בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
ארץ השמש העולה: עיצוב ואוכל יפני 
 
 עיצוב יפני    צילום: יחצ    
עולם הבית |
 

סירות מעץ להגשת סושי, קנקני תה מסורתיים ומעוצבים בסגנון יפני עתיק וצלחות שחורות מרובעות שהפכו למאד פופלאריות במטבח הישראלי - הם חלק מכלי האוכל השולטים במטבח היפני. ואם גם אתם רוצים ללמוד על העיצוב בואו להציץ במסעדה יפנית מסורתית

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

העונה החמה היא זמן טוב כדי לצאת מהבית ולחפש מקום ממוזג, נעים וביתי להעביר בו עוד ערב קייצי. לפעמים זה זה עדיף מלשבת בחוף הים להזיע ולדרוך על מדוזות. תמיד מומולץ להעביר את השעות הפנויות שלכם בסרט טוב, הצגה או מסעדה.

 

אם החלטתם שהיום אתם לא בעניין של בישול והתעסקות במטבח הביתי ומתחשק לכם להתפנק באוכל מעולה וייחודי ובשירות טוב בחרו מסעדה שתרגישו בה בבית. עיצוב חמים ולא קודר, מנות מיוחדות המוגשות בכלים יפים הם חלק חשוב מהאווירה במקום בו החלטתם לבלות ולסעוד.

 

אוכל יפני

סירה לסושי
 סירה לסושי 
 צילום: יחצ קיוטו 
 

קיימים סוגי אוכל רבים המגיעים מכל מיני מדינות, ערים ומוצאים והפעם בחרנו להתמקד באוכל היפני על כל צדדיו, טעמיו וכליו. בהרצליה פיתוח נמצאת "קיוטו" מסעדה יפנית המתמחה באוכל גורמה מהמטבח היפני המסורתי.

 

המסעדה עוצבה מחדש לא מזמן על ידי האדריכל אורי בן דרור, ששמר על האלמנטיים היפניים הקלאסיים בעיצוב, תוך שימוש נרחב בעץ תיק, רטטן ואבן. כל זאת על טהרת החומרים הטבעיים המאפיינים את יפן.

 
 

עיצוב יפני

כלים לסאקי
 כלים לסאקי 
 צילום: יחצ קיוטו 
 

המסעדה יכולה להכיל עד 160 איש לפי החלוקה הבאה: 60 בחוץ ו100 בפנים, אך עדיין הסועד לא מרגיש שהוא נבלע בהמון, אלא להפך. הצבעים ההרמוניים החומים מעניקים תחושה אינטימית ואפילו רומנטית למי שמחפש זאת. המסעדה מחולקת לשניים: המרפסת והפנים. בכל אחד מהמתחמים העיצוב שונה. המרפסת יותר קייצית וקלילה ויש בה פחות אלמנטיים יפנים מסורתיים. הריהוט עשוי מפלסטיק בצבע בהיר והרצפה כהה כדי ליצור קונטרסט.

 

הפנים לעומת זאת ממוזג, הריהוט כהה ורצפת הדק בהירה. החלל הגדול של המסעדה חולק לפינות ישיבה אינטימיות למשפחות או פגישות עסקיות ונוסף חדר VIP עם מערכות וידאו וסאונד מתקדמות. כמו כן, הותקנה מערכת תאורה חכמה ורשת אינטרנט אלחוטית. המרפסת החיצונית תהיה זמינה לאורחים במהלך כל השנה כאשר, בחודשי הקיץ ייהנו האורחים מצל במרפסת.

 

 

 

המטבח היפני

קנקן יפני לתה
 קנקן יפני לתה 
 צילום: יחצ קיוטו 
 

המטבח שבבית הפך בעשור האחרון לאחד המתחמים החשובים, הפך גם כאן לחלק מהותי מהמקום. הוא גלוי לסועדים ועל ידי כך נוצרת אותנטיות והרגשה של חזרה למקורות. ישנם מוזמנים שיכולים אפילו לבחור לשבת בדלפק ליד הטבחים היפנים שמכינים את המנות. ממבט ראשון זה מרתיע, אך במחשבה שנייה יש משהו מרתק, מציצני ואפילו קדמוני בלהתבונן כיצד מכינים את האוכל מיסודו.

 

המטבח עבר שיפוץ כללי וחולק למדורים שונים: בשר, דגים וירקות. השף שאחראי על כל תהליך הכנת האוכל הוא דניאל שליט המתמחה באוכל אסייתי.

 

מי שאוהב את האוכל היפני ורוצה להעשיר את המטבח שלו בכלים מארץ השמש העולה, יכול לרכוש לעצמו צלחות שחורות מרובעות שמתאימות לכל סוגי האוכל, מגשי עץ לסושי, כוסות לסאקי המשקה היפני הלאומי וכמובן איך אפשר בלי קנקני תה מסורתיים.

 

מסעדת "קיוטו" רח' אריה שנקר 7, הרצליה. טל' 09-9587770

 

בתיאבון 

 

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by