בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
טעימות של שבועות 

טעימות של שבועות

 
 
שחף איל

חג השבועות מספק לנו הזדמנות נהדרת לקטוף דובדבנים, לטעום גבינות ולקנח ביין טוב. מהצפון עד הדרום, מהבוסתנים ועד חוות הבודדים: מבחר טעימות לשבועות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
קטיף דובדבנים (רויטרס)
 קטיף דובדבנים (רויטרס)   
ממש עכשיו, ולמשך שבועות ספורים, נפתחת עונת הדובדבנים, מלווה גם בפטל, תותי יער, ואוכמניות. שטחים רחבים מכוסים בעצי דובדבן אדומים וחושניים, שרק ממתינים להיקטף. בבוסתן הגולן, 100 דונם של עצי פרי, מזמינים אתכם לבוא ליהנות מהפירות הנפלאים, כאשר בנוסף לקטיף מציע הבוסתן גם מדשאות רחבות ידיים, פינות פיקניק, סוסי פוני, פינות יצירה, פינת חי ופינת ליטוף. תוכלו גם לצאת מן הבוסתן לטיולים באזור הירוק של צפון רמת הגולן, טיולי טרקטורונים, תצפית על כל עמק קונייטרה, וסיור מקומי לגבול הסורי. מרכז המבקרים של בית האריזה פירות הגולן מציע סיור המסביר את התהליך שעובר הפרי מהנטיעה עד האריזה והשיווק. בית האריזה מטפל במינים רבים של פירות דוגמת אפרסקים, שזיפים, משמשים תפוחים אגסים וכמובן דובדבנים. המקום מציע חבילת ביקור הכוללת את הסיור וקטיף עצמי בעין זיוון.

על שטח בן 25 דונם נטעו אנשי מושב שעל 28 מינים של פירות יער ייחודיים. מנהלי המקום מתגאים בעובדה שאת הפירות שלהם לא ניתן להשיג בחנויות. האתר פתוח גם ללינה בחושות בדואיות, הילדים יכולים לבלות בפינת החי, וניתן גם להזמין טיולי טרקטורונים, סוסים, ואופניים.
 
החממה הלימודית בשדה יעקב (תמונה: האתר הרשמי)
 החממה הלימודית בשדה יעקב (תמונה: האתר הרשמי)   
בשדה יעקב, תקבלו הסבר על גידולי הפירות השונים, תוכלו לסייר בבית האריזה, לקטוף וגם לרכוש שתילי פטל, ליקרים ויינות המיוצרים מן הפרי. החלקה נמצאת בחצר המשק של משפחת ז"ק, מוותיקות המושב. בשטח המשק בן 40 הדונמים יש גם חורשת פקאנים בה אפשר לשבת ולעשות פיקניק, וכן בריכה עם דגים וצמחי מים.

במושב בן עמי, תמצאו את הבוסתן של שמואל ויעל, המשתרע על 8 דונם, ובו 40 מיני פירות אקזוטיים. שלא כמו במקומות אחרים, עיקר העניין כאן אינו חווית הקטיף, אלא עריכת היכרות עם פירות שונים ומשונים המגיעים מכל קצוות עולם. שישה סוגי פטל, ומספר זנים של תותי עץ ופיטנגו. כמו כן, מספר זנים של פירות הגדלים בכמויות מוגבלות, הקניסטל- פרי צהוב בעל צורה אגסית שנמצא כבר בסוף העונה, הבבקו - בן דוד של הפפאיה, ושעועית הגלידה - עץ קטניות עליו גדלים תרמילים שאת הציפה הפנימית המתוקה שלהם אוכלים.
 
 
הגיבנות של נחל נאות (תמונה: האתר הרשמי)
 הגיבנות של נחל נאות (תמונה: האתר הרשמי)   
הטרנד החדש של הנגב הוא ללא ספק חוות הבודדים שצמחו להם על הדרך, מצומת משאבי שדה ועד מצפה רמון. החוות, מעבר להיותן מפגן ריבונות על שטחי הנגב, הפכו גם לפנינת תיירות מדברית, לא פחות אטרקטיבית מהצימרים בצפון. בחלק גדול מהחוות מגדלים עיזים, בחלקן גם כרמים, וברבות מהן תוכלו ליהנות משלל גבינות עזים ויין - בדיוק מה שאתם צריכים בחג השבועות.

על פי נוהל החוות, עליהן להתיישב במרחק קטן מהכביש הראשי, על מנת שלא לייקר את הקמת התשתיות. כל חווה מאוכלסת על ידי משפחה אחת, וברשותה כמה עשרות דונמים לפעילות חקלאית, כאשר החווה מקבלת תשתיות התיישבות מלאות.

חוות קורנמל הוקמה כבר ב 1997, ומאז מייצרת בהתמדה, כמה מהגבינות הטובות בארץ. החווה ממוקמת דרומית לצומת טללים, ומשקיפה על הנוף המדברי. המחלבה ודיר העיזים נמצאים על גבעת טרשים מעל שרידי חווה מתקופת הברונזה, והאזור כולו מהווה מקום מושלם לפיקניק.

דרומית לצומת טללים תוכלו למצוא גם את חוות נאות שהוקמה ב-2003, בה מגדלים עזים, מייצרים גבינות ומארחים. ניתן גם לקבל סיורים במקום, הכוללים הסבר על פרויקט חוות הבודדים ברמת-נגב (דרך היין), סיפור הקמת החווה, הסבר על הדיר ועל החליבה (ניתן לצפות בחליבת הערב), הסבר על תהליך הכנת הגבינות, וכמובן - טעימת גבינות. כמה קילומטרים אחרי ניצנה, מגיעים לעזוז, יישוב קהילתי שכמעט נושק לגבול מצרים; אמנם אין מדובר בחוות בודדים, אך מספר המתיישבים במקום הפך את היישוב הקטן והמבודד הזה לריכוז גדול של אמנים, פסלים, נגנים, ומרכז אירוח מדברי ומיוחד. במקום ניתן ללון, לאכול ולטייל באמצעות גמלים או חמורים לטיולים ארוכים של מספר ימים או לשעות בודדות. במקום נמצאת גם מחלבת צאן בארותיים, המייצרת גבינות עיזים מתוצרת אורגנית מ-1995. חוות נחל הרועה צופה אל נחל הרועה, ובו שרידים מהתקופה הנבטית, טרסות עתיקות ובורות מים החצובים בסלע. בחווה מייצרים גבינות עיזים וניתן להתארח בחצר המחלבה אל מול נוף הררי קסום, לספוג את השקט המדברי ולטעום מתוצרת המקום.
 
חדר האוכל בחותת נחל הבוקר (תמונה: האתר הרשמי)
 חדר האוכל בחותת נחל הבוקר (תמונה: האתר הרשמי)   
לצד הגבינות כדאי כמובן להצטייד ביין טוב. אדמת הלס הצחיחה והמבוקעת הניבה יבולים גם בתקופה הנבטית והביזנטית. שרידי גתות מפוארות פזורים בשטח ומעידים על ייצור יין נרחב. יבול הכרמים ואיכות היין הם תוצר של היובש המדברי והבדלי הטמפרטורה בין היום ללילה. בשנים האחרונות הוקמו כשבעה יקבי בוטיק באזור ויש חוות שמייצרות יין לצריכה עצמית.
באזור שדה בוקר, בלב הר הנגב, על התוואי הקדום של דרך הבשמים ועל שרידיה של חווה חקלאית קדומה בת 2000 שנה, הוקמה חוות כרמי עבדת. בחווה כרם ייחודי לענבי יין השתול על שרידיהן של הטרסות העתיקות ומשלב שיטות השקיה עתיקות ומודרניות, ובקתות אירוח ללינה כפרית. החווה פתוחה לקהל ומאפשרת ביקורים לטעימות יין , סיורים בחווה, והכרות עם החקלאות המדברית בכרם ובבוסתנים.


חוות נחל בוקר הוקמה על ידי משה והילדה זוהר, שנטעו בערוץ נחל בוקר את הכרם הראשון והקימו את בית היין שהפך לגלריה, בית קפה ומסעדה ביתית בסופי שבוע. הבית מדמה בצורתו חבית של יין ומן החלונות נשקפים נופי הנחל. מוצעים כאן סדנאות טאי-צ'י, יוגה וצחוק, אזור קמפינג להקמת אוהלים, אוהל ללינה קבוצתית וצימר זוגי.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by