בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
מרימים לחיים: עיצוב בר משקאות בבית 
 
 מגש שתייה לאורחים    צילום: רוני דה ליידה    
עולם הבית |
 

הימים הקרים עושים לנו חשק לארח וזה הזמן להתארגן עם בר משקאות ביתי ומעוצב, אשר יכלול מגוון בקבוקי אלכוהול בטעמים שהאורחים אוהבים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הימים הקרים מתגנבים לאיטם וזהו בדיוק הזמן בו אתם מארחים יותר, מעדיפים לשבת בבית במקום לצאת או להתפנק  על איזו כוס יין מול הטלוויזיה. בארץ שתיית משקאות חריפים אינה פופולארית בתרבות האירוח, אך בשאר העולם היא לגמרי ברורה וטבעית.

 

כאשר מגיעים אורחים לקוקטייל או ארוחת ערב, יש להציע להם בדרך כלל משקה חריף ולא קפה. ארוחות ערב נפתחות בשתיית אפריטיף (משקה אלכוהולי קל אשר שותים לפני הארוחה ומלווה בזיתים או כיבוד קל). הכי כיף לפתוח אירוח על סמול טוק בלווית משקה, לשבירת הקרח והעלאת מצב רוחם של האורחים.

 

זה הזמן לאמץ לכם קצת גינונים מהעולם ומתרבות השתייה הגולבאלית ולעשות זאת בקלות אצלכם בבית.

 

כך תעצבו בר משקאות ביתי

החורף הוא זמן מצויין להתארגן עם בר משקאות ביתי, אשר יכלול מגוון משקאות לשלל טעמים מועדפים על אורחינו. קודם כל יש לחשוב על פינה בבית בה תוכלו לשים את הבר. זו יכולה להיות עגלת הגשה מגניבה ממתכת או מעץ או פריט אחר אשר תעשו לו הסבה לצורך העניין, שידה מעניינת או חלק ממדפים בספרייה בסלון בה תפנו מקום. רצוי שהמקום יהיה אסתטי ומזמין ואין ספק שכמה בקבוקי שתייה חריפה עם איבזור הולם יכניסו אופי לחלל המגורים שלכם.

 

 
בר מעץ דקורטיבי
 בר מעץ דקורטיבי   צילום: יחצ קארה דיזיין 
 
 

ממלאים את הבר במשקאות

אחרי שהתארגנתם על פינה, תצטרכו מן הסתם מגוון משקאות בסיסיים איתם ניתן להכין קוקטליים או להגיש משקה נקי, משקאות נלווים ומספר סטים של