בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
מדריך: כך תתכננו את ארוחת החג 
 
 ארוחת חג בלי להתמוטט    צילום: Getty Images / אימאג'בנק    
עולם הבית |
 

איך לתכנן תפריט שיהיה טעים לכל האורחים, היכן לעשות את הקניות וכיצד להגיע לסוף הארוחה עירניים ולא ממוטטים? מדריך

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

כל מי שמארח בחג יודע שתכנון הארוחה הוא אינו דבר פשוט ויש להקדיש לו מחשבה תוך כדי שילוב מספר אלמנטים הכרחיים להצלחת האירוע המשפחתי כמו, זמן, כמויות האוכל, תקציב, קניות, אופי הארוחה, אחסון ועיצוב.

 

לא מעט אנשים המארחים את ארוחת החג מרגישים אובדי עצות, עם זאת כשמתכננים את האירוח בצורה נכונה אפשר ליהנות, לקבל שבחים ובעיקר לא להגיע לסוף הארוחה עייפים וממוטטים. השף מירב שפילמן מ"קולינאה" מעניקה כמה כללים לתכנון נכון ויעיל:

 

תכנון התקציב

אין צורך בהרבה מנות
 אין צורך בהרבה מנות 
 צילום: יחצ מירב שפילמן 
 
  • הכינו רשימה מפורטת של כל המצרכים שהמתכונים שלכם דורשים. ככל שתפרטו יותר כך תתקדמו מהר ולא תעמדו מול  חוסרים של מוצרים באמצע הבישול או האפייה. אל תשכחו במסגרת ההכנות להקדיש גם זמן לקניות, ללא לחץ ובצורה מסודרת ורגועה.

 

  • חשוב להתאים את התקציב לכיסכם. הגדירו סכום שאתם יכולים לעמוד בו ונסו לעבוד אתו. מאוד קל לחרוג ולצאת מפרופורציה ולכן אין פסול בשימוש בחומרי גלם ברי השגה ולא מן היקרים ביותר.

 

  • תכננו ארוחת חג קלילה של פחות מנות. אין צורך ביותר משלש מנות בראשונה, עיקרית ואחרונה. 

 

  •  אזנו את ההוצאות. אם השקעתם הרבה בבשר כגון פילה בקר מתנו את המנות הנלוות ואת חומרי הגלם שבהם תשתמשו, כדי שלא יהיו יקרות מדי.

 

 
 

הקניות

הסתובבו בשווקים
 הסתובבו בשווקים  
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

 

  • התחנה הראשונה והמרכזית היא הביקור אצל הקצב. כדאי לבקרו שבוע לפני הארוחה, על מנת להבטיח את הזמנתכם לחלק שרציתם וליום שבו תכננתם לבשל. בשיטה זו תחסכו את הקפאת הבשר ואחסונו במשך ימים.

 

  • צאו לשווקים כדי לקנות פירות וירקות וכך גם תוכלו להנות מהחוויה. השווקים בעונת החגים מלאים בכל טוב, שפע רב וצבעוניות שמהם תתקבל השראה.

 

  • קנו את המוצרים בסמוך לזמן הבישול וחסכו את הכאב ראש שמלווה בחיפוש אחר מקומות אחסון בבית.
 

הכנת האוכל

אל תכינו כמויות עצומות של אוכל
 אל תכינו כמויות עצומות של אוכל 
 צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

 

  • היו הסו-שף של עצמכם והכינו את המזופלאס, דהיינו החיתוכים למיניהם ושטיפת הירקות יום לפני, כך שביום החג החיבור יהיה קל.

 

  • סדרו לכם שולחן נוסף בצד, ממנו תוכלו לעבוד.

 

  • בכדי להקל על עבודת המטבח ועבודת ההגשה כדאי להכין מנה ראשונה קרה. את הזמן שתחסכו בחימום תוכלו להקדיש לעיצוב.

 

  • מנות כגון סלמון מעושן עם צלפים על עלה חסה, שמיר ולימון עם טוסט קטן לצידו יעשו גם רושם טוב וגם שמח בפה. היעזרו במה שהמשווקים מציעים לכם. מדובר במנות או במצרכים שמגיעים מוכנים אך בכל זאת איכותיים ודורשים מצידכם מעט טיפול.

 

  • החליטו מראש במה אתם מתמקדים, על מנת לא להתפזר. אל תכנסו להיסטריה בגלל הכמויות. עשו את החישוב שאדם ממוצע אוכל בין 450-550 גרם בכללי ואז מנת הבשר אותה תחשבו תנוע בין 250-300 גרם והשאר בתוספות פחמימה כ-120 גרם.

 

  • התמקדו במנות שנוחות להכנה ודורשות מכם פחות דיוק בזמן העשייה כגון, צלי שתמיד יש בו משהו חגיגי ומאוד מרגיע. מנה נהדרת גם קלאסית וגם אלגנטית היא למשל ביף בורגניון, מנה ליותר הרפתקנים שבינינו יכולה להיות קונפי אווז שאינה יקרה במיוחד, אבל מצריכה יותר תשומת לב וכמובן זמן עשייה ארוך יותר.

 

  • אל תשברו את הראש לגבי הקינוח. שהגיסה תטרח על עוגה בעוד שאתם יכולים להכין סלט פירות טוב שתמיד יתקבל באהדה. קנו פרלינים טובים וצאו מהארוחה מחויכים.
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by