בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
בעושר ובעושר 

בעושר ובעושר

 
 
אודליה יקיר

קונספט אחיד, מהשמלה עד הקינוח, הטסת האורחים לחו"ל, ורב שצולל למעמקים: איך עשירי ישראל מתחתנים? המומחים מדברים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
צניחה חופשית או צלילה למעמקים? הכל פתוח, כל עוד זה מקורי (FLICKR, GordonMcowell)
 צניחה חופשית או צלילה למעמקים? הכל פתוח, כל עוד זה מקורי (FLICKR, GordonMcowell)   
ישנם זוגות שבשבילם תקרת הזכוכית מגיעה בצורת 40 דולר למנה, ויש את אלה שעבורם תקרת הזכוכית היא סקיי-לייט, גבוה, רחוק, עשוי מזכוכית עדינה, גמישה אף היא. אלה האחרונים שייכים לעשירון העליון, ורשימת המכולת הרגילה שבה כולנו מתלבטים - סופלה שוקולד לקינוח, שף שאולי יכין סושי, חבורת מתופפים בכניסה לחופה, סרט וידאו בו מספר הזוג הטרי איך הכיר - לא קיימת אצלם. השתמשו בדמיון, ותחשבו על טיסה לאגם קומו שבאיטליה, וזו רק ההתחלה. הטרנדים החמים בגזרת רמת אפעל ושכנותיה משתנים במהירות בה קמה ונופלת ממשלת ישראל. העיקרון המנחה, לעומת זאת, נשאר קבוע - העיקר שיהיה הכי טעים, הכי נוצץ והכי מקורי. כמה זה עולה? כמה שיותר.
 

התכנון: כשהכסף לא חשוב

 
בניגוד לחתונה של פשוטי העם, בה הזוג המאושר מכתת רגליו בין כמה חברות קייטרינג, טועם מהבורקס ומתפשר בסוף על דג למנה עיקרית, אצל האלפיון העליון הלקוח לא עושה דבר. הוא לא מעסיק את מוחו (הטרוד יש להניח בשערי הבורסה) בבחירת תקליטן, מאפרת, או צלם. כל זאת נעשה על ידי חברת ההפקות שגויסה לאירוע. המטרה שלה היא לדאוג לכל פרט בחתונה, החל מצבע המפיות ועד הטסת האורחים במידת הצורך, הלקוח צריך רק לאשר.

"לעשירון העליון לא חשוב הכסף - חשוב הרעיון", אומר אלירן ברדוגו, מפיק אירועי יוקרה ובעל חברת הפקות. "בדומה לתכנון אירוע עסקי לחברות גדולות, גם כאן חברת ההפקות עורכת מודל לחתונה". לשם כך מכנסת החברה את מיטב מעצבי הפנים והארכיטקטים, והם שוברים את הראש בניסיון למצוא עבור הזוג קונספט מעניין ומקורי. אחרי בניית הסקיצה או ההדמיה לאותו הרעיון, תיערך פרזנטציה בפני הלקוח שיחרוץ את גורלו בהינף יד. גיל קרן, מפיק חתונות יוקרה שעובד בעיקר עם יהודים עשירים מרחבי העולם, מספר שללקוחותיו "חשוב קודם כל השקט הנפשי". נניח שהלקוח רוצה להטיס ארצה 200 אורחים מאירופה או מארה"ב, גיל הוא זה שידאג להזמנת הכרטיסים, כולל צ'ק אין מרוכז, איסוף האורחים משדה התעופה והבאתם למלון. המיליונרים, מסתבר, לא אוהבים לנקר עיניים בלי סיבה. נשמע יפה נפש, אבל לדברי גיל, "לקוחות רבים לא אוהבים לשפוך כסף למטרות שופוני בלבד, לכן אני חייב לוודא שלכל פריט באירוע יהיה קשר לרעיון הכללי".
 

