בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
מדריך: איך למנוע טעויות בתכנון מטבח חדש 
 
 מטבח באווירה רגועה    צילום: Getty Images / אימאג'בנק    
עולם הבית |
 

סוף סוף החלטתם להשקיע ולבנות מטבח חדש. לפני שאתם מתחילים את המשימה קראו איך לעשות זאת נכון, על מנת שלא תמצאו את עצמכם מחליפים אותו כל שנתיים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

החלפת מטבח חדש בישן היא עניין מרגש, אך אם לא תתכננו אותו נכון תתקעו עם הטעויות לזמן רב. על כן חשוב לבנות ולעצב את המטבח על פי הצרכים והשימושים של כל אחד מכם. 

שרית גושן פנטי, מנכ"ל סידורים המתמחה בייעוץ והתאמה לפני בניית מטבחים, על הטעויות הנפוצות בתכנון מטבחים:

 

יופי זה לא הכל בחיים

מיקרו נגיש לילדים
 מיקרו נגיש לילדים 
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

מטבח יפה הוא משאת נפשם של כל מי, שמשפץ או בונה מטבח חדש. זמן רב מושקע בבחירת צבעי הארונות, השיש והחיפויים. גם צורת הידיות נשקלת בכובד ראש ושאלת השימוש בנירוסטה נידונה ארוכות. בבתים רבים הסלון משקיף על המטבח ומכאן נובעת החשיבות שבעיצובו, אך עדיין יש לוודא, שהיופי לא מגיע על חשבון הפונקציונליות.

במטבחים חדשים קיימת נטייה לשלב את המיקרוגל בגומחה בתוך הארון ולסגור אותו בקלפה (מנגנון בוכנתי או קפיצי המאפשר לדלת להיפתח כלפי מעלה ולא לצדדים). בכדי לדאוג לפונקציונליות ולא רק ליופי, אם יש בבית ילדים שמחממים לעצמם אוכל בצהריים, הם צריכים להגיע למיקרוגל בקלות ובנוחות. לפני שאתם משלמים על קלפה עבור המיקרוגל, שאלו את עצמכם, האם יהיה לכם נוח לפתוח את הקלפה ואחריה את דלת המיקרוגל, כשיש בידיכם צלחת עמוסה.

 
 

נכנסים לארון

אכסון נכון של כלי מטבח
 אכסון נכון של כלי מטבח 
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

במטבחים מודרניים קיימת נטייה לוותר על הארונות העליוניים לשם יצירת מראה מרווח במטבח. אם אינכם מבשלים או מארחים, יתכן ופתרון זה יהיה טוב ונוח עבורכם. עם זאת בבתיהם של שומרי מסורת, שמכילים על פי רוב כמות כפולה של כלים, לבשרי ולחלבי  וסטים שלמים של כלים המיועדים לפסח, זה יכול להיות בעייתי.

 

חשוב למצוא פתרונות אחסון מתאימים, לפני שמוותרים על ארונות הגובה. אם מחליטים להשאיר את הארונות הגבוהים, כדאי להתייחס לגובהו של מי שנמצא ומתעסק הכי הרבה במטבח. קלפה על הארונות העליוניים בבית שבו בני הבית נמוכים יחסית, יכולה לגרום לבני הבית לקפץ מעלה מטה בניסיון לסגור את הארון. גם אופים ובשלנים, שנוהגים לארח הרבה בביתם, מחזיקים כלים לכ-20-30 איש, סירים, תבניות, קופסאות וכלי הגשה.

 

תכננו את המדפים, כך שיכילו גם את הסיר של הצ'ולנט או של המרק לחג וגם את המחבת החשמלית הענקית ובנוסף תמצאו מקום אחסון לכלי הפיירקס ולתבניות. בבתים שבהם ישנה גומחה למיקרוגל, הארונות שמעליו עמוקים יותר ויכולים לשמש מקום אכסון טוב.  

 

מה במגירה?

