בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
ואקום במקרר 

ואקום במקרר

 
 
לילך וולך

עשינו לכם סדר במזווה: איך שומרים פיצוחים, איפה מומלץ לשים את הירקות, ומה עושים כשהדבש מתקשה כמו בטון. וגם: טיפ מעולה לרסק עגבניות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מקרר ריחני? לא משהו (תמונה: SXC)
 מקרר ריחני? לא משהו (תמונה: SXC)   
נניח שהמקרר שלכם ייבב מרוב בדידות והואלתם בטובכם לצאת לסופרמרקט כדי לקנות כמה פריטי מזון כדי להניח על מדפיו הנטושים. השקעתם, הכנתם רשימה, יצאתם מצויידים במצה-מצב רוח טוב, ורכשתם לכם פירות וירקות, קטניות, לחם טרי ושלל שימורים. ומה עכשיו? לפניכם מספר שיטות וטיפים שיאריכו את חיי הקניות ואת איכות החיים שלכם.

מקרר ריחני
מקרר נוטה לצבור ריחות ו"להדביק" בהם מוצרי מזון אחרים, מה עושים? כדי למנוע ריחות מקרר כדאי לשמור עליו נקי מירקות ופירות שמנוחתם כבר עדן, ולהניח צלוחית עם אבקת סודה לשתייה שתספח ריחות. מלבד זאת לא כדאי להשאיר תבשילים ומאכלים מוכנים ללא מכסה או ניילון נצמד כדי שלא יספחו או יתרמו מריחותיהם.

ירקות טריים
ירקות ופירות יישמרו בצורה הטובה ביותר במגירות התחתונות של המקרר, שם הטמפרטורות נמוכות ביותר. לא כדאי לשמור אותם בשקיות סגורות כי הם נוטים לצבור לחות ואם יחידה אחת של פרי או ירק מרקיבה, במהרה היא מדביקה את שאר חבריה לשקית. כמו כן, לא כדאי לשטוף ירקות ופירות לפני ששמים אותם במקרר, כי הלחות העודפת תגרום לריקבון מהיר. תפוחי אדמה ובטטות עדיף לשמור בסלסלה מאווררת מחוץ למקרר כדי שלא להפוך את העמילן שבהם לסוכר.
 
נענע טריה כדאי לעטוף בנייר (תמונה: SXC)
 נענע טריה כדאי לעטוף בנייר (תמונה: SXC)   
שימור עשבי תיבול
עשבי תיבול יישמרו בצורה הטובה ביותר אם תשחררו אותם מהגומייה הלוחצת אותם יחד ותעטפו אותם בנייר סופג. כאשר הנייר מתלחלח צריך להחליף אותו וכך תישמר טריותם.

רסק קפוא
רסק עגבניות הוא מהמוצרים שתמיד יש מעט מדי או יותר מדי ממנו, לכן כדאי להקפיא את הרסק בתבנית קוביות קרח ולהשתמש כל פעם בכמות המדוייקת שנצרכת לתבשיל. באופן דומה ניתן להכין מראש קוביות קרח של ציר מרק, רטבים שונים, או גרידת תפוז ולימון.

סוכר מגוון
מעוניינים לגוון את הסוכר שלכם? צנצנות סוכר המכילות מקלות וניל, קינמון, קליפות לימון או כוכבי אניס, יתבלו כל משקה או מאפה מתוק שתכינו ויזכו אתכם בפרס הצטיינות על שם ברי מ"עקרות בית נואשות".
 
דבש קשה? לא כל כך קשה (תמונה: SXC)
 דבש קשה? לא כל כך קשה (תמונה: SXC)   
הבחלה זה דווקא טוב
האבוקדו קשה כמו לבנת בטון? יום יומיים בשקית נייר עם בננה, ישכנעו אותו להיות קטיפתי ונעים כמו מסכה לפנים. כנ"ל לגבי פירות נוספים הנדרשים להבחלה (הבשלה מלאכותית) – קיווי, אפרסקים, משמשים ושאר פירות קשים.

אין דבר כזה בשל מדי
מפירות בשלים מדי ניתן להכין לפתן: עם צימוקים, משמשים יבשים, מעט סוכר וקינמון, מבשלים עד להתרככות ותפיחת הפירות היבשים. אופציה אחרת להצלת פירות בשלים מדי היא הקפאתם ושימוש בשייק פירות.

אנטי קרום
כדי שלא יווצר במקרר קרום גועלי ומעצבן מעל לדייסות, פודינגים או עוגות קרם, כדאי להצמיד לצד העליון ניילון נצמד.

למה זה כל כך קשה
דבש שהסמיך במקרר, ממרח שוקולד שהתאבן ושאר ממרחים שנעשו בלתי אפשרים למריחה - ניתן לטבול את צנצנת הממרח בקערית מים רותחים כדי להחזיר את המרקם הנוזלי.

מפצחים את הקוד
פיצוחים כדאי לאחסן במקפיא שם הם נשמרים ואינם מתעפשים. לפני האכילה אפשר לחמם כמה דקות בתנור כדי להחזיר את הארומה (וגם כי הם הכי טעימים כשהם חמים).
 
 

עוד כמה טיפים יומיומיים שווים

 
שמן ובעיקר שמן זית כדאי לשמור בבקבוקים נקיים וכהים, במזווה במקום חשוך, ובשום אופן לא גלוי לקרני שמש ישירות.

גבינה מלוחה מדי ניתן לשטוף במים קרים או אפילו להשרות מעט כדי שתפריש את המלח המיותר החוצה. כנ"ל לגבי ירקות כבושים שונים שתוקפניים מדי לטעמכם.

הקפאה לא שומרת על המזון אכיל לנצח. כאשר אתם מקפיאים תבשיל, ציינו על האריזה מתי הקפאתם אותו, לא רצוי לשמור על מזון קפוא יותר מחודש-חודשיים.

ולאוהבי הקאהווה למיניהם: קפה טחון ופולי קפה ישמרו במיטבם במקפיא. עכשיו אתם מסודרים. בתאבון.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by