בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
לגור מעל כולם: דירת גג מעוצבת בתל אביב 
 
עולם הבית |
 

דירת גג של ארבעה חדרים בלב תל-אביב הפכה לארמון מפנק בזכות הפיכת הגג לקומה שנייה עם מרפסת. בואו להציץ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

דירת ארבעה חדרים בלב תל-אביב הפכה לארמון מפנק בזכות תפיסת עולם עיצובית, המעניקה מקום של כבוד לנישות תאורה, פונקציונאליות והרבה במבוק. בעל הדירה הוא, שמוליק בילגוראי, אדריכל פנים ושותף במשרד האדריכלים בילגוראי-פוזנר

 

שמוליק ואשתו עדית רכשו את הקומה הרביעית יחד עם הגג בבניין מגורים בן 40 שנה במרכז תל אביב ובמשך קרוב לשנתיים השקיעו בשיפוץ והסבו אותה לדירה מרווחת עבורם ועבור שתי בנותיהם.

 

קומת הגג

הדבר הראשון שהם עשו היה לשבור את כל הקירות הפנימיים בחלל בן ה - 85 מטר מרובע ולחלק אותו אחרת. את הגג הם הפכו לקומה שנייה עם מרפסת. בדרך-כלל כשנכנסים לבית רואים את הסלון והמטבח ובקומה למעלה נמצאים חדרי השינה. בני הבית ביקשו לנצל את הגג כך שישתמשו בו ולכן המטבח והסלון מוקמו למעלה בחלל הפתוח.

 

בצורה זו הם וחבריהם נהנים גם מהנוף וגם מהאוויר הנעים. קומת הכניסה כוללת את החללים הפרטיים כמו חדרי שינה ופינת עבודה ואילו הקומה העליונה עם מרפסת הגג משמשת לאירוח.

 

החומרים מהם מעוצב הבית הם ידידותיים לסביבה כדוגמת תאורת לדים, במבוק, טקסטיל "ירוק" ועיצוב פונקציונאלי.

 

מייד כשנכנסים לבית עולים לקומת הגג, אשר עשויה עץ וחיפויי במבוק ומכילה ספות רחבות ונמוכות, בשילובי בדים נועזים. הקומה הראשונה רגועה ומה שמושך את האורחים פנימה הוא ללא ספק הסלון הססגוני המשלב בין הדפסים פרחוניים להדפסים גיאומטריים ושילובי צבעים של ורוד וכתום.

  

על המרפסת עם הנוף התל-אביבי המהמם מונח לו ספסל מעוצב מעץ העטוף בבד לבן עמיד בפני גשם ושמש ולצדו גינת ירק עם כל סוגי עשבי התיבול, שאפשר רק לחלום עליהם כמו, עגבניות ופלפלים.

 

 
 צילום: אסף פינצ'וק 
 
 

הסלון

המרחב הפרטי של משפחת בילגוראי הוא חלל אינטימי שכל פינותיו מנוצלות. בכניסה לבית פוגשים מרבץ ישיבה מול מסך טלויזיה קטן, המשמש בעיקר את הילדות.

 

השלטים, מערכת הוידאו ושאר אביזרים המונחים בדרך כלל על שולחן הסלון, נמצאים בתוך נישות מיוחדות בקיר המחופה במבוק בצבעי חום בהיר. נישות היא מילת המפתח בעיצוב הבית וניתן למצוא אותן בין קירות החדרים והמקלחת.  

 

החלל ששימש בתכנון הדירה הקודמת כסלון, נחלק לשניים על ידי ארון עץ ענק שמשמש כקיר המפריד בין חדר השינה של ההורים לבין פינת העבודה. גם מכונת הכביסה והמייבש מוסתרים היטב בנישות לבנות שנבנו במיוחד. כל אלה יוצרים מראה נקי, שלו ונעים לעין. הטפטים המעטרים את הקירות הם עדינים ומשתלבים עם הצבעים המובילים את קו העיצוב.

 

 
 צילום: אסף פינצ'וק 
 

המטבח

שולחן אוכל גדול תוחם את הסלון ויוצר הפרדה בינו לבין המטבח המאובזר, אשר לצדו חדר שירותים בחיפוי במבוק שחור. שילוב של עץ במבוק בבית משדר לשמוליק בילגוראי משהו מהמזרח הרחוק. זה גם חומר ירוק שאין צורך לכרות יערות גשם בשבילו.

 

 
 צילום: אסף פינצ'וק 
 

חדר השינה

 

 
 צילום: אסף פינצ'וק 
 

חדר רחצה

 

 
אמבטיה
 אמבטיה   צילום: אסף פינצ'וק 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by