בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
חדשות הבריאות  
מדוכאים? כנראה שאתם אוהבים שוקולד 
 
 מדכא כמה שזה ממכר     צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages.com    
חדשות הבריאות  |
 

מחקר אמריקני חדש מגלה כי אנשים הסובלים מדיכאון אוכלים יותר שוקולד מאנשים אחרים ומביא את המספרים מאחורי התופעה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מה קדם למה, השוקולד או הדיכאון?
 מה קדם למה, השוקולד או הדיכאון? 
 צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages 
 

חוקרים אמריקנים טוענים כי אנשים מדוכאים אוכלים בממוצע 8.4 מנות של שוקולד בחודש, בהשוואה ל-5.4 מנות שנאכלות ע"י אנשים שאינם סובלים מדיכאון. בעוד אנשים הסובלים מדיכאון עמוק, בהתבסס על נתונים של בחינות מיון, אוכלים אפילו יותר, כ- 11.8 מנות של שוקולד בחודש. מנת שוקולד נחשבת לחטיף שוקולד קטן או 28 גרם של שוקולד (חפיסה מכילה 100 גרם).

 

"דיכאון נקשר באופן ישיר לצריכה גבוהה יותר של שוקולד", טוענים ד"ר נטלי רוס ועמיתיה מאוניברסיטת "דייוויס" ו"סאן דייגו", קליפורניה במגזין לרפואה פנימית. אנשים רבים מחשיבים את אכילת השוקולד כמעורר מצב הרוח, אך מספר מחקרים שנעשו בעבר מצאו כי קיים קשר בין השניים, רק כאשר מדובר בנשים.  

 

גם גברים אוכלים יותר שוקולד בזמן דיכאון

 

רוס ועמיתיה בחנו את הקשר בין אכילת שוקולד ומצב רוח בקרב 931 נשים וגברים שלא עשו שימוש בנוגדי דיכאון. אנשים שהשתתפו במחקר דיווחו כמה שוקולד צרכו ורובם ענו בנוסף על שאלון אודות תדירות צריכת המזון בדיאטה היום יומית שלהם.

 

מצב רוחם הוערך באמצעות שימוש במדד שכיח להערכת מצב רוח. מתוך נתונים אלו מצאו החוקרים כי קיים קשר בין צריכת שוקולד ודיכאון. ובניגוד למחקרים אחרים שבדקו נשים בלבד, הקשר היה נכון לגברים ונשים כאחד. מה שהמחקר הנוכחי לא יכול היה לומר היה, מדוע אנשים הסובלים מדיכאון אוכלים יותר שוקולד. תיאוריה אחת מתייחסת לכך שדיכאון מעורר תשוקה לשוקולד, ואנשים אוכלים שוקולד כסוג של טיפול עצמי, בהתבסס על מחקרים אחרים שטענו כי שוקולד אכן יכול לעורר את מצב הרוח. בעוד תיאוריה אחרת, כך טוענים החוקרים, גורסת כי דיכאון עשוי לעורר תשוקה לשוקולד מסיבות אחרות מבלי להוכיח תועלות והשפעות על מצב הרוח. לאנשים שהשתתפו במחקר לא היו אי אלו תועלות טיפוליות כתוצאה מאכילת שוקולד, אך יכול להיות כי אכילת יתר של שוקולד עשויה לגרום לאנשים לחוש דיכאוניים.

 

צוות המחקר טוען כי עשויה להיות סיבה פיסיולוגית בכל הנוגע לשוקולד, כמו הוספת אנטיאוקסידנטים או ההשפעה על מצב הרוח יכולה להיות חולפת כמו אופוריה זמנית כתוצאה משתיית אלכוהול, כאשר לאחר שהשפעת האלכוהול מתפוגגת, אנשים חשים מצב רוח ירוד יותר. "יהיה צורך במחקרים נוספים בעתיד על מנת לקבוע האם שוקולד הוא הסיבה לדיכאון או מעורר זמנית.

 

כל מה שצריך לדעת על שוקולד עם פרופ' קרסו >>

המדריך השלם לנפלאות השוקולד >>

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by