בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
סוד הקסם האורגני 

סוד הקסם האורגני

 
 
לימור גריף

כמו פטריות אחרי הגשם צצות להן חנויות המזון האורגני ולא אחת אנו מתלבטים האם להאכיל את תינוקנו בן החצי שנה בעגבניה או מלפפון אורגנים. אז מה היתרונות, מה החסרונות והאם זה בכלל שווה את המחיר? מהפכת האורגני

 
 
 
 
 
 
 
 
 
הטוב ביותר עבורו (צילום: rick takaji-flickr)
 הטוב ביותר עבורו (צילום: rick takaji-flickr)   
מזון אורגני, נעים להכיר, הוא מה שמכונה מזון הבריאות. מדובר במזון אשר גדל ללא דשנים וחומרי הדברה כימיים סינטטיים. בין המוצרים האורגניים תוכלו למצוא פירות, ירקות, חלב לשתייה, גבינות שונות, מוצרי בשר, עופות ואפילו דבש. אותם המוצרים אשר מכונים אורגניים, קיבלו את תוויתם בשל גידולם ע"י חקלאי מטעם משרד החקלאות שתפקידו לפקח על הגידולים האורגניים בארץ. שתי החברות הפועלות לפיקוח המוצרים בארץ הן: "סאקל ישראל" ו"אגריאור". חפשו את תוויתם לאישור המוצר כאורגני, מה שנקרא – אורגני אסלי.

תפקידו של הפיקוח האורגני הוא לדאוג לשימוש בריסוס בכמויות קטנות ורק בחומרים אשר מאושרים עבור החקלאות האורגנית. הדישון האורגני, מסבירה דנה רזניק, יועצת תזונתית של חברת הרדוף, אינו מכיל חומרים כימיים אלא שאריות ירקות, גזם צמחים או עלים יבשים, כבול או קרקע מקומית וזבל פרות, כבשים, אווזים או עזים.
 

אורגני טוב לתינוק?

 
החל מגיל חצי שנה ממליץ משרד הבריאות להתחיל במתן פירות וירקות לילדנו ולסירוגין להתחיל גם במתן מוצרי בשר וחלב שונים. מן הרגע הזה כל החרדות ההוריות צצות ואנו מתחילים לבחון כל פרי וירק מעבר ליכולתם להיות עסיסיים כמחית כתומה או ירוקה. ולכן, לא אחת מצאנו את עצמנו שואלים את השאלה האם ירקות, פירות ומזון אורגני ככלל טובים, מזינים ובריאים יותר עבור הקטנטנים שלנו.

עשו לא מעט מחקרים בכל הנוגע לאכילת מזון אורגני ולשאלה האם המזון האורגני טוב יותר לבריאות. אחד מהמחקרים גילה כי מזון אורגני מסייע במניעת סרטן מפני שהגידולים האורגניים מכילים רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון, לעומת מזון שגדל בשיטות קונבנציונאליות. מחקר נוסף באותה הרוח, גילה כי קוטלי חרקים וקוטלי עשבים, המשמשים בגידולים רגילים, מונעים ייצור של תרכובות פנוליות (phenol), המסייעות למערכת החיסונית של האדם בפעילות נוגדת חמצון.

בחומרי ההדברה קיימים לא מעט חומרים מסרטנים אשר מגיעים בצורת גידול חקלאי קונבנציונאלי. החיות אשר הופכות למזוננו מקבלות תוספת של אנטיביוטיקה והורמונים על מנת להגן עליהן ממחלות, חיידקים שונים וכו', אשר מועברים אלינו בדרך האכילה הטבעית. גם הפירות והירקות מקבלים מנה יפה והגונה של הורמונים כמו גם ריסוס שיפעל כרסן לחרקים השונים שעשויים להזיק לצורת הגידול הטבעית, מה שהופך אותה ללא טבעית של ממש.

בעודנו אוכלים את המזון אשר אינו אורגני אנו מעבירים לגופינו את אותם חומרי הדברה מזיקים שעשויים כאמור לגרום למחלות שונות ומגוונות, לא עלינו. ההורמונים וחומרי ההדברה פוגעים באיכות וטעם התוצרת, וכמובן גם בקרקע שהולכת המזדהמת מגידול לגידול.
 

