בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
כתבה שיווקית 
לפי כל כללי הטקס: טיפים לעריכת שולחן  
 
 מזלגות משמאל לצלחת    צילום: Getty Images / אימאג'בנק    
כתבה שיווקית |
 

כמה כוסות להניח על השולחן, האם לשים את הסכין מימין לצלחת או משמאלה ומדוע חשוב שיהיה יין בארוחה? לקראת החגים והארוחות המשפחתיות כדאי לחדד כמה כללים לגינוני שולחן

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

היום, כשהכול הפך להיות חפוז ומהיר והקושי בדחיית סיפוקים גובר על הרצון לשלמות בביצוע, יש ברבים מאיתנו געגועים לימים בהם נימוסי השולחן היו חלק בלתי נפרד מארוחה מושלמת הכוללת גם את האוכל המוגש, כלי האוכל ועיצוב השולחן.

 

בישראל  עריכת שולחן על פי כללי הנימוס אינה מוכרת ויכולה להיות אף מלחיצה. מספר המזלגות והסכינים, הסכין לדג והסכין לפירות, המזלג למנת הביניים והמזלג והכפית שילוו את המנה האחרונה- באיזה צד יונח כל דבר ומהו בכלל הסדר הנכון.

 

לקראת החגים הממשמשים ובאים והארוחות המשפחתיות, כדאי לחדד כמה כללים לגינוני שולחן בעזרתה של השף מירב שפילמן:

 

עריכת שולחן לפי גינוני הטקס

מפיות מסודרות ליד הסכו"ם
 מפיות מסודרות ליד הסכו"ם 
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

 

  • לפני שמניחים את המפה המעומלנת והמגוהצת למשעי, יש לשים שעוונית העשויה בשכבות (מעין מזרון). הסיבה היא, כדי להגן על השולחן ועל מנת שיהיה נוח להניח את המרפקים והידיים.

 

  • חשוב להניח שתי כוסות בשני גבהים.

 

  • להניח זוג מזלגות- האחד למנה ראשונה מונח מהצד שמאל של הצלחת כלפי חוץ והמזלג השני למנה עיקרית מונח ליד, אך קרוב יותר לצלחת.

 

  • לשים זוג סכינים מצד ימין של הצלחת. הסכין הקטן יותר מיועד למנה הראשונה והוא יונח כלפי חוץ מרוחק יותר מהצלחת. הסכין של המנה העיקרית יונח קרוב יותר לצלחת, כאשר הבטן של השניים פונה לכיוון הצלחת.

 

  • כף וכפית יונחו מעל הצלחת, בצורה בה הכפית קרובה לצלחת והכף מרוחקת יותר.

 

  • את המפית ניתן להניח על הצלחת או לצדה.

 

  • צלחת אישית ללחם תמוקם מצד שמאל, קצת מעל הצלחת ולצידה סכין לממרח לחם ולחמנייה אישית עטופה במפית קטנה ולבנה מתחרה.

 

  • על הצלחת של הלחם להיות מונחת בזוית כזו, שיהיה נוח להושיט יד כלפי הלחם, לבצוע אותו בשתי הידיים ולמרוח בחמאה. על החמאה להיות מוגשת בקוביות קטנות בדיוק בגודל הנדרש ללחמנייה ובטמפרטורה נוחה למריחה.

 

  • חשוב לשים דגש גם על מיקום הנחת המלח והפלפל. כדאי שהם יהיו יחסית במרחק שווה מכל אורח, כך שיתכן ותידרשו להשתמש ביותר מסט אחד.

 

  • פרחים ונרות. כדאי שהפרחים יעטרו את השולחן בסידור לא בומבסטי ונמוך, שלא יפריעו לאינטראקציה בין האורחים וישמשו כרקע בלבד. הנרות צריכים לעמוד בפמוטי כסף.

 

  • יש לשים לב על בחירת המשקאות שמסייעים להצלחת הארוחה. כוס יין במהלך הארוחה עוזרת לבנות אווירה ומשקאות קלים הינם תוספת חשובה.

 

 
 

איך מנקים מהר את הכלים?

אחרי שערכתם את השולחן, התיישבתם לאכול - ועכשיו כשהכל הסתיים מישהו צריך לשטוף את הכלים שסדרתם כל כך יפה על פי כל כללי הטקס.

 

השנה, בזכות נוזל הכלים 'פיירי', תוכלו לארח ללא דאגה וזאת בזכות הנוסחה המתקדמת שלו העושה את העבודה במהירות וביעילות ומנקה עד פי 2 יותר צלחות ובזמן קצר יותר.  

 

הטכנולוגיה של פיירי, נוזל הכלים המוביל בישראל, מאפשרת לנקות כמות גדולה מאד של כלים באמצעות טיפות בודדות  של נוזל לניקוי. מעבר לחסכוניות, פיירי מנקה ביעילות את הכלים ומאפשר לכם לחזור לחיק המשפחה במהרה במקום לבלות זמן רב מול הכיור.

 

לסדרת נוזלי הכלים של פיירי עם הנוסחה המתקדמת ישנם 3 ניחוחות מרעננים בעלי תמציות טבעיות של: קלאסי, לימון ותפוז עם למון גראס ההופכים את פיירי לריחני ונעים לשימוש.

 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by