בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם היופי 
ראש בריא: הקשר בין תזונה לנשירת שיער 
 
  צילום: Getty Images / אימאג'בנק    
עולם היופי |
 

איך משפיעה התזונה על מראה השיער, כיצד לאבחן נשירת שיער בזמן ומה צריך לאכול בכדי לשמור על בריאות ונראות השיער שלנו? מדריך

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

אחד הדברים הראשונים שאנו מבחינים בהם בפוגשנו אדם זר, הוא שיערו. השיער הוא הדבר הראשון והאחרון שמסדרים כאשר נכנסים לישיבה בעבודה או לפני אירוע חברתי.

 

מחקרים הראו כי נשירת שיער ומראה שיער דליל פוגעים בביטחון העצמי ובדימוי הגוף. מראה שיער בריא מתחיל בראש ובראשונה בתזונה שלכן.

 

התזונאית דתיה יער, יועצת לאלטמן רוקחות טבעית מסבירה מדוע מראה השיער שלנו מושפע מהתזונה, איך נאבחן נשירת שיער בזמן ומה אנחנו צריכים לאכול בכדי לשמור על בריאות ונראות השיער שלנו?

 

מהי נשירת שיער?


 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

נשירת שיער משפיעה על נשים רבות בכל הגילאים ולעיתים קרובות מלווה בחוסר ביטחון עצמי ועוגמת נפש. לרוב, הגורמים לנשירת שיער בקרב נשים הם תנאים סביבתיים שונים ומגוונים ובראשם התזונה.

 

בכדי לטפל בבעיה יש להבין קודם לכן כמה עובדות בסיסיות הקשורות במחזוריות של השיער:

 

כ-10% מהשיער נמצא בשלב "מנוחה" בכל מצב נתון. לאחר כחודשיים-שלושה אותם עשרה אחוזים מתחילים לנשור ושיער חדש מתחיל לגדול במקומם. גדילה זו נמשכת בין שנתיים ל-6 שנים, כשכל שערה גדלה בקצב של כסנטימטר אחת לחודש.

 

כתוצאה ממחזוריות זו כ-90% מהשיער שלנו גדל בו זמנית. גורמים רבים משפיעים על קצב הצמיחה: תזונה, מצב נפשי, תורשה, מין, גיל וטמפרטורה. במחזוריות זו איבוד של כ-100-50 שערות ביום נחשב לנורמלי.

 

נשירת שיער מאסיבית עלולה להיגרם מסיבות רבות: דיאטות לא מאוזנות, תופעות לוואי של תרופות, מחלה או מצב קיצוני שבו היה נתון הגוף, מצבי מתח מתמשכים מחלות שונות, הריון ולידה ועוד.

 
 

כיצד לאבחן נשירת שיער?


 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

הדרך הפשוטה ביותר לבדוק האם אתן סובלות מנשירת שיער מאסיבית היא על ידי משיכה של קבוצת שערות קטנה בעזרת שלוש אצבעות.

 

אם לאחר המשיכה נותרו בכף היד יותר מ-5 שערות, מדובר בנשירה מאסיבית. בדיקה אפשרית נוספת היא באמצעות ספירת השערות שנותרו על הכרית בבוקר. אם נותרו יותר מ-8 שערות מדובר בנשירה גדולה.

 

הקשר בין תזונה לנשירת שיער


 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

חסרים תזונתיים עלולים לתרום להגברת הנשירה על ידי החלשה של זקיק השערה. היחלשות כזו עלולה לגרום לשבירת השיער, לנשירתו ולעיכוב הצמיחה.

 

צמחוניים ונשים רבות המתקיימות על תפריט דל למטרת הרזייה סובלים מחסרים תזונתיים. חסרים אלו פוגעים בראש ובראשונה באברים חיוניים פחות כמו השיער, העור והציפורניים.

 

תזונה לקויה עלולה להפוך את השיער לדהוי ,דליל, עם נטייה להישבר ונשירה בכמות גדולה בהרבה מן התחלופה הטבעית.

בנוסף, התזונה הלקויה מותירה את השיער עם פגיעות יתר לנזקי הסביבה, לנזקי השמש, לתופעות לוואי של טיפול תרופתי ולתוצאה של מתחים ולחץ נפשי.

 

תזונה נכונה


 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

נשירת שיער האופיינית לנשים יכולה להיות זמנית. חזרה לתזונה נכונה עשירה ברכיבי תזונה חיוניים לשמירת בריאות השיער, תגרום לשיפור משמעותי בעצירת הנשירה. מספר רכיבים תזונתיים נמצאו חיוניים בעידוד הצמיחה ושמירה על שיער בריא: ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו.

 

כך למשל, למינרל סיליקה יש חלק חשוב בתהליך יצירת השיער, העור והציפורניים ולכן חשוב להקפיד על אספקתו. אפשר לקבל סיליקה במזון מקליפות של ירקות ופירות ומשיבולת שועל. עם זאת הזמינות הביולוגית של הסיליקה נמוכה, לכן יש לשקול אספקה של סיליקה מתוסף תזונה בעל זמינות ביולוגית גבוהה יותר כמו ביוסיל. גם לויטמיני B ישנה חשיבות בהזנת זקיק השיער ובשמירה על בריאות השיער. מאגר ויטמיני ה-B בגופנו מתדלדל באופן משמעותי במצבי מתח נפשי. ניתן לקבל ויטמין זה מדגנים מלאים, בשר, עוף וביצים.

 

מחסור בביוטין הוא עוד גורם גם הוא לנשירת שיער ומספר מינרלים, כמו אבץ וברזל, משפרים את הזרמת החמצן ורכיבי מזון אחרים לשורשי השיער ובכך מסייעים לעצירת הנשירה ולעידוד הצמיחה. גופרית חשובה ביצירת קרטין המהווה את אבן הבניין המרכזית של השיער. גופרית ניתן לקבל במזון משום, בצל, כרוב וברוקולי.

 

חומצות שומן מסוג אומגה 3 מסייעות למניעת התייבשות השיער ולשמירה על הברק. אומגה 3 בתזונה נקבל מזרעי פשתן ומדגי מים עמוקים וקרים כמו הרינג, מקרל, סלומון וטונה או מתוספי תזונה המכילים מינונים מומלצים.

 

תפריט לשמירה על בריאות השיער


 צילום: איתי אלדר 
 

בוקר:

כוס תה ירוק סנצ'ה

כוס חלב רזה 1% / חלב סויה+ ¾ כוס מיזלי מלא/ דגנים מלאים+ כפית פשתן טחון+ פרי ו5-3 אגוזים.

 

10:00

פרוסת לחם מלא+ פרוסת גבינה צהובה.

 

צהריים

3 פעמים בשבוע כ-100 גר' בשר רזה/הודו וביתר הימים כ-200-150 גר' דג סלומון/פורל /דג מים עמוקים אחר.

כוס דגנים מלאים, ירקות חיים/מבושלים בתוספת כפית שמן זית.

 

אחה"צ

יוגורט עד 1.5% שומן.

 

ערב

כוס תה ירוק סנצ'ה

2 פרוסות לחם מחיטה מלאה +כף טחינה+3 כפות טונה/ביצה +ירקות חיים+ כפית שמן זית.

לילה:

פרי דוגמת בננה+3-2 אגוזים

טבלית רוטס HR.

 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by