בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
חדשות הבריאות  
אפשר למות ממנה: אלרגיה לבשר  
 
 הסוף לתאוות הבשרים?    צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages.com    
חדשות הבריאות  |
 
רויטרס

אלרגיה לבשר אינה נדירה כמו שחשבו פעם, ומסתבר שהיא אף עלולה להיות קטלנית, כך טוענים החוקרים

 
 
 
 
 
 
 
 
 

מחקר שנערך על 60 חולים שסבלו מתגובה אלרגית בלתי מוסברת מציע כי הרכב המצוי בבשר הידוע גם כאלפא גלקטוס עשויה להיות הגורם לכך, כך מסרו חוקרים בכינוס של האקדמיה האמריקנית לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה בניו אורלינס.

 

החוקרים מצאו חלבונים במערכת החיסון שנקראים נוגדני Ige ב-25 מתוך 60 החולים שסבלו מתגובה אלרגית בלתי מוסברת. "אנחנו מאמינים כי הנוכחות של אותם נוגדנים בקרב בני אדם גבוהה יותר ממה שסברנו קודם", טוען ד"ר סקוט קומינס מאוניברסיטת וירג'יניה, בראיון טלפוני לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

אלרגיה עם תסמינים לא טיפוסיים

 

"אלפא גלקטוס הוא הרכב שקיים ברוב היונקים, אך בני אדם וקופים גדולים יוצרים נוגדנים לסוכר המצוי בו", מוסיף קומינס. "הבעיה נוצרת כאשר אנשים יוצרים נוגדנים לסוכר, ולאחר מכן אוכלים בשר או מוצרי חלב שמכילים את אותו הסוכר וכך יוצרים תגובה אלרגית מאוחרת", טוען קומינס.

 

תגובה אלרגית לבשר או בשמה הלועזי אנאפילקסיס, כאילו מגיעה משום מקום בגלל שהבשר או מוצרי החלב נאכלו ארבע עד שש שעות קודם לכן, מסביר קומינס. "התרחיש המקובל הוא שאם אינך מגיב באופן אלרגי בתוך שעתיים, כנראה שלא מדובר בתגובה אלרגית לאוכל עצמו", מוסיף קומינס. בד"כ, תגובה אלרגית לבשר מתרחשת בתוך דקות.

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by