מגירות גדולות לאכסון פריטים ואביזרים
 מגירות גדולות לאכסון פריטים ואביזרים 
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

אם אתם יודעים מראש היכן תאחסנו את כוסות השתיה, כוסות היין והתבלינים, תוכלו לחסוך את המרווח של מדף סטנדרטי ולנצל בצורה טובה יותר את חלל הארון. כדאי לתכנן גם מקום ייעודי לספרי הבישול בהתאם לגובהו של הספר הגדול ביותר, בכדי לאפשר נוחות בשימוש ובאחסון.


יש לשים לב גם לתכנון המגירות, מכיוון שרבים מהעיצובים כיום מכילים מגירות גדולות, שאינן בהכרח מתאימות לצרכי המשפחה. חשוב לבנות מגירה עמוקה עבור אביזרי הבישול, כזו שתכיל גם את הששת והמטרפה. 

 

מגירה חשובה נוספת שצריכה להופיע בתכנון המטבח היא, מגירה לניילונים, נייר כסף, ניילון נצמד וניירות אפיה. קל לשכוח מקיומם בזמן תכנון המטבח, אך קשה לאתר אותם, אם אין להם מקום ייעודי. חשוב לתכנן את מגירות המטבח כך, שיהיה לכם ייעוד עבור כל אחת מהן. בצורה זו תמנעו מצב, שבו אחת ממגרות המטבח כוללת את הניירת של הבית.

 

שטחי עבודה

משטח עבודה רחב להכנת אוכל
 משטח עבודה רחב להכנת אוכל 
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

העדר שטחי עבודה הוא אחד הטעויות העיקריות בתכנון מטבחים. במטבחים המודרנים מונחים על השיש בר המים, מכונת הקפה, אופה הלחם ועוד. בנוסף, חלק מן השיש מוקצה עבור הכיור ולכן חשוב לתכנן מראש את גודלו ולשאול האם יש צורך בכיור כפול, היכן ימצא מייבש הכלים.

 

תכננו את גובה הכיור והארונות בהתאם לגובהו של המשתמש העיקרי בהם, וכן את גובה הכיריים, בכדי לערבב ולתבל את האוכל בסירים בנוחות.

 

איים במטבח

משולש המטבח
 משולש המטבח 
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

אחד הטרנדים הנפוצים בעיצוב מטבח הוא שילוב של אי. ישנם שני סוגים של איים: אחד המכיל את הגז, התנור ולעיתים גם כיור והשני משמש לעבודה ולישיבה. בכדי לנצל נכון את האי יש לתכנן מראש את הייעוד שלו ולהחליט לפיכך מה ימצא בקרבתו. אם החלטתם למשל,  שהתנור יהיה באי, שימו במגירות לידו את תבניות האפייה ואת הסירים והמחבתות. קיומו של אי מאפשר על שמירת משולש הזהב בין הכיור, המקרר והתנור. כאשר המרחק בין שלושת הפריטים הללו קטן, הבישול והניקוי יהיו יעילים יותר.  

 

שלא יחסר

אל תאכסנו דברים על השיש
 אל תאכסנו דברים על השיש 
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

אנשים רבים אוהבים לקנות שימורים, פסטות וחומרי גלם עודפים נוספים, בכדי לא להתקע בלי. על מנת לאפשר אחסון חכם ונכון ובכך למנוע בזבוז, חשוב לתכנן נכון את המזווה. החליטו מראש מה יכנס בכל קומה והאם נדרש גובה מיוחד עבורה, כמו למשל אחסון קרטוני קורנפלקס. 

 

רבים משלבים את אחסון הירקות בתוך ארונות המטבח, אך בכדי להפוך את האחסון לנכון ויעיל, חשוב לתכנן את המיקום מראש, לדאוג לסלסלאות נשלפות ולאוורור. אם אין לכם מרפסת שירות או אם אתם משתמשים בבר מים שדורש בקבוקים, עליכם לדאוג למקום גם עבור פריטים אלו בתהליך תכנון המטבח.

 

 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by