בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
אירוח בסטייל: איך לעצב שולחן ומנות בצלחת  
 
 שולחן בעיצוב קלאסי    צילום: יחצ מירב שפילמן    
עולם הבית |
 

מתכננים ארוחה רומנטית או סתם מארחים את בני המשפחה? טעמו של האוכל הוא אחד המרכיבים החשובים אך לא רק. עיצוב מרהיב של שולחן, בחירה נכונה של צלחות ועיצוב המנה - מסייעים להענקת אווירת אירוח עשירה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

מי שמכיר את האמרה "העין אוכלת לפני הכל" יודע שנראות המנה המוגשת לשולחן, חשובה לא פחות מטעמה. תוסיפו לזה שולחן מעוצב בטוב טעם ותקבלו ארוחה שעוד רבות ידובר עליה.

 

כאשר מארחים, מבשלים ומעצבים יש לשים לב לכל הפרטים הקטנים, החל מסידור פרחים ונרות ועד סידור האוכל על הצלחת באופן שיעורר את כל החושים.  

 

השפית מירב שפילמן מעניקה לכם מספר טיפים לעיצוב מקורי של השולחן מבלי לשכוח את מראה המנה בצלחת:

 

עיצוב השולחן

שולחן רטרו צבעוני
 שולחן רטרו צבעוני 
 צילום: יח"צ DOMO 
 
  • מבנה הצלחת: חשבו איזו צלחת מתאימה לסוג המנה. צלחת שטוחה, עמוקה, עגולה ,מרובעת או משולשת, חלקה או צבעונית? יש לקחת בחשבון שהצבעוניות תשפיע על המימד העיצובי של כל השולחן והאווירה.

 

  • מפות: מפה בהירה נוטה יותר לכיוון אלגנטי, בעוד שמפה צבעונית מעניקה אווירה יותר כפרית.

 

  • למי מיודעת הארוחה? פלייסמנטים יהפכו את האווירה לפחות רשמית,יותר רעננה וצעירה. מפיות, מפות וראנרים בצבעי שמנת ולבן יתאימו לסועדים מבוגרים יותר המחפשים משהו סולידי.

 

  • סנטר-פיס: חשוב להחליט מה יהיו הפריטים המעוצבים במרכז השולחן: נרות, פרחים, חובקי מפיות, כלים וכדומה. התאימו את הצבעים, על מנת לא ליצור שולחן מקושקש, שמסחרר את העיניים והקפידו על גבהים שווים בין הפריטים למען אחידות העיצוב.

 

  • נרות: לאחר שהתאמתם את הצבעים בחרו את הנרות. האם תעדיפו נרות גבוהים, נמוכים או בסגנון שנדליר? נרות סטנדרטיים בצבעים בהירים יעניקו לשולחן מראה קלאסי, מאופק ורשמי. נרות צבעוניים במגוון צורות כמו, רימונים, לבבות, חרוטים ועוד יחדדו את הסגנון הבוהמייני והקליל. נרות נמוכים, מרובעים ובהירים יפיצו אור נעים וישרו אווירה מודרנית ומינימליסטית.

 

  • פרחים: האם אתם אוהבים פרחים צבעונים או בהירים? שושנים יסמלו אוירה רומנטית ואילו פרחי בר ידגישו את האוירה כפרית.

 

  • אלמנטים מיוחדים ומפתיעים: ניתן להציב פסלונים קטנים באמצע השולחן, שקשורים לאוכל המוגש או עציצים של תבלין שיפיצו ארומה נהדרת קשורים בבד יוטה ויוסיפו לאווירה בלתי פורמאלית. אפשר להניח במרכז השולחן ירקות או פירות כמו לימונים או תפוזים בתוך כלי מיוחד, כדי ליצור אווירה מרעננת ונינוחה.
 
 

בחירת הצלחת

צלחת קעורה
 צלחת קעורה 
 צילום: יחצ מירב שפילמן 
 

 

  • צורה: קיימות בשוק היום צלחות עם תאי חלוקה שיכילו מספר טאפסים. זוהי צורת הגשה המתאימה בדרך כלל למנה ראשונה אישית בה מניחים מספר טאפסים או סלטים בצבעים שונים. זו גם דרך נהדרת להגיש מספר קינוחים קטנים לכל סועד.

 

  • גודל: גודלה של הצלחת הוא פרמטר חשוב. צלחת גדולה עם שוליים רחבים כאשר המנה עומדת באמצע, תעניק תחושה של מנת גורמה רשמית.

 

  • סוג הצלחת: צלחת מעוטרת קלאסית לא גדולה תעניק הרגשה לא מעונבת ותזכיר את מטבחה של סבתא. למרות זאת, צלחת רטרו מעוטרת תתאים לארוחה קלאסית ורשמית יותר.

 

  • צבעים: שוליים בצבעים חזקים כמו צבע אדום יין או כתום עז, יכולים להוסיף עומק וגן אחר לצלחת. רצוי  שמרכז הצלחת עליו מונח האוכל יהיה בצבע בהיר וחלק.

 

  • גובה: בנוסף, נחמד שיש גובה מסוים לצלחת והיא לא לגמרי שטוחה.
 

עיצוב המנה


 צילום: יחצ מירב שפילמן 
 

 

  • ירקות המהווים את צבע המרכזי במנה, צריכים להיות בצבעים עזים (חשוב לא לבשל את הירק יתר על המידה כי בישול קצר ישמור צבע ופריכות).

 

  • הטקסטורה תינתן בדרך כלל על ידי המרכיב הפחמימתי.

 

  • כחלק מעיצוב הצלחת וגם כדי לתת עניין לאוכל, עשו שימוש בצלחת קטנה נוספת המונחת על הצלחת הגדולה של המנה העיקרית ומכילה את הפחמימה (אורז או פסטה למשל). 

 

  • אם אתם מגישים דג, תוכלו להניח מתחתיו בצלחת מצע ירוק כמו תרד שיושב יפה על צלחת קעורה.

 

  • צלחות מרובעות ושחורות בסגנון יפני הם טרנד חדש בעולם האוכל. השחור מעניק קו נקי ומינימליסטי וכך גם המנה המונחת עליו ללא צורך להתחכם. 

 

  • את ההרמוניה בין כל הרכיבים ישלים המרכיב המרכזי, שהוא דג, בשר, עוף או ביצה המלווים ברוטב.

 

  • אחת הצורות שהפכו לפופולאריות בשנים האחרונות היא עיצוב לגובה ובשכבות, לצד כתם צבע מרשים. העיצוב יכול להיות די מופשט אם חושבים על המנה בשלבים. מפרקים אותה לגורמים ובונים שכבה אחר שכבה: יוצרים מצע עגול או מרובע המורכב מאורז, פירה, לחם או בצק. מעל זה מניחים את הבשר, העוף או הדג. מסיימים בכתם צבע שהוא הירק כדוגמת שעועית ירוקה או אספרגוס.
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by