בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
הטיפ היומי: כך תנקו את התנור הביתי 
 
  צילום: Getty Images / אימג'בנק    
עולם הבית |
 

איך מאריכים את חיי תנור האפייה, כל כמה זמן יש לנקותו והאם מים וסבון מצליחים לבצע את הפעולה? טיפ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

השימוש המרובה בתנור הביתי צובר לא מעט שומנים ושכבות של מזון חרוך, במיוחד במטבחים של אנשים שאוהבים לבשל ולאפות. על מנת לשמר ולהאריך את אורך חייו של התנור (תא האפייה), יש צורך בניקוי תקופתי שיעזור לשמור עליו.

 

גל שטילבינר מנהל מותג SMEG בישראל מציע מגוון טיפים לשימור וניקוי התנור הביתי:

    

  • בתנורים שהחלק העליון מעל הגריל (גוף חימום עליון) נשלף יש להוציא את החוצץ ולנקות אותו בחומרים מסירי שומנים ללא חומצות (ידידותיים לסביבה ולעור הידיים). בנוסף, יש לנקות היטב את המשטח ולדאוג לייבש אותו היטב לפני החזרתו לתנור.

 

  • בתנורים בעלי מסילות מנירוסטה אשר ניתנות להוצאה, יש לפרק את המסילות ולהכניסן לרחצה במדיח הכלים. במידה ואותן מסילות צברו שומנים רבים ניתן לפני ההכנסה להמדיח לנקותן בנפרד בחומר מסיר שומנים.

 

  • בכל תהליך הניקוי מומלץ להשתמש בכפפות לאטקס המיועדות לידיים, על מנת למנוע צריבה/שריטה/נזק לעור. 

 

  • את חלל תא האפייה העשוי מאמייל יש לנקות במים וסבון כלים. במידה והתנור מלוכלך מאוד ניתן להשתמש במסיר שומנים.

  

  • אם בתנור ישנה תוכנית ניקוי באדים, יש להשתמש בה כי היא חוסכת בחשמל ובחומרי ניקוי.

 

  • את הזכוכית הפנימית של דלת התנור יש לנקות עם סקוץ' מים וסבון ולייבש עם סמרטוט יבש. במידה ונכנסו שומנים או לכלוכים בין הזכוכית הפנימית לחיצונית, ניתן לנתק את הזכוכית הפנימית ואז לנקות ביניהן עם שואב אבק (במידה ומדובר בפירורים או מים וסבון).
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by