בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
לגור בנווה צדק: הצצה ללופט מעוצב 
 
עולם הבית |
 

הלופט שבנוי משני מפלסים, עוצב על ידי האדריכל אורי עשת והפך לבית חדש לגמרי שמדגיש את הנוף המרהיב שניבט ממנו וכולל את שכונת נווה צדק, יפו והים. בואו להציץ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

נווה צדק היא השכונה היהודית הרשמית הראשונה שיצאה מחוץ לחומות העיר יפו וזה קרה בשנת 1887. היא נמצאת בתוואי בין סוף הטיילת של תל אביב לבין יפו והפכה בשנים האחרונות למקום מגורים פופולארי המיועד בעיקר לבעלי ממון.

 

הסיבה העיקרית לכך היא השילוב בין הסטוריה מצד אחד הבאה לידי ביטוי בדמות בית הסופרים, גשר שלוש וקולנוע עדן הישן לבין מודרניות שמשתקפת במרכז סוזן דלל, חנויות מעצבים, מסעדות, בתי קפה וכדומה. רוב הבתים שופצו מחדש והפכו לנכסים בעלי ערך רב.  

 

האדריכל אורי עשת ממשרד האדריכלים עשת וייס, עיצב דירת לופט בעלת שטח של 90 מטר מרובע, הבנויה משני מפלסים. הדירה תוכננה עבור משפחה החיה בחו"ל רוב ימות השנה.

 

מפלס הכניסה כולל את מבואת הכניסה, שירותי אורחים, סלון עם תקרה בגובה של 6 מטר, פינת אוכל ומטבח, חדר ילדים וחדר רחצה צמוד אליו.מפלס הגלריה כולל חלל פתוח עבור פינת משרד או ישיבה, אזור שירות למכונת כביסה ומייבש החבויים בתוך נישה, חדר שינה הורים וחדר רחצה צמוד.מהתכנון המקורי לא נשאר הרבה והתכנון החדש מדגיש את הנוף המרהיב שניבט מן הדירה של שכונת נווה צדק, יפו והים והמייצר תפאורה מושלמת לדירה.

 

חלונות קיר המסך בגובה של כ-6 מטר ואשר מהם ניתן לצאת אל עבר שלוש מרפסות, מדגישים את הניגודיות שבין העיצוב המודרני של הדירה והמגדל אל מול יפו והבתים הנמוכים של השכונה. הרצפה בקומת הכניסה מרוצפת באריחי אבן מלבניים, אשר עוקבים בקווים אלכסוניים אחרי הגיאומטריה של קירות הדירה וכך מייצרים אפקט מודרני ומאופק של תנועה וקצב.

 

 

המטבח ופינת האוכל הינם שילוב של פורניר חום כהה עם נירוסטה ומתכת בסגנון נקי ומודרני. על חלונות הענק הפונים ברובם לכיוון דרום ומערב, הותקנו וילונות חשמליים הבנויים משתי שכבות. שכבה דקה ולבנה מכותנה ומשי, המכניסה אור רך ועדין ושכבה עבה מבד אטום וקטיפתי, אשר מונע כניסת אור טבעי, על מנת לייצר תנאי חושך לשינה ולהגנה על רצפת העץ ועל הריהוט מפני השמש.

 

פריטי הריהוט שנבחרו הם מודרנים ומעוצבים וגופי התאורה שנרכשו הם גדולים במיוחד ,כדי ליצור אפקט דרמטי. בקיר הסלון הותקנו ספוטים משולבים המאירים באופן נקודתי את הוילונות, התמונה והגלריה. על הקירות הותקנו גופי תאורה בלתי ישירה, העשויים מחרס וצבועים בגוון הקיר וכך בלתי מורגשים בחלל.

 

סלון

 

 
 צילום: אורי עשת 
 
 

עלייה לגלריה

 צילום: אורי עשת 
 

פינת אוכל

 צילום: אורי עשת 
 

מטבח

 

 
 צילום: אורי עשת 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by