בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
הישרדות בבריאות 
המטייל המשלשל 
 
 (צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages) תנוח מהשלשול ונמשיך   
הישרדות בבריאות |
 
לימור גריף

חלק מההישרדות שלנו בזמן טיול, היא ההתמודדות עם מאכלים זרים, תבלינים חדשים וגם וירוסים שעלולים לתקוף אותנו ולגרום לנו לשלשל. כמה דרכים יעילות לטייל המשלשל

 
 
 
 
 
 
 
 
 
שלשול מטיילים אותו גם מכנה ד"ר מיכל קציר, מומחית למחלות זיהומיות ומנהלת השר"ל - שירות רפואי לנוסע במרכז הרפואי ת"א (ביה"ח איכילוב), גם – traveler diarrhea.
לדבריה הוא יופיע אצל 60% מהמטיילים. השלשול המדובר נמשך לרוב כשלושה עד ארבעה ימים וחולף לבד, אולם בכ - 10% מהמקרים, הוא ימשך מעל שבוע ובמהלך הטיול תתכנה יותר מאפיזודה אחת.
 

כיצד נתרחק ממנו?

(צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages)אל תאכלו בכל מקום
 (צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages)אל תאכלו בכל מקום   
"על ידי הקפדה על הגיינה ואכילה נכונה ניתן להוריד את הסיכון לחלות". לכן מקובל, מוספיה ד"ר קציר, שעיקר הרעיון הוא ("boil it, cook it, peel it, or forget it"),- הרתח את זה, בשל את זה, קלף את זה או שכח מזה.

אצל מטיילים בתקופות קצרות נגרם שילשול המטיילים לרב ע"י חיידקי מעיים, אך גורמים נוספים דוגמת וירוסים ופרוטוזואה יכולים גם הם לגרום לשילשול. כיצד נדבקים?
ד"ר קציר מספרת כי במדינות מתפתחות בעלות תנאי הגיינה ירודים, נמצאים מזהמי המעיים במקומות שונים עד שהם נאכלים ע"י תיירים שלא נחשפו בעברם למזהמים אילו. מאחר ורב התיירים מקפידים על שתיית מים מטוהרים, לרב ההדבקה היא דרך מזון מזוהם.

דרך קלינית - לרוב כשמדובר בשילשול הנגרם ע"י חיידק, מדובר בהופעה פתאומית של שילשול שמלווה לפעמים בחום, בבחילה או הקאה. "זוהי מחלה הנגרמת ע"י פרוטוזואה, שתהיה לרוב הדרגתית יותר ותמשך זמן ארוך יותר. כאשר מדובר בהתחלה פתאומית של המחלה ניתן להניח כי מדובר בזיהום חיידקי ולקחת טיפול אנטיביוטי".

דרכי מניעה? "נראה כי יותר חשוב איפה אוכלים מאשר מה אוכלים. אכילה במקום עם תנאי הגיינה ירודים (דוכן בשוק, מסעדה אותנטית וכו') מעלים את הסיכון שהמזון הנאכל מזוהם".
 

תפסו מרחק ממקומות מזוהים

 
להמלצתה של ד"ר קציר כדאי לנו לאכול במקום שידוע כמגיש אוכל לתיירים ו"כולם יודעים שנקי שם".

לאכול מזון שבושל טרי ומוגש חם, ולא מזון ששהה בחימום (למשל על פלטה חשמלית) מס' שעות.

לאכול פירות וירקות עם קליפה עבה או כאלו שקילפנו בעצמנו.

תמיד תמיד לשטוף ידיים לפני האכילה.

לא לאכול בדוכני רחוב, ירקות ירוקים שלא ניתן לקלף (זה לא הזמן לחסה ונבטים), בשרים קרים או נאים, מזון ים , חלב או מוצריו שלא עברו פיסטור, רטבים לסלט, קינוחים לא מבושלים או כל מזון שלא שהה בקרור לפני הגשתו.
 
 

טיפול מהיר בשלשול

(צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages) נראה שזה מקום טוב לשלשל בו?
 (צילום אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages) נראה שזה מקום טוב לשלשל בו?   
להמלצתה של ד"ר קציר, כמה דרכים יעילות לטיפול המהיר לטייל המשלשל:
שים לב שלא להתייבש – שתייה מרובה של מים בטוחים, כאלה שעברו חיטוי או מים מינרלים. ניתן גם להשתמש בתמיסות להחזר נוזלים שמביאים מהארץ שיכולים למנוע צורך באישפוז.

מה לאכול? אם לא רעבים אז רק לשתות. אם רעבים ניתן לאכול הכל אך עדיף להמנע ממוצרי חלב ומזון חריף או שומני שיכולים לגרות את מערכת העיכול.

אנטיביוטיקה – לפי המלצת הרופא במרפאת היוצאים לחו"ל: היא מקצרת את משך השילשול מ 3-4 ימים ליום אחד. ניתנת לרב ל 1-3 ימים ויעילה בשילשול שנגרם מחיידקים.

עוד בהישרדות
עוד בהישרדות בבריאות
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by