בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
טיפ: איך לנקות את התנור מבישולי החג 
 
 ניקוי יסודי לתנור    צילום: יחצ Teka    
עולם הבית |
 

בישלתם, אפיתם, צליתם ועכשיו התנור שלכם נראה כאילו עבר את המכה ה-11. איך לנקות תנורי אמייל שחור ואמייל קריסטלי ובאילו חומרים להשתמש? טיפ

 
 
 
 
 
 
 
 
 

בישולי החג והארוך ואפיית היתר בתנור, גרמו לשחיקתו בבתים רבים. לכבוד החג ולפני סיומו, מגיע לתנור טיפול מיוחד.  טפטפו מים בתחתית התנור ופזרו אבקת סודה לשתיה. הפעילו את התנור על חום גבוה, 250 מעלות במשך רבע שעה, כבו אותו ונתקו מהחשמל. המתינו עד שהחום בתנור ירד לדרגה בטוחה ונעימה למגע (אך עדיין חמימה) ונקו אותו עם סמרטוטו לח. מומלץ להתחיל מאזור גופי החימום (רק בזהירות) ולהתקדם מטה. לצורך הגברת היעילות, כדאי להשרות את חלקי התנור הפריקים (מסילות, תבניות, רשתות, זכוכיות) בחומר ניקוי במשך מספר דקות.

 

ככלל, מומלץ לנקות את התנור לאחר כל שימוש (ובתנאי שהוא התקרר) , כיוון שכך הלכלוך מוסר בקלות ונמנעת שריפה חוזרת אשר מקשיחה אותו ומקשה על הסרתו.

 

קיימים שבשוק שני סוגים של תנורים, הישנים יותר בציפוי אמייל שחור והחדשים בציפוי של אמייל קריסטלי. את זה הניחן באמייל שחור, מומלץ לנקות כאשר הוא פושר.

בכדיי לנקות את הסוג השני, זה המצופה אמייל קריסטלי, מומלץ לחמם את התנור ל-250 מעלות, דבר המסיר את השומנים בקלות והופך גם את הכתמים הקשים ביותר לקלים להסרה באמצעות מטלית לחה.

 

במה לנקות:

השיטה הפשוטה היא ניקיון באמצעות מים פושרים ומסיר שומנים מהסוג הפשוט ביותר. שימוש במסיר שומנים חזק במיוחד או מקרצף עלול להזיק לתנור ולגרום לו לנזק בלתי הפיך.

*באדיבות עילית סידי- נומה , מנהלת שיווק  TEKA, ישראל

 

 

 
 

לכל הטיפים של עולם הבית

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by