בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
תביא לי פרי טרי 

תביא לי פרי טרי

 
 
לילך וולך

אנחנו נוטים לאגור, לשמור לקנות ארוז ובשימורים. למה לא לקפוץ כל יום לחנות ולקנות לחמניה טרייה, עגבניה שהרגע נקטפה ושוקו שנחלב זה עתה?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
עדיף לקנות פירות טריים (תמונה: ASAP)
 עדיף לקנות פירות טריים (תמונה: ASAP)   
בעידן ה"תגדיל לי בשקל תשעים" פונים אלינו מכל מקום להתחייב לכמויות, מבצעים ומציאות. הפיתוי ותחושת השפע שמעוררות בנו ערימות מזון, מביאים אותנו לא פעם לקנות ולצרוך (ואפילו לאכול!) יותר ממה שאנחנו זקוקים לו באמת. תוסיפו על זה את החרדה הישראלית ממצור, מלחמה או צנע ואת החרדה היהודית מפוגרומים ושאר קטסטרופות לא עלינו, ותקבלו את התשובה לשאלה – למה לכל הרוחות אנחנו מתפתים לקנות כל כך הרבה בלי צורך?

מלבד המחשבה המורבידית: "אם מחר דורס אותי אוטו זבל, מה יעשו עם כל ערימות השימורים שצברתי?", יש סיבות מצויינות לקנות מוצרים טריים בכמויות סבירות ולא להתפתות לאריזות ענק או למוצרים מלאי חומרים משמרים שעוזרים להם לשרוד בזמן שהם נצברים במזווה.

שימורי פירות
השאלה שמוכרחה להישאל במדינה שידועה במגוון הפירות הטריים שלה היא: למה? למה להעדיף שימורים מפוצצי סוכר, עמוסים חומרים משמרים ושאר דברים שאתם לא באמת צריכים בגוף שלכם? הרי בכל יום נתון עדיף לקנות 2-3 קיווי עסיסי (עם ויטמין סי!), ואיזו סלסלת תותים אורגניים ולהחליף אותם בכל פרי סמרטוטי-אחיד-טעם-ומעולף משימור.
 

טריות מול זמינות

אין כמו פרי טרי (תמונה: ASAP)
 אין כמו פרי טרי (תמונה: ASAP)   
ברור שלא בכל יום נתון נסור אל הלול, נבחר פרגית הומיה, נשחט אותה שחיטה כשרה ונמרוט נוצותיה בשביל שניצל בקטשופ לארוחה של הילדים. אין בכלל ספק שהיכולת של מזון להיות נגיש תוך זמן קצר הוא אחת ממעלות הטכנולוגיה והנדסת המזון בפרט. אבל בהחלט ישנם דברים שהזמינות שלהם היא יומיומית לגמרי והם רחוקים מלהיות בלתי נגישים כפטריות כמהין. למה להעדיף שקית מלאת לחמניות חיוורות שמתחייבות להחזיק מעמד שבועיים, על פני לחמניות טריות וחמימות שמספיקות לסנדוויץ' של היום? מה יכול להחליף את הריח המשכר של שמרים טריים וקרום פציח של מאפה שנאפה זה עתה?

מוצרים חדשים נוטים להיכנס אל השוק בתרועות רמות, אריזות גדולות ומחירים מפתים. כך קרה שנתקעתם עם שלושת רבעי טון ביסקוויטים בטעם פטל, חבילה משפחתית של יוגורט דלעת-קינמון, והמון רקיקים עם התבלין שאתם הכי שונאים. עדיף לקנות מעט ולטעום לפני שהחלטתם להשקיע במניות החברה.
 

מייצרים קומפוסט

אנחנו מייצרים המון קומפוסט (תמונה: SXC)
 אנחנו מייצרים המון קומפוסט (תמונה: SXC)   
עם יד על הלב, כמה קילוגרמים של פירות וירקות לא אכולים אתם זורקים בכל יום? כמה זנבות כיכרות לחם, זרי פטרוזיליה נבולים, שאריות של תבשילים? חלק מן העניין של צריכה טרייה היא שאתם שולטים בכמויות: אין סיבה אמיתית לרכוש כדי להקפיא, או לקנות כמויות שאינן יכולות להיצרך בטווח של כמה ימים. רובנו גרים במרחק הליכה מסופר מרקט. כמו שלא יעלה על הדעת ללבוש את אותה החולצה במשך שבוע, כך גם לא ממש הגיוני לאכול ירקות שהתפלשו במגירת המקרר משך יותר מכמה ימים.

חיסכון עלק

לקנות בכמויות אינו דבר חסכוני בהכרח. למרבה המזל החושים והאינסטינקטים החייתיים שלנו מגנים מפני "ההגיון" השכלתני. אנו לא נשתה חלב חמוץ בגלל הריח הבלתי נעים שלו, העיניים מסננות את הפירות היפים יותר על פני אלו שכבר איבדו את בוהקם. זה שהרגשנו ש"חסכנו" בזמן הקנייה לא עוזר כאשר אנו זורקים לפח את האוכל שאיבד מטעמו וטריותו.

אז מתברר שלא מספיק שיעור היוגילאטיס החד שבועי וההבטחה לחיים מאוזנים יותר – מזון טרי ובריא יגרום לכם להרגיש ולתפקד טוב יותר, לזרוק פחות אוכל לפח ולהימנע מלזהם ולצרוך יותר ממה שבאמת זקוקים לו. בתאבון.
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by