אורגני זה יקר

מי מכיר אמא שלא תקנה את הטוב ביותר עבור התינוק שלה, גם אז זה יקר? אבל אין דבר מעצבן יותר במיוחד עבור הורים טריים מלבזבז את כספם על דבר אשר אינו מוצדק. אז הנה הגענו לשאלת המחיר, האם יש הצדקה לשלם יותר כסף עבור המוצרים האורגנים? חברת הרדוף המייצרת מזון אורגני סבורה כי החקלאות הקונבנציונאלית יותר יקרה מן החקלאות האורגנית בשל המחיר הסביבתי והבריאותי לחברה. במחירים אלה יש לכלול את הסיוע הממשלתי בצורת סובסידיות לחקלאות הקונבנציונאלית, זיהום מקורות מים ציבוריים, איבוד בתי גידול לחיות וצמחי בר ועלייה בהוצאות הבריאותיות והעלות של הבקרה על חומרי הדברה.בנוסף יש לכלול את המחיר של השמדת פסולת מסוכנת הנוצרת בתהליך היצור של חומרי הדברה.

דורון שפון, מנהל שיווק ומכירות, הרדוף תוצרת מזון אורגני מסביר כי חלב אורגני למשל הוא בעל חיי מדף קצרים מאוד בעיקר בגלל שיטת הפסטור שלו. ומה לגבי המחיר, מדוע חיי המדף שלו מאוד יקרים? "לא כל המוצרים האורגניים יקרים יותר אך מרביתם אכן יקרים מהמוצרים הרגילים. כמות היבול המתקבל משדה אורגני נמוך יותר משדה רגיל. השוק אומנם צומח במהירות, אך הוא עדיין קטן. ככל שהוא יגדל יותר, דרישת הקונים תגדל וכך הוא יהיה זול ויעיל יותר. בנוסף, עיבוד הקרקע בשיטות אורגניות יקרה יותר מדישון כימי. מוצרים אורגנים הם תחת פיקוח קפדני של איכות בגידול, בקציר, בהובלה ובאחסון, מה שדורש זמן עבודה יקר. צריך לזכור גם שחקלאים אורגנים לא משתמשים בחומרי הדברה סינטטיים והשמירה על העשבייה יותר יקרה."
 
 

עוף טבעי ובריא

עוף טבעי שגדל בריא (צילום: sxc.com)
 עוף טבעי שגדל בריא (צילום: sxc.com)   
דנה רזניק מסבירה כי בכל הקשור למזון מן החי נוהגים בחקלאות האורגנית בשיטת ריפוי אלטרנטיבית ורפואה מונעת לבעלי החיים, ללא שימוש בתרופות כימיות לרבות אנטיביוטיקה והורמונים. "ישנה הקפדה על תנאי מחייה משופרים הכוללים מרחב מחייה גדול יותר בהשוואה לחקלאות התעשייתית הקונבנציונאלית והזנה במזון אורגני בלבד".

לדברי אמנון אריאל, הבעלים ומנכ"ל חברת "טבעוף" מדובר בחברה אשר משווקת עופות טריים בצורה שונה משאר החברות בארץ. מדובר בעוף טבעי שגדל בריא, חי בצפיפות נמוכה, אינו מקבל אנטיביוטיקה וכימיקלים וניזון מתערובת 100% צמחית אליה מוספים חומרים פרוביוטיים. אמיר בר יצחק, מנהל השיווק של "טבעוף" מוסיף כי מדובר במהלך פרו-צרכני מובהק, במסגרתו מוצע לצרכן הישראלי עוף טרי שיש לו ערכי טעם ותזונה גבוהים, המגיע ממותג, ארוז, עם תוקף מסומן והנמכר בוויטרינה או במקררי שירות עצמי, ללא מגע עם מוצרים אחרים.
 

בשביל תינוקך

בעבר היה נהוג לחשוב כי אוכל בריא אינו טעים, תמיד שמענו אימהות מתריסות בפני הקטנטנים, תאכל זה בריא. הילדים מצידם סלדו משעועית, גריסים, אפונה, ברוקולי ומשלל מוצרי מזון אשר זכורים כחובת אכילה ממש לא נעימה. כיום, כל זה השתנה, אוכל בריא הוא אוכל מושקע וטעים.

ההתחדשות הציבורית אשר מושכת אותנו אל קרסולה ענקית של בריאות, בריאות ועוד בריאות ובתוכה עומד ניצב כחייל גאה המזון על מרכיבו השונים, גורמת לנו לרצות עבור התינוקות שלנו את הטוב ביותר. אז שכל אמא ואבא יחליטו מה הטוב ביותר עבורם ועבור משפחתם, ובין אם זה אורגני או לא אורגני, שיהיה לכם בתיאבון.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by