בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
רק מרק 

רק מרק

 
 
לימור גריף

בימות החורף הקרים אנחנו מחפשים משהו מזין ובריא לקטנטנים. לפניכם מתכון מנצח של מרק מותאם במיוחד לילדודס שגם הגדולים יאהבו לאכול, פשוט וקל להכנה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
ללקק את האצבעות (צילום אילוסטרציה:sxc)
 ללקק את האצבעות (צילום אילוסטרציה:sxc)   
המרק מככב כאחת מתרופות הסבתא היעילות ביותר. דווקא בחורף אנו מקפידים עליו בגלל יתרונותיו המזינים. איך נגרום גם לקטנטנים לשתות אותו? לפניכם מתכון פשוט וטעים.

את המרק הבא ניתן להכין בכמה וורסיות, בשל ניסיוני אודה ואומר שהוא הולך הכי טוב כמרק עגבניות, אך תוכלו בקלות רבה להפכו למרק עשיר עם ירקות

חומרים למרק:

בצל גדול
שלוש שיני שום קלופות
סלרי
דלעת
גזר
8 עגבניות גדולות מגורדות או חתוכות לקוביות קטנות
רסק עגבניות
לימון סחוט
מלח/פלפל/פפריקה מתוקה/כמון
כוס גריסים מסוננים ומושרים במים רותחים

אופן ההכנה:

קצצו את הבצל וטגנו עם מעט שמן זית בסיר גדול. לאחר שהבצל השחים, הוסיפו את השום הקצוץ את הגזר והדלעת גרדו בפומפיה עבה והוסיפו לטיגון לכמה שניות, הוסיפו את העגבניות וערבבו היטב. הוסיפו מים ( 3/4 מהסיר), את הסלרי שקצצתם, כולל הגבעולים (לא רק עלים), ואת הגריסים שהשרתם כחצי שעה במים רותחים. תבלו בכף פפריקה, כפית מלח (אם תרצו מרק עוף), כפית כמון ובחשו.

לאחר הרתיחה תוכלו להוסיף רצועות דקות של בשר הודו/עוף כאוות נפשכם. אל תוסיפו עוף בשלמותו, כי המרק יוצא כתבשיל. לאחר כשעה שהמרק עומד על הגז ומתבשל, תוכלו להוסיף (לטעמכם) 2 כפות רסק עגבניות ולימון סחוט בהתאם לרמת החמיצות שילדכם אוהבים. לאחר כרבע שעה של בישול, כבו את האש ולהעניק לילדכם מרק חמוץ, טעים ובעיקר אדום כמו שהם אוהבים, כארוחה מזינה, טעימה ומשביעה במיוחד.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by