בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
מדריך: עיצוב וארגון נכון של המטבח  
 
  צילום: Getty Images / אימאג'בנק    
עולם הבית |
 

המטבח הפך כבר מזמן לא רק למקום שאוכלים בו אלא לחלל המחבר יחד קולינריות, משפחתיות ועיצוב. כיצד לעצב ולארגן נכון את המטבח בעזרת הטיפים של סנדרה רינגלר והשף משה שגב

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

המטבח הוא המקום המרכזי והחשוב ביותר בבית, מלבד שימושו הפונקציונאלי בהכנת מזון, יש לו ערכים מוספים של חמימות, משפחתיות, טעם טוב ועיצוב.

 

מטבחי סמל, בשיתוף פעולה עם הסטייליסטית סנדרה רינגלר והשף שגב משה, מעניקים טיפים ועצות לעיצוב וארגון נכון של המטבח:

 

התאימו את המטבח אליכם


 צילום: יחצ מטבחי סמל 
 
  • לפני שאתם מארגנים מטבח, תשאלו את עצמכם איזה טיפוס אתם? האם אתם מבשלים הרבה או בכלל לא, האם אתם אופים, אוהבים לבשל ביחד, יש לכם ילדים קטנים?

 

  • אם אתם בשלנים, הרי שהמטבח צריך להיות גדול, פונקציונאלי, שיהיה בו מקום נרחב לשיש, ארונות לסירים וכמובן רצוי שהכיריים יהיו במקום נוח מתחת למכשיר אדים.

 

  • מי שאוהב לאפות, צריך שהתנור יהיה בגובה שלפחות 70 סנטיטמטרים מעל הרצפה. זה מקל על ההתכופפות וכמובן בטיחותי יותר עבור ילדים קטנים.

 

  • מי שאוהב לבשל ביחד, כדאי שיתכנן במטבח שלו שיש מספיק ארוך שיתאים לשני אנשים או יותר. אם אתם לא מבשלים בכלל ורק מזמינים פיצה בערב, הקטינו את המטבח. כך תחסכו כסף ותפנו מקום לדברים שיותר חשובים לכם.
 
 

תכננו מראש איפה למקם כל דבר במטבח


 צילום: מטבחי סמל 
 
  • את כל הכלים בהם אתם משתמשים בתהליך הבישול מקמו קרוב למשטח העבודה, כדי שלא תתפזרו בעת הבישול.

 

  • תבלינים וסירים יש למקם ליד הכיריים לגישה נוחה וקלה יותר.

 

  • מומלץ להכין שקע לקומקום ליד הכיור ולמקם את הספלים, התה והקפה באותו איזור. אגרטלים וקערות ענק אפשר ורצוי למקם כמה שיותר גבוה.

 

  • עברו על כל מה שיש לכם במטבח הנוכחי ובדקו שיש לכם מספיק מקום לאחסן כל דבר. 

     

  • מגירות הן יקרות יותר ממדפים, אך הן מאפשרות ניצול שטח הרבה יותר טוב ובכך מגדילות את שטח האחסון שלכם. במקום שתוציאו את כל הצלחות מהמדף כדי להגיע למה שיש מאחור, המגירה יוצאת אליכם והכל נגיש והרבה יותר נוח.

 

 

איך מתאימים צבעים?


 צילום: יחצ מטבחי סמל 
 
  • עבדו מלמטה למעלה והתחילו מהריצוף. התאימו אליו את גוון הארונות, אחר כך בחרו שיש, חיפוי קיר, צבע לקירות וידיות.

 

  • קחו אתכם דוגמא קטנה של כל הצבעים, שכבר בחרתם כאשר אתם הולכים לבחור את הצבע הבא. ככה לא תגלו בדיעבד שהקרמיקה היפה שבחרתם למטבח בכלל לא מתאימה לצבע של הארונות.

 

  • הגוונים הנפוצים במטבח הם: לבן, חום, שמנת, אפור וכן גווני עץ טבעיים המדגישים את איכות החומר. כדאי להימנע מצבעים טרנדיים שעלולים לאבד את הרלוונטיות שלהם מהר יחסית.

 

  • עיצוב המטבח תוך שימוש בגוונים שקטים ונייטרלים ייצור רקע ראוי, שאינו מתחרה בצבעוניות הטבעית והמרהיבה של מוצרי המזון ושל הכלים המונחים לראווה.
 

נוחות מעל הכל


 צילום: יחצ מטבחי סמל 
 
  • למרות שהמטבח הפך בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מעיצוב הבית, יש לזכור כי מעל הכל הוא חייב להיות נוח.

 

  • מומלץ לייצר "קו יצור" במטבח, כאשר הרעיון הוא שבזמן הבישול לא תרוצו יותר מדי מקצה לקצה של המטבח.

 

  • יש למקם את הכיור בין המקרר לכיריים ולהשאיר משטח שיש של 50-80 ס"מ בין המקרר לכיור, עליו תוכלו להניח דברים.

 

  • משטח שיש נוסף של 110-150 סנטימטרים בין הכיור לכיריים ישמש אתכם כמשטח עבודה.
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by