בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
בית קפה אצלך במטבח 

בית קפה אצלך במטבח

 
 
בוקי שטרום

להכין קפה מצויין אפשר גם בבית. טיפים לטיפול במכונת קפה, סוגי המשקאות ועוד

 
 
 
 
 
 
 
 
 
קפה בבית (תמונה: ASAP)
 קפה בבית (תמונה: ASAP)   
בואו נודה, לבית הקפה אנחנו לא מגיעים כדי לשתות קפה. זה המיקום, המוסיקה, התפאורה והמלצרים. זה לדבר עם אנשים כשנמאס לנו לשבת בבית. פריקים של המשקה יכניסו את איכות הקפה כקריטריון לבחירת בית קפה. חלקם גם יקחו את התחביב הביתה. לאוהבי המשקה השחור, שנולד באתיופיה ומשם עבר לכל העולם, קיימים בשוק הרבה סוגים של מכונות קפה, שיעניקו נופך של מקצוענות גם למטבח הפורמייקה שבדירה השכורה שלך.

אולם לא משנה מה נאלצת למשכן כדי לקנות מכונה, אין זה מבטיח שיתקבל קפה איכותי ומשובח. לדבריו של יוסי שרף, מנכ"ל רשת קפה הלל, רבים רוכשים מכונת קפה וזונחים אותה לאחר זמן קצר בלבד, בעקבות ניסיונות כושלים. שרף מדגיש, כי הניסיון עושה את שלו, וניתן גם בבית להגיע לתוצאות לא רעות, אם שומרים על כמה כללי יסוד:

1. לא להרתיח את החלב
שגיאה נפוצה היא שצריך להרתיח את החלב. בטמפרטורה גבוהה מדי, החלב הופך לקרומי וחלבוניו נשברים. כדאי לחמם את החלב בעזרת פיית ההקצפה לטמפרטורה שבין 60-70 מעלות צלזיוס. המנוסים יותר יכולים להרגיש את הטמפרטורה הנכונה על פי תחושה כשהם מניחים את היד על תחתית כד ההקצפה.

2. עדיף חלב 3 אחוזי שומן
כדי להשיג בסוף של דבר של חלב מוקצף, במרקם עשיר ושמנתי, רצוי להשתמש בחלב המכיל 3 אחוזי שומן, ולהקפיד שיהיה קר בעת ההקצפה. חלב עמיד יגרום לטעם לוואי בקפה, ואילו חלב רזה עלול לדלל את הקפה וקשה להקצפה.

3. אחסון הקפה
כדי לשמור על איכות גבוהה של פולי הקפה חשוב להקפיד על אחסון נאות. ניתן לשמור פולי קפה בשקית נייר מצופה חומר פלסטי 10-15 יום מבלי שתפגע האיכות באופן משמעותי. אחסון הפולים בשקית עם שסתום חוזר מאליו, תאפשר לאחסן את הקפה כחודש, ואילו בסביבת ואקום ניתן לשמור את הקפה עד 3 חודשים.

4. טחינה
לעולם לא לטחון כמויות גדולות מדי בבת אחת. מומלץ גם לא להשאיר את הקפה הטחון במכונה מהערב לבוקר של מחרת היום או במשך כל יום המנוחה. הארומה תיפגע, והקפה שיתקבל יהיה לא טעים. תערובת פולי קפה טחונים, ניתן לשמור בפריזר.
 
שומרים על הכללים והקפה יוצא טעים (תמונה: ASAP)
 שומרים על הכללים והקפה יוצא טעים (תמונה: ASAP)   
5. ניקיון
יש לדאוג לניקיון המכונה בסוף השימוש. לא מדובר בהתפנקות מיותרת. שאריות של השמן המתקבל מהקפה עשויות לפגוע בטעם המתקבל ולהשאיר טעם מריר. שאריות חלב, לעומת זאת, עשויות גם לסתום את פיית ההקצפה. רצוי לנגב את הפייה לאחר כל הקצפה בעזרת מטלית לחה ולשחרר מעט קיטור מהפייה כדי לנקותה מבחוץ ומבפנים.

על מה אנחנו בכלל מדברים? מילון מונחים בסיסי

פירוש המלה האיטלקית "מקינטה" הוא מכונה קטנה. האיטלקים מכנים את הקפה שמכינים בה "מוקה". מדובר בקומקום כפול ומתברג המשמש להכנת אספרסו ביתי. בחלקה התחתון של המקינטה מוזגים את המים, מעליהם מניחים מסננת עם קפה טחון, מבריגים את החלק העליון ומרתיחים על האש. המים הלכודים במכל התחתון, חולטים ומאדים את גרגרי הקפה המצויים במכל האמצעי.

המקינטה משתפרת ככל שמשתמשים בה יותר, אחרי שהיא סופגת את שמן הקפה המבודד את הטעם מהאלומיניום. על כן רצוי לא לשטוף את הכלי במים וסבון, אלא לרוקנו מנוזלים ולהניחו לייבוש.

• קפה פילטר הוא קפה מסונן, לעתים בקומקום מים מרכזיים או במארז אישי. לתוך מיכל הפלסטיק מוזגים את המים הרותחים, הנוזלים מבעד לפילטר לתוך הספל.

• פרנץ' פרס הוא קומקום עם בוכנת רשת שבעזרתה דוחפים את הקפה לתחתית הקומקום, עושה את אותה פעולה דומה לזו של הפילטר.

אוקיי, אז יש לכם מכונות טובות, קניתם פולים משובחים ושיננתם את הכללים להכנת קפה מוצלח. עכשיו נשאר להציע קפה לאורחים. ליאור צלניק מרשת קפה הלל עושה סדר בתפריט:

• אספרסו:
25 מ"ל בלחץ של תשע אטמוספרות דרך 7 גר' של פולי קפה טחונים ובמזיגה של 25 שניות.

• קפה אמריקנו, לונגו (Americano Lungo):
אספרסו מוחלש, מדולל במים חמים. דומה לאספרסו הארוך. מורכב ממנת אספרסו ושני מנות מים חמים.

• קפה לאטה Caffe latte:
דומה לקפה או-לה הצרפתי. אספרסו עם חלב חם ומעט חלב מוקצף, שאותו ניתן לפדר בקקאו או קינמון.

• קפה מקיאטו Caffe macchiato:
אספרסו מוכתם (פירוש המילה מקיאטו באיטלקית) בכמה נגיעת של חלב מוקצף.

• לאטה מקיאטו Latte macchiato:
בדיוק להיפך מקפה מקיאטו. כאן החלב מוכתם במעט אספרסו.

• קפוצ'ינו Cappuccino:
משקה הפופולרי ביותר שאותו מכינים משליש אספרסו, שליש חלב חם ושליש קצף חלב.

• קפוצ'ינו עם קצפת Cappuccino con panna:
מדובר למעשה בקפוצ'ינו רגיל שמעליו מזלפים "כובע" של קצפת טרייה.

• Caffe freddo shakereto:
קפה קר שמכינים מאספרסו (לפעמים בתוספת חלב קר) וקוביות קרח - מנערים בשייקר אך לא מרסקים בבלנדר.

• מוקה Caffe mocha:
חצי מנת אספרסו, שתי כפות שוקולד קצוץ, חלב חם מוקצף

• לטה קרים:
מנת אספרסו, שליש שוט של אייריש קרים וחלב חם
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by