בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
מחלבה יפהפיה שלי 

מחלבה יפהפיה שלי

 
 
תיירות נענע 10

עושר טעמים, חומרים איכותיים וחריצי גבינה שידעו אהבה: גולשי ועורכי "מפה" מביאים לכם את עשר מחלבות הבוטיק הטובות בישראל

 
 
 
 
 
 
 
 
 
יום וחצי של גבינות ופירות (flickr, miss pupik)
 יום וחצי של גבינות ופירות (flickr, miss pupik)   
אתר הבילויים והפנאי מפה ערך דירוג של 62 מחלבות הבוטיק בישראל על פי שקלול של חוות דעת של אנשי מפה וגולשים שביקרו במקום. הדירוג מאפשר למתלבטים לתכנן את הטיול האולטימטיבי לחג השבועות, תוך שילוב בין חוויית הקנייה לחוויית הטבע שהמקום מעניק. הרי הן לפניכם: עשר מחלבות הבוטיק הפופולאריות בישראך לפי חברי המערכת והמדרגים, עם ציטוטים נבחרים של גולשים שהיו במקום.
 

מקום ראשון: חוות קורנמל

כתובת: כביש 40, מדרום לצומת טללים.
טלפון: 052-2788051.
ציון משוקלל: 9.7.

דבר המערכת: אחת החוות הראשונות בתוואי דרך היין, שעלתה לקרקע ב-1997, ומאז מייצרת ברצינות ובהתמדה כמה מהגבינות הבשלות הטובות בארץ. לענת ולדניאל קורנמל אין שום כוונה בעולם לגדול מעבר לממדים של מחלבת בוטיק. הם מתכוונים להמשיך ולגבן גבינות בקנה מידה קטן, עם הטעם המובהק של חלב עדר העיזים שגדל באקלים המדברי הייחודי.

אז אפשר יהיה להתמסר לאחד התענוגות הגדולים בעולם: להתפנק בשמש על בקבוק יין אדום ומגש עץ עם ברי צהבהבה נוזלית על לחם וחמאה, קממבר נהדרת עטופה בעלי גפן, כתם, גבינה חצי קשה נימוחה, וחריץ גדול של גבינת טום קשה, חריפה ועוקצנית, עם עורקים דקיקים של עובש כחלחל. בינתיים החווה הזו היא המקום המושלם להצטיידות לפיקניק באזור, לא רק בגלל הגבינות אלא גם בגלל היין של קדש ברנע שנמכר כאן, ושמן זית של אליאסי, שמן עדין וארומטי מזן הפיקואל הספרדי, שגדל ונעצר בשיטות מסורתיות בנגב.

דבר הגולשים: באנו לאכול ארוחת ערב מוקדמת בפסח והחויה היתה מיוחדת [...] הכל היה טעים ומיוחד והוגש במהירות ויעילות .רק חסרו לי עוד ירקות בתפריט. קרון המסעדה נעים ומשתלב בנוף המיוחד. חזרנו למחרת לקנות גבינות בדרכנו צפונה והתענגנו עליהן בארוחת הערב... לא לפספס.
 

מקום שני: מחלבת צאן אל

כתובת: מושב ציפורי.
טלפון: 04-6469536.
ציון משוקלל: 8.8.

דבר המערכת: משוגעים לגבינות הם זן מיוחד במינו של אנשים. טל אליס עבד ב-85 מחלבות ברחבי העולם כדי לרכוש את אומנות הגבנות וכדי להתמחות בייצור של מגוון גדול של גבינות צאן. הידע הזה מתורגם היום למבחר הולך וגדל של למעלה מעשרים סוגי גבינות המיוצרות מחלב עיזים וכבשים, ביניהן כמה מהגבינות הבשלות הטובות בארץ. "הכבש הכחול", גבינה חריפה נהדרת בנוסח רוקפור, היא הידועה שביניהן, אבל כדאי גם לטעום את "אבי", גבינה ממשפחת העובש האדום שמזכירה מעט את הרבלשון, את השברה קנדידום ובכלל לפתוח את החיך ואת הראש ולטעום מבחר גדול ככל האפשר כדי ליהנות מבחר הגבינות המיוצרות בשיטות אירופאיות מסורתיות. קבוצות יכולות גם, בתיאום מראש, לסעוד את ליבן בארוחת גבינות ויין.

