בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
תזונה ומחלות חורף 

תזונה ומחלות חורף

 
 
מומחי מטרנה

החורף כאן ואנו חרדים לבריאות ילדנו, חלק מהמחלות ניתן למנוע בעזרת מרכיבי מזון שונים, איך עושים את זה ואיך מונעים מחלות מהילדים?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 לאחרונה פורסם מחקר שהתבצע בישראל, על השפעת מרכיב הביו על כ- 200 תינוקות בגיל חצי שנה שהיו בריאים לחלוטין והלכו למעונות יום. החוקרים רצו לבדוק האם לתוספת של מרכיב הביו יש השפעה מונעת על התפתחות של מחלות שאופייניות לתינוקות.

התינוקות חולקו לשתי קבוצות: קבוצה שקיבלה מטרנה עם מרכיב הביו וקבוצה שקיבלה תרכובת ללא מרכיב הביו. החוקרים מצאו שאותם תינוקות שקיבלו מטרנה עם מרכיב הביו נהנו מפחות ממחלות בהשוואה לתינוקות שקיבלו תרכובת ללא מרכיב הביו. מרכיב הביו קיים בתרכובות המזון לתינוקות החלביות של מטרנה ובמוצרי חלב. 
רגע אחד לפני שהחום עולה, האף נוזל והמחלות מציפות אותנו מכל עבר כדאי לבחון מחדש את מרכיבי התזונה של ילדנו ולגלות כמה דברים חשובים על מזון ורכיביו לקראת החורף.

מרכיב ביו – (פרוביוטיקה) זהו שם כולל לחיידקים ידידותיים בעלי השפעה מטיבה על מערכת החיסון. קיימים היום מחקרים בתינוקות ובילדים שמראים שמתן של מרכיב ביו שיפר מדדים חיסוניים, הפחית ואף מנע מחלות כדוגמת מחלות חום, מחלות מעי ואף מחלות דרכי נשימה עליונות.
 

ויטמינים

ויטמין C מונע מחלות (צילום: photos.com)
 ויטמין C מונע מחלות (צילום: photos.com)   
בגזרת הויטמינים רצוי להרבות בויטמין C הידוע בציבור כ"ויטמין מונע מחלות". אנשים רבים נוטים לקנות ויטמין C כתוסף מזון בעיקר בחורף. הספרות המקצועית חלוקה בנושא ולכן עדיף לרכז מאמצים במזון המשופע בויטמין C כגון: פלפל אדום, ברוקולי, עגבניות, פירות הדר, קיווי ועוד.

בחורף, אוהבים אוכל חם, שמתבשל על הכירה. לכל אותם הורים שחוששים שבישול עלול להרוס את הויטמינים, נשלח הרגעה: יש רכיבי מזון שחשובים לגוף שהופכים להיות זמינים יותר בעקבות בישול. דוגמא לכך היא העגבניה. ככל שהיא מבושלת יותר, כך יש בה חומר הנקרא ליקופן שהופך להיות זמין יותר. הליקופן מונע תהליכים חימצוניים שליליים בגוף ועשוי להיות בעל תפקיד מונע של מחלות. ליקופן טוב בעיקר ללב, של כולנו – שלכם ההורים ושל הילדים. מרק עגבניות לפעוט או אפילו רוטב עגבניות לפסטה או לקציצות יספקו מנת ליקופן יפה.
 

תרופות סבתא

 
ונקנח בתרופת הסבתא האולטימטיבית-מרק עוף, לזכותן יאמר, שגם אם ההסברים שלהן בזכות מרק העוף לא היו תמיד מדעיים יש דברים בגו. בספרות המקצועית הולכות ומצטברות עדויות מדעיות על היכולות התראפואטיות של המרק המפורסם. וגם אם המומחים עוד לא ממש מבינים איך זה עובד –בחלק מהמחקרים מרק עוף השפיע לטובה על מדדים חיסוניים. מה שבטוח - זה טעים.
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by