילים של "טאיזו"

 
בשיתוף ברק רום |
 

תרבות אוכל הרחוב הולכת ומתחבבת על הישראלים. מסעדת השף "טאיזו", עם תפריט בהשראת מאכלי רחוב מחמש מדינות במזרח, עולה מדרגה עם תפריט חדש של קוקטיילים מקוריים - Shitake Manhattan, Stoli tapioca ו-Green Thai- שיאתגרו לכם את החך

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bādāma
 Bādāma   צילום: יחצ 
 
 

אוכל רחוב הוא חלק מתרבות האוכל העולמית ובמדינות רבות, בעיקר במזרח, הוא חלק חשוב בתפריט של התושבים המקומיים. המנות הללו הן בדרך כלל מקוריות, ביתיות, לא תעשייתיות, נעשות מול עיניו של הסועד, נחשבות לטריות והן גם מהירות להכנה. אוכל רחוב הוא גם אטרקציה תיירותית למבקרים במדינות הללו, אם הם אינם חוששים מטעמים חדשים ומקוריים ומוכנים לאתגר את החך. השף יובל בן נריה, שחזר ממסע קולינרי בחמש מדינות במזרח, לקח את הקונספט הזה של אוכל רחוב, ופתח את מסעדת "טאיזו", בה מגישים מנות שהוכנו בהשראת אוכל רחוב מהודו, סין, קמבודיה ויטנאם ותאילנד.

 

זו המסעדה הראשונה של בן נריה, אחד הכישרונות הבולטים והעולים של ענף הקולינריה בישראל. 500 מ"ר, במגדל לוינשטיין שבדרך בגין, כוללים חלל מרכזי עם תקרה גבוהה, בר ישיבה וחמישה אזורי הסעדה שונים, המקבילים לחמשת האלמנטים של תורת המזרח - מים, עץ, אש, מתכת ואדמה. במקום יש גם חדר שף, למפגשים וארוחות אינטימיות או לפגישות עסקים.

 

 

 
shitake manhattan
 shitake manhattan   צילום: יחצ 
 

כחלק מהקונספט של המקום, התפריט הוא דינמי מאוד ומשתנה בהתאם לחומרי הגלם העונתיים והמיובאים. הארוחה עצמה נחווית כמסע בין טעמים, ומורכבת ממנות קטנות. הלקוחות הקבועים של המקום מכירים את התפריט, עוקבים אחר השינויים ונהנים להכיר את המנות החדשות. לאחרונה, ובהתאם לקונספט, מרעננים הבעלים את תפריט ומציגים מבחר של משקאות יחודיים ומאתגרי חך, כמובן בהשראת המזרח. לירן יוספוב, מנהל הבר, שמוכר ללקוחות בכינוי שבלול, מספר על הקוקטיילים המוגשים במקום וגם על אלה שיוגשו בקרוב.

 

"הלקוחות שלנו מכירים את הקוקטיילים המיוחדים שלנו", אומר לירן, "ובהם הנדריקס מסאלה, בהשראת הנגרוני הקלאסי בתוספת נגיעות מהודו - חליטת צ'אי עם תוספת ציפורן והל. קוקטייל השארפ סאטורי, שהוא על בסיס קוניאק רמי מרטן v.s.o.p, עם וודקה, סירופ למון גראס, מחית אננס, ליקר קוקוס ונגיעות של וואסאבי המוסיפות עקצוץ חריף. קוקטייל הגאמביי, שהוא מריר יותר, על בסיס טקילה וקמפרי, בתוספת גויאבה ורוזמרין".

 

א

 
סטולי טפיוקה
 סטולי טפיוקה   צילום: יחצ 
 
 

את כל אלה רקחו השף והבעלים בן נריה, יחד עם מנהל הבר הקודם איציק מנצור. את הקוקטיילים החדשים רקח לירן יוספוב, והוא שמח לפרט את הנוסחאות החדשות והמקוריות: "Shitake Manhattan בנוי על בסיס המנהטן הקלאסי, עם וויסקי ג'ק דניאלס בו מושרות פטריות שיטאקי, בתוספת ורמוט אדום, ליקר שרי ושוקולד ביטר. קוקטייל ה-Stoli tapioca, עם וודקה, מידורי ושרטרז ירוק, עם סירופ גרניום ותחמיץ הדרים. זה קוקטייל טעים ויפהפה כשכדורי הטאפיוקה הקטנטנים משייטים בו כמו בועות. קוקטייל ה-Green Thai הוא על בסיס סטולי חלפיניו, והוא פיקנטי, עם תוספת של כוסברה כתושה, סירופ ליצ'י ונגיעות עדינות של שמן שומשום, וישנו גם הקוקטייל התאילנדי, על בסיס בקארדי אוקהארט שהוא רום מתובל, מיץ אננס וסירופ שקדים, ועדיין צריך למצוא לו שם".

 

 

 

הקהל הישראלי בנוי לטעמים החדשים הללו?

"מכיוון שבאים אלינו לחוויית טעימות שאין כמוה בעיר, האורחים פתוחים לטעמים חדשים וסומכים על הברמן שישרת אותם כך שיעשיר את הטעמים שלהם. הישראלים פחות מכירים את תרבות הגסטרונומיה של הקוקטיילים, הם לרוב מופתעים אבל מאוד מאוד נהנים".

 

לאתר המסעדה- http://www.taizu.co.il/

 

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by