בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
אדמונית בחורש 

אדמונית בחורש

 
 
תיירות נענע

היא גדלה רק בהר מירון, ומצ'פרת את מבקריה ביופי נדיר. אדמונית החורש: למהר ולתפוס, לפני בוא השרב הראשון

 
 
 
 
 
 
 
 
 
אדמונית החורש. פורחת רק בהר מירון (תמונה: אמנון נחמיאס, ארכיון רשות הטבע והגנים)
 אדמונית החורש. פורחת רק בהר מירון (תמונה: אמנון נחמיאס, ארכיון רשות הטבע והגנים)   
האדמונית פורחת אחת לשנה, במשך שבועיים בלבד, ובמקום אחד בלבד בארץ- שמורת הר מירון.
השם המדעי גזור משמו של פאון, רופא האלים, אשר ריפא בעזרת הצמח את פלוטו, ואלים אחרים, בעת מלחמת טרויה. בעיני היוונים נחשב לצמח המרפא הראשון שהתגלה לבני האדם. בזרעיו המושרים ביין השתמשו כתרופה נגד סיוטי לילה, ותועלתם היתה "ידועה ובדוקה" גם במלחמה נגד רוחות רעות, עין הרע, עווית, מחלות עצבים, מחלת הנפילה, מחלת ירק, כאב ראש והפרעות בכבד.
 
פרח עשיר ועתיר גוונים (תמונה: sxc)
 פרח עשיר ועתיר גוונים (תמונה: sxc)   
הפרח מפואר, גדול ועתיר גוונים: צבע עלי הכותר ורוד עז עד ארגמן (לעיתים רחוקות לבן) מספרם 5-13 והם גדולים וצפופים, האבקנים מרובים, מאוחים זה לזה בבסיסם לטבעת בשרנית, צבע זיריהם אדום עז, ומאביקיהם הגדולים צהובים כגופרית, עלי השחלה מכוסים בצמר לבן, ועליהם נישאות צלקות אדומות גדולות.

הפרחים מאובקים על ידי דבורים גדולות וחיפושיות. גם הפרי יפה ומעניין, 3-5 המפוחיות שעירות מלבינות מבחוץ ובהיפתחן, בחודש יולי, מתגלה הצבע האדום בצדן הפנימי ועל רקע אדום זה מבריקים זרעים כחולים שחורים, עגולים וגדולים, צבע הזרע אדום תחילה, והוא הופך לכחול מבריק ואחר לשחור, מחרוזת העשויה מזרעים אלה יפה – לפי האמונה העממית – לגירוש שדים ורוחות.
 
עוד סוג של אדמונית, מעט פחות ג'ינג'ית (תמונה: sxc)
 עוד סוג של אדמונית, מעט פחות ג'ינג'ית (תמונה: sxc)   
בחודשים פברואר-מרץ בוקעים העלים מן הקרקע, כשהם גלולים כפגיון וגונם אדמדם. הצמח מתפתח במהירות בעזרת המזון האגור בפקעות השורש, ובתוך שבועיים שלושה הוא מגיע לגובה של 60 ס"מ.

מועד הפריחה אינו קבוע בדיוק: הפריחה עשויה להתחיל כבר באמצע חודש מרס ועלולה להידחות עד אמצע חודש אפריל. סיומה אינו תלוי בתחילתה אלא במועד השרב הגדול הראשון, הקוטע את הפריחה. מכאן שהפריחה נמשכת בין שבוע אחד ל-6 שבועות. הצמח נדיר מאוד בארץ וקיומו שרוי בסכנות רבות: מתנכלים לו עזים, חקלאים, קוטפי פרחים וגורמי פיתוח.

עוד באוכל
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by