דבר הגולשים: כחובבי גבינות עברנו לא מעט מהמחלבות. דעתנו ברורה לאחר ביקור ב"צאן אל". מקום ראשון, נקודה. מבחר גדול מאד (!!!) של גבינות, מסוגים וטעמים שונים, בגילאים שונים, בינהן גם כאלה ל"מתקדמים בלבד". השירות היה נפלא ומקצועי. שווה לטרוח ולהגיע עד ציפורי (כי הם לא משווקים במרכז). ולא נותר לנו אלא לצטט את יורם ארבל - הללויה!
 
 

מקום שלישי: מחלבת ברקנית

כתובת: כפר יחזקאל.
טלפון: 04-6531431, 050-5292799.
ציון משוקלל: 8.8.

דבר המערכת: בני הזוג מיכל ואבינועם ברקין מנהלים כבר שנים מחלבה קטנה ואיכותית. גבינות הצאן של ברקנית נמכרות אמנם בסופרמרקטים ומעדניות ברחבי הארץ, אבל המחלבה שומרת על איכותה כמחלבת בוטיק משפחתית. עדר העיזים של המחלבה ניזון ממרעה טבעי, דבר שמשפיע על איכות חומר הגלם ממנו מיוצרת הגבינה. את הידע בגבנות רכש אבינועם בצרפת, והוא ממשיך להשתלם ולייצר גבינות חדשות בנוסף לקלאסיקות המוכרות: גבינת סנט מור מצוינת, ולנסיי עדינה, מרסלן וטורקיז, גירסה עדינה לרוקפור. גבינת השחת, למשל, היא גבינה חדשה שעשויה מחלב עיזים וכבשים; התבור היא גבינה טורקית מחלב כבשים, ולאחרונה החלו לייצר גם מנצ'גו ספרדית, גבינה קשה, מעט מתקתקה, מחלב כבשים. בחנות שנפתחה בצמוד למחלבה אפשר לרכוש את הגבינות וגם לאכול ארוחת גבינות קלה.

דבר הגולשים: גבינות צאן טעימות במגוון טעמים, עם אפשרות לאכול במקום, בתוספת קפה טרי. שרות סימפטי ותמחור סביר. תחליף מועדף לארוחה קלה במסעדה.
 

מקום רביעי: משק יעקבס

תהליך ייצור הגבינה במשק יעקבס (תמונה: האתר הרשמי)
 תהליך ייצור הגבינה במשק יעקבס (תמונה: האתר הרשמי)   
כתובת: כפר הרא''ה.
טלפון: 04-6366111, 052-3233525.
האתר הרשמי: www.jacobsdairy.co.il
ציון משוקלל: 8.7.

דבר הגולשים: במחלבה המודרנית והמבהיקה של משפחת יעקבס מגבנים גבינות מחלב עיזים, כבשים ובקר. נכון שאת הפרצוף המשופם החייכני של אב המשפחה אפשר לראות כבר מכל מדף בסופר, אבל בעיקר מתנוסס על אריזות הגבינות הרכות והחצי הרכות. כשמגיעים לחנות הקטנה והמטופחת שצמודה למחלבה במושב, המבחר גדול ומעניין יותר (וגם המחירים זולים מאוד באופן מפתיע): יוגורט צאן סמיך עם טועם חמצמץ, פטה רכה מצוינת וגבינות בשלות וחצי קשות בסגנון צרפתי. מבין הגבינות הקשות טעימות במיוחד האיטליקו, עם ניחוח אגוזי שהולך מצוין עם פסטות, והגאודה. כדאי לבקש גאודה בשלה מאד, כזו שמתיישנת במשך שמונה-עשרה חודשים על מדפי העץ, וסופגת טעמים וניחוחות מעניינים יותר מהגאודה הצעירה. גם לגורגונזולה, גבינה שקשה יחסית לייצר, צפוי עתיד מבטיח, וגם אם כרגע היא עדיין לא מושלמת בצורתה, היא טעימה מאוד.