הלוקיישן: הגג של עזריאלי, מצדה, ובלומפילד

חתונה על הגג של עזריאלי. רק אחת מהאופציות (FLICKR, Whistling in the dark)
 חתונה על הגג של עזריאלי. רק אחת מהאופציות (FLICKR, Whistling in the dark)   
אולמי רסיטל? חוות רונית? שפיים? געש? הצחקתם אותם. הדבר הכי חשוב למתחתן המיליונר הוא המקום בו תיערך החתונה, מספר אלירן ברדוגו, שכבר הפיק חתונה באמצע מדבר יהודה. בתנאים מינימאליים של חשמל ומים, בנה ברדוגו בריכה על מצע של דשא. כן, באמצע מדבר יהודה. האורחים הרגישו כפר שמריהו, והלקוח נפרד מכמה מיליונים. לוקיישנים נוספים כגון, מצדה, מגדל דוד, הגג של עזריאלי, הספארי (כן, מה ששמעתם) ובלומפילד הם רק חלק מהמקומות בהם יצא לברדוגו וגיל קרן לארגן חתונות.

החופה: תמורת סכום נאה, גם הרבי יצלול

חופה בלבן? ורוד? צהוב בתולי? על חוף הים? באמצע רפת? נסו יותר בכיוון של כמה מטרים מתחת למים או תוך כדי צניחה חופשית. נשמע הזוי, נכון, אבל כשיש הרבה כסף וראש פרוע, אלו הן התוצאות. "תמורת סכום נאה אפילו הרבי מוכן לצלול ולקדש את הזוג בעומק של עשרה מטרים", אומר ברדוגו ומספר לנו את מה שכבר ידענו – כסף קונה הכל.

שישי בצהריים, מסתבר, הוא הזמן המועדף לערוך חתונה. אולי זה בגלל שזוהי השעה בה הבורסה בניו יורק ננעלת, ואולי בגלל שיש משהו מאוד אלגנטי בחתונה שמתקיימת בצהריים לאור יום, בדיוק כמו אצל האמריקאים.

אגב, אירוע חתונה שנפרש על פני סוף שבוע שלם הוא טרנד נוסף שהעשירון העליון אימץ בחום רב. אחרי הכל, איפה כתוב שחתונה צריכה להסתכם בכמה שעות, במיוחד כשאפשר לשעשע את האורחים במשך כמה ימים באילת או בחו"ל.
 
 

קייטרינג: מיובא, קטן ויקר

שכחו מלהעמיס, וקבלו פינגר-פוד (FLICKR, Kasiaflickr)
 שכחו מלהעמיס, וקבלו פינגר-פוד (FLICKR, Kasiaflickr)   
הקייטרינג של מגי ותולי וזה של פוד ארט, יחד עם השף פול אסנהיים, הם שלושה מהשמות שמאכילים את האורחים של העשירון העליון. האוכל המושקע עשוי מחומרים יקרים ביותר, שמיובאים במידת הצורך, וכלי ההגשה נבחרים בקפידה, כך שמחירה של מנה יכול להגיע אף לכמה מאות דולרים. "המגמה בשנים האחרונות היא ללכת לכיוון של Finger Food , מעין ארוחת טעימות", מחדש ברדוגו. "במקום לפוצץ את הבטן במנה עיקרית אחת שכוללת המון בשר ופרוסות בטטה בטימין, הרי שכאן הרעיון הוא להגיש הרבה מנות קטנות ומיוחדות. כך האורח יכול ליהנות ממגוון ענק של סגנונות מבלי להגיע לאותה תחושת כבדות ועייפות שנגרמת כתוצאה מלעיסת 400 גרם סינטה בבת אחת." הלקוחות של גיל קרן מאוד אוהבים להזמין שפים אורחים לחגיגות שלהם:"יונתן רושפלד, אייל שני ורן שמואלי נמנים על האליטה הקולינארית שמוזמנת להציג את היצירתיות שלה באירועי יוקרה", מפרט גיל.

מתנות: האורחים נהנים מחגיגה של מותגים

לא, לא התבלבלנו. בחתונות יוקרה, האורחים לא צריכים להביא מתנות, רק לקבל. באירועים שנמשכו שלושה ימים באילת, דאג גיל לסידור כל החדרים במלון שהוזמנו עבור אורחיו של הלקוח. בכל חדר חיכו לאורחים קיטים עם קרם הגנה, בגד ים, ואביזרים נחוצים נוספים. ברדוגו יודע לספר על דוכן משקפי יוקרה שהוקם אחרי החופה. נציגים של מותגים כגון פראדה, איב סאן לורן, גוצ'י ושאנל הגיעו מצוידים בדגמים מהקולקציה החדשה, עוד לפני שזו הושקה לחנויות, כדי שהאורחים יבחרו לעצמם זוג במתנה. התשלום, כמובן, על הלקוח.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by