בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
מתכוני קפה 

מתכוני קפה

 
 
מערכת נענע

אובססיביים לקפה? קבלו מתכונים לריזוטו קפה ולאקליר קפה שגם נראים ממש יפה

 
 
 
 
 
 
 
 
 

אקליר קפה/ מערכת נענע

אקלייר טיפוסי. יאמי (תמונה: SXC)
 אקלייר טיפוסי. יאמי (תמונה: SXC)   
מצרכים ל-28 מנות:

1 כוס מים
1/4 כפית מלח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
4 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות חלב דל שומן
2 כפיות אבקת קפה נמס
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
250 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
3 כפיות קפה נוזלי ומצונן
5 כפות שמנת מתוקה
2 כפיות דבש

אופן ההכנה:

1. בסיר, מביאים לרתיחה מים, מלח ו-100 גרם חמאה. מסירים מהאש.
2. מוסיפים לסיר, כוס קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מחממים על אש קטנה 30-60 שניות, עד שהבצק נפרד מהדפנות. מצננים.
3. מוסיפים 3 ביצים זו אחר זו. את הרביעית טורפים במזלג ומוסיפים בהדרגה. ממשיכים לערבב עד שמקבלים בצק מבריק ורך.
4. שמים בשקית זילוף עם פיה בקוטר 1.25 סנטימטר, ומזליפים לתבנית, גלילים באורך 10 סנטימטר. אופים בחום של 190 מעלות למשך 25 דקות. משאירים בתנור כבוי עם דלת מעט פתוחה למשך 20 דקות ואז מצננים בחוץ.
5. מקציפים חלמונים וסוכר. מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים.
6. בסיר מביאים לרתיחה חלב ואבקת קפה. יוצקים, תוך ערבוב, לתערובת החלמונים. מבשלים על אש בינונית עד שמסמיך.
7. מוסיפים את שאר החמאה והווניל. מכסים את הסיר בניילון נצמד ומצננים במקרר.
8. פורסים כל גליל בצק לאורכו וממלאים בקרם.
9. בסיר שמונח על סיר עם מים (ביין מארי), ממיסים שוקולד, קפה נוזלי, שמנת ודבש.
10. מורחים מהקרם על החלק העליון של גליל הבצק.
 

ריזוטו קפה קר/ השף ניר צוק, קורדיליה

ריזוטו קלאסי. טעיייים (תמונה: SXC)
 ריזוטו קלאסי. טעיייים (תמונה: SXC)   
מצרכים ל-10 מנות:

360 גרם אורז לריזוטו
800 מ"ל קפה אספרסו (קפה מוכן ממכונת אספרסו)
1 ליטר חלב
16 חלמוני ביצים
360 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1. חולטים את הריזוטו כדקה במים רותחים.
2. מבשלים את הריזוטו בחלב עם הקפה וחצי מכמות הסוכר במשך חצי שעה. בצד טורפים את החלמונים בשארית הסוכר לכדי מרקם אחיד.
3. מסננים את הריזוטו משארית הנוזלים ומערבבים אותו עם החלמונים והסוכר. מסדרים את התערובת שהתקבלה בתבנית בגודל של 25/15, לא עמוקה מדי, ואופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך כ- 20 דקות.
4. מקררים למשך הלילה.

רצוי להגיש בליווי גלידה (וניל או קינמון או כל גלידה אחרת שטעמיה אינם חזקים מדי).
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by