דבר הגולשים: ביקרנו כמה פעמים בשנה החולפת ותמיד נתקלנו בשירות אדיב, טעימות נדיבות. כמה גבינות באיכות נפלאה והשאר פשוט טעימות ועדיין זול בהשוואה למחלבות דומות וגם למחירי סופרמרקט.
 

מקום חמישי: מחלבת הנוקד

כתובת: גילון.
טלפון: 04-9566062, 050-5705229.
ציון משוקלל: 8.7.

דבר המערכת: דני ברזילי למד את אמנות הגיבון באליאנס פסטורל בצרפת, והמסעות השנתיים התכופים שהוא עושה בעקבות גבינות בארצות אירופה הביאו אותו גם למקומות אקזוטיים כמו המחלבה של הותיקן, בה טורחים נזירים על גבינות המיוצרות מזה אלפי שנים. בחנות הקטנה הצמודה למחלבה נמכר מבחר גדול של גבינות עיזים אורגניות, שהטובות בהן הן גבינות בשלות מצוינות כמו שברה נימוחה עם ניחוח עז ממשפחת הסיינט מור, שתענוג לאכול על לחם עם תועפות חמאה צרפתית צהבהבה. עוד במקרר הגבינות - ולנסי, מונטה ביזון, תום ביין, פקורינו, גבינות כחולות וקשקבל טובה שהיא הגבינה היחידה המיוצרת מחלב כבשי בלאדי. במרפסת המשקיפה אל ההרים של הגליל המערבי ש נוף ירוק גם בימי הקיץ הלוהטים ושולחנות עץ לישיבה למי שיבחר ליהנות מארוחת גבינות יין במקום. התכנית לעתיד הקרוב כוללות מרתף גבינות טחוב ומשוכלל שנבנה בימים אלה, מסעדה, ועדר עיזים אלפיניות בטיפולו של של ג'רמי עם המבטא הצרפתי המתוק שיספקו את החלב למחלבה.

דבר הגולשים: היינו כל המשפחה במחלבת הנוקד, הגבינות טובות מבצרפת, והאנשים כל כך נחמדים ואדיבים! מומלץ ביותר!
 

מקום שישי: מחלבת המאירי

חזית מחלבת המאירי (תמונה: האתר הרשמי)
 חזית מחלבת המאירי (תמונה: האתר הרשמי)   
כתובת: צפת, ליד מצפה יחזקאל המאירי.
טלפונים: 04-6921431, 052-3721609.
האתר הרשמי: www.hameiri-cheese.co.il
ציון משוקלל: 8.6.

דבר המערכת: יניב המאירי, שמפעיל היום את המחלבה יחד עם אביו, הוא דור שישי למשפחת הגבנים הצפתית, ויחד הם משמרים את המסורת, כשתחושת שליחות והמשכיות חזקה מפעמת בהם. החלב לגבינות מגיע מעדר השייך למשפחה, שרועה כבר שנים באותה החלקה; הגבינה מיוצרת באותם תהליכים איטיים בהם נהגו לייצר אותה אבות המשפחה לפני עשורים, והיא מיושנת במרתפי המחלבה בין שנה לשנתיים; מימי המעיין הנובע במרתף הם חלק מתהליך הייצור ומשמשים לקירור החלב בתוך מתקן מיוחד.

הגבינה הבולגרית שמיוצרת כאן עזה בטעמה, משובחת ושונה מכל מקבילותיה. הגבינה הצפתית של המאירי היא אם כל הצפתיות וממנה נגזר שמן, על אף שהן שונות ממנה - מדובר בגבינה לבנה קשה ומלוחה, שסימני סלסלת הקש בה הגירה את נוזליה והתקשתה טבועים בה, והפכו לסימן ההיכר של כל הצפתיות באשר הן. את שתי הגבינות ועוד מספר מצומצם של מוצרים אפשר לקנות גם בחנות המחלבה.

כל יום שישי בשעה 12:00 מתקיים במקום סיור בן כשעה ובו אפשר להתרשם מבית האבן היפה, לשמוע סיפורים על ההיסטוריה של צפת ושל המחלבה, ולקבל הסבר קצר על תהליכי הייצור של הגבינה. הסיורים כוללים הפעלות לילדים וטעימות. הסיור בתשלום ואין צורך בתיאום מראש. סיורים לקבוצות באמצע השבוע יש לתאם מראש.

דבר הגולשים: היינו בביקור לפני כ-3 שנים.הגבינות בהחלט טעימות. ההסברים, הסרטון שהוקרן וההסטוריה המשפחתית של המקום היו מרתקים ביותר. בהצלחה
 

מקום שביעי: מחלבת שי זלצר

כתובת: ליד חוות הסטף.
טלפון: 02-5333748, 052-2603762.
ציון משוקלל: 8.5.

דבר המערכת: שי זלצר הוא אבי מחלבות הבוטיק בארץ, מורה מעשי ורוחני לדור שלם של גבּנים עבריים. שלושים שנה הוא והעיזים יושבים באחד המקומות היפים בארץ, בבית שהוא בנה בעצמו על צלע ההר, לצד מערת האבן בה מבשילות הגבינות. בכל שנה ובכל עונה הטעמים יוצאים קצת אחרת, מכיוון שעדר העיזים רועה במרעה טבעי, אבל הן תמיד יוצאות דופן בטעמן, ואיכותן היא ליגה בפני עצמה, למרות ההתקדמות העצומה של השנים האחרונות בתחום הגבּנות. המבחר עשיר ונע בין יוגורט טרי סמיך לגבינות קשות וחריפות בדרגות הבשלה שונות, לחלקן כבר מלאו שמונה שנים. טובות במיוחד הטום יהודה, והמיכל השוהה במשך שלושה חודשים בגראפה.

פחות נעימים הם מצבי הרוח של גורו הגבינות, בעל המראה התנ"כי: ביום טוב אפשר לזכות בשיחה מעניינת, תה נפלא וזיתים כבושים בוורדים וביום אחר קונים והולכים. בימי שישי אפשר להתארח במערה ולאכול את פלטת הגבינות הנפלאות של המקום, עם לחם טוב, ירקות טריים ויין.

דבר הגולשים: החווה הנהדרת הזו שממוקמת בלב היער ומתמזגת איתו יוצרת מקום קסום עם גבינות מצוינות. מי שמגיע למקום צריך להיות סבלני ולהמתין לתורו ואז יקבל שרות מעולה וחיכני. היוגורט בבקבוק הזכוכית מעולה וכך גם מבחר הגבינות.
 

מקום שמיני: גבינות חניאל

אהבת הטבע ותוצרותיו (flickr, 0 kelso 0)
 אהבת הטבע ותוצרותיו (flickr, 0 kelso 0)   
כתובת: מושב חניאל.
טלפון: 09-8940434.
ציון משוקלל: 8.5.

דבר המערכת: האווירה במשק של משפחת כפיר אשר בקצה מושב חניאל הירוק זרוקה ולא מחייבת, ובחצר מהדסים בניחותא תרנגולות ואפרוחים, לצד כלבי רועים יפים וטווסים ממורמרים. משק החלב וייצור הגבינה, לעומת זאת, מתנהל פה בקפידה יתרה. ברפת המפוארת חיות בנחת פרות יפהפיות מזן ג'רסי לצד נקבות בופאלו, כבשים ועיזים. במחלבה, הבנויה מלבנים שרופות, הכל נראה חדש ומצוחצח, אך הייצור מתנהל בציוד מסורתי עשוי עץ. במרתף האפלולי אפשר לטעום ולרכוש גבינות בשלות, חצי בשלות כמו השברה המצוינת, או קשות העשויות לפי מסורות איטלקיות, שוויצריות וצרפתיות. טובה במיוחד היא פירנאית, גבינה עזת טעם ומוצלחת במיוחד כשהיא מגוררת על פסטה. במקום נערכים גם אירועים, המלווים באוכל מעשה ידיו של צביקה כפיר.

דבר הגולשים: הגענו בשישי בבוקר, המקום היה נראה כמעט נטוש. הגענו למשק, בפנים ישנו מבנה שנראה ששימש כמסעדה. שמזמן לא ארחו בה אף אחד. הכל היה מלוכלך ומוזנח. במקרר הגבינות היו כ-8 סוגי גבינות שלא נראו במיטבן, מה עוד שחלון הראווה של המקרר היה מטונף. לא ברור מדוע המקום הוא עדיין "מומלץ מפה".
 

מקום תשיעי: עזים בחורש

כתובת: חוות יערן, מעל מערת אבשלום.
טלפון:02-9997811, 054-6830183.
ציון משוקלל: 8.5.

דבר המערכת: חוות יערן קמה בקיץ 1995, ומאז היא פועלת כמשק עצמאי ואורגני המספק את רוב צרכיו. בני המשפחה, זוג הורים וחמישה ילדים, מתבססים בקיומם בעיקר על עדר עזים, אך יש בחווה גם מכוורת, לול תרנגולים, מטע עצי זית, עצי פרי וגן ירק.

במחלבה משתמשים בחלב אורגני מן העדר המקומי בלבד, ומייצרים ממנו כשבעה סוגי גבינה. בחורף רוב הגבינות צעירות וחצי בשלות, ויש גם יוגורט לשתייה ולבנה סמיכה וקשה. בקיץ ובסתיו יש בעיקר גבינות קשות שמתיישנות במערה סמוכה, בסגנון פרמז'ן, גורגונזולה וצ'דר. אפשר וכדאי לטעום את הגבינות לפני שקונים, ובשבתות אפשר לקבל אותן לצד לחם מתוצרת החווה וסלט מפירות הגינה. את הפיקניק אפשר לערוך על שולחנות קק"ל בסמוך לביקתה. בימי השבוע נדרש תיאום מראש.

דבר הגולשים: עצרנו היום לטעימות גבינות.הגבינות חלקן טריות וחלקן בשלות. טעמים איכותיים. יקר אך טעים. אווירה נעימה בחיק הטבע בתוך חורש טבעי. נחזור שוב.
 

מקום עשירי: גינת המטבח

כתובת: החלוצים 18, ראש פינה.
טלפון: 04-6936263.

דבר המערכת: אמירה ומארק רובין אופים לחמים נהדרים ומגבנים גבינות צאן מעדר קטן החי ממש בלב הישוב .ביתם הזרוק הוא מעין מזכרת חיה לתקופת ההיפים של המקום, וכמה מהם עדיין חיים, ממש כאן. בימי שישי בבוקר הם מגישים בחצר ובבית פנימה את אחת מארוחות הבוקר הטובות ביותר בארץ, אם לא את הטובה שבהן. המאפים – לחמים, לחמניות, פיצות, שבלולי קינמון, כיסוני גבינה ותרד – יוצאים שחומים מן התנור, והם מבוססים על בצק מחיטה מלאה. הלחמים מצוינים, הסלטים טריים ומקוריים ואפשר גם לקחת הביתה גבינות ומאפים ואת הקרקרים המפורסמים . זוהי לא רק ארוחת בוקר נפלאה, גם אם יקרה, אלא גם מקום מקסים במיוחד, מלא אווירה ורוגע. מומלץ בחום.

דבר הגולשים: אמנם זה רק בימי ו' בבוקר, וזה חבל, ואמנם זה לא זול, אבל ארוחת הבוקר הזו לא תשכח עוד זמן רב. לא רק טעים ואחר, אלא גם מלא אווירה וסבר פנים נעים ובכלל.

קישורים נוספים:
טיולי שבועות מומלצים
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by