בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
בשיתוף ברק רום 
3 מתכונים לחורף הקרוב שעושים חם בבטן וטוב בלב 

3 מתכונים לחורף הקרוב שעושים חם בבטן וטוב בלב

 
בשיתוף ברק רום |
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 צילום: fortolia 
 
 

הגשם כבר נתן את הופעת הבכורה שלו, והימים הולכים ומתקררים; בחוץ מחשיך כבר בחמש וחצי, ומהמאפיות נישא ניחוח של סופגניות. לא קשה לטעות, החורף מתקרב בצעדי ענק ורומז לנו שהגיע הזמן להוציא מהארון את הבגדים המחממים, המגפיים והשמיכות העבות, ולבדוק שהדוד פועל כדי שלא ניתקע עם מים קרים במקלחת.

 

יש אנשים שאוהבים חורף, ואכן יש לחורף יתרונות רבים: הוא מספק הפוגה מהחום הישראלי השולט פה במשך רוב ימות השנה, הוא מביא עמו גשמי ברכה ואנחנו זוכים כך לנופים ירוקים ופורחים, וכמובן, הוא רומנטי מאד. אולם, הקור נוטה להביא אתו גם שפעת, הצטננויות, דלקות אוזניים וגרון, חום וחולשה; וגם מי שנשאר בריא יחסית עלול לסבול מעוד תופעת לוואי של הימים המתקצרים והיעדר השמש: מדכדוך קל ועד דיכאון של ממש.

 

ולכן, עוד הכנה שכדאי לבצע לקראת החורף היא למצוא מתכונים למאכלים חמימים, מנחמים ובריאים - כאלה שישמרו לנו על מערכת החיסון ויגרמו לנו להרגיש טוב גם אם השמיים אפורים ויורד מבול אימתני. במיוחד לכבוד החורף, מוגשים לכם מתכונים חורפיים וטעימים שפשוט אסור לפספס.

 

 

 

פירה בטטה חלומי

מצרכים

1 ק"ג בטטות

1/4 כוס שמן קוקוס

3/4 כוס חלב

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

הכנה:

1. קלפו את הבטטות וחתכו אותן לקוביות. אדו אותן בסיר אידוי במשך כ-15 דקות,  או עד שאתם מצליחים לדקור אותן במזלג.

2. הכניסו את קוביות הבטטות המאודות לקערה גדולה ומעכו אותן עם מזלג או מועך תפוחי אדמה. הוסיפו את שמן הקוקוס, החלב, המלח והפלפל. ערבבו הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.

3. טעמו את התערובת ותקנו את את התיבול אם צורך.

4. הגישו חם.

 

 
פירה בטטה
 פירה בטטה   צילום: קרן ביטון-כהן 
 
 

מצרכים:

1 ראש כרובית, מופרד לפרחים

2 גזרים גדולים, מקולפים וקצוצים לקוביות

1 ליטר מים

1/2 כפית מלח

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות סוכר או ממתיק לבחירתכם

כמה ענפי פטרוזיליה/כוסברה/שמיר, לפי טעמכם

1/2 כפית פלפל שחור

 

הכנה:

1. מלאו סיר במים, ובשלו בו את הירקות על אש גדולה עד לרתיחה.

2. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל חמש דקות נוספות.

3. כבו את האש והמתינו מספר דקות. לאחר מכן, רסקו את הירקות בתוך הסיר באמצעות בלנדר ידני, או העבירו אותם (עם המים) לבלנדר רגיל לריסוק, עד לקבלת תערובת חלקה וקטיפתית. אם התערובת יוצאת סמיכה מדי, ניתן לדללה באמצעות עוד מים, או עם ציר ירקות.

4. הוסיפו את הלימון, הממתיק, המלח והפלפל. טעמו את המרק ותקנו את התיבול אם יש צורך.

5. קשטו בפטרוזיליה/כוסברה/שמיר.

6. הגישו חם.



 

 
מרק קרם כרובית
 מרק קרם כרובית   צילום: דן פרץ 
 

מצרכים:

לחם בן ארבעה ימים, חתוך לקוביות גדולות (אפשר גם חלה)

פחית חלב קוקוס

כוס מיץ תפוזים

1/2 כף גרידת תפוז (ניתן לגרר מאחד התפוזים לפני סחיטת המיץ)

1 כפית קינמון

2 כפות זרעי צ'יה

2 כפות סירופ מייפל

 

הכנה:

1. חממו את התנור ל-180 מעלות.

2. בזמן שהתנור מתחמם, הניחו את הלחם בתבנית. ערבבו את יתר הרכיבים ומזגו אותם לתבנית כך שיכסו את הלחם.

3. תנו ללחם לספוג את התערובת למשך מספר דקות.

4. הכניסו את התבנית לתנור למשך 25-30 דקות, עד שהנוזלים מתייצבים והתערובת משחימה מעט מלמעלה.

5. הוציאו מהתנור וצננו מעט.

6. הגישו חם עם תוספת של קצפת או גלידה.

 

 

 
פלאן
 פלאן   צילום: matuko amini, flickr 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by