בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
סופגניית בזק  

סופגניית בזק

 
 
אירית קלנר

תמיד שמח במטבח שלנו, במיוחד כשחנוכה כבר כאן, ויש צורך עז להכנס אליו עם הילדים ולהכין משהו בעל ערך קלורי רב. אז ככה בשביל הכיף, שני מתכונים שיעשו שמח

 
 
 
 
 
 
 
 
 
יחי הסופגניות המסורתיות (צילום:sxc)
 יחי הסופגניות המסורתיות (צילום:sxc)   
חג החנוכה כבר כאן וזה הזמן לכבד את נס פך השמן באכילת מאכלים עתירי שמן וטעימים מידי – לביבות וסופגניות. בימינו, רבים הפכו לבשלנים עצלים ולצרכנים נאמנים, ומעדיפים לרכוש את מאכלי החג בחנויות. אבל יש אלטרנטיבה, אפשר לעשות בבית גם בלי ללמוד בישול בבית ספר יוקרתי לשפים בצרפת. לא רק זאת, גם הילדים יכולים להשתתף בהכנה על תקן "סו-שפים". והנה לכם הזדמנות להנאה משותפת בבישול ובחגיגות החג. בני סיידא, מחבר ספרי בישול, מציג שני מתכונים קלים לעשייה.

לביבות קישואים

רצוי להתחיל בלביבות על בסיס ירק וגבינה, רכיבים תזונתיים לילדים לפני שהם מתנפלים על המתוק. להלן מתכון של לביבות קישואים עם גבינות.

רכיבים:

5 קישואים בינוניים
2-3 ביצים
3 כפות פירורי לחם
3 כפות עירית קצוצה/ בצל ירוק
3 כפות שמיר קצוץ
100 גר' גבינת קשקבל מגוררת
100 גר' גבינה בולגרית
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. לוקחים 5 קישואים בינוניים (רצוי זוקיני) מגוררים במגררת גסה, שמים במסננת עם כפית שטוחה של מלח. מערבבים ומשהים לשעה.

2. סוחטים את הקישואים בכפות הידיים ומעבירים לקערה (סחיטת המים היא למניעת התפרקות הלביבות).

3.מוסיפים 2-3 ביצים (מספר הביצים תלוי בכמות הירק, כך שתהיה עיסה מספיק רכה להעביר בכף לטיגון), 3 כפות פירורי לחם, 3 כפות עירית קצוצה, 3 כפות שמיר קצוץ, 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת, 100 גרם גבינה בולגרית, וקצת פלפל שחור (מלח כבר יש בקישואים ובגבינה).

4. יוצקים עם כף למחבת עם שמן חם בגובה של חצי סנטימטר. מטגנים בשני הצדדים את הלביבות, עד שהן מקבלות צבע זהוב המעיד על מוכנותן. כשהלביבות מוכנות ניתן להגישן כך או בתוספת שמנת חמוצה או יוגורט.
 

סופגניות בשלוש דקות

סופגניות קנויות out, ביתיות in (צילום: שירה גל)
 סופגניות קנויות out, ביתיות in (צילום: שירה גל)   
ועכשיו חייבים קינוח מתוק. טוב שיש את חנוכה לתרץ לפחות לנו ההורים את אכילת הסופגניות. מסתבר שגם בתחום בישול האוכל יש אינסטנט, כך שלא צריך לקנות שמרים ולחכות שהבצק יתפח. גם אם הזמן דוחק והבטן מקרקרת, יש מתכון להכנת סופגניות ובכמה דקות בלבד.

רכיבים:

2.5 כוסות קמח תופח
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 גביעי אשל/ שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
גרידת קפילת לימון


אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערה 2.5 כוסות קמח תופח (או רגיל עם שקית אבקת אפייה), 2 ביצים, 0.5 כוס סוכר, 2 גביעים של אשל או שמנת חמוצה, כפית תמצית וניל וקליפת לימון מגורדת. מערבבים הכל בערבוב ידני.

2. מחממים שמן בטיגון עמוק בסיר, וכשהוא מספיק חם מעבירים עם כף מהבלילה לשמן. נוצרות סופגניות קטנות בצורות שונות. ניתן לפזר על הסופגניות אבקת סוכר או לפתוח אותן ולשים ריבה.

לדברי בני, הסופגניות מומלצות מאוד, הן מהירות, טעימות מאוד ופחות משמינות (בצק זה סופג פחות שמן מבצק שמרים). אפשר לאכול יותר מאחת וליהנות.

אז הרווחנו - גם העסקה של הילדים, גם בילוי משותף וגם מאכלים טעימים להפליא.

בתאבון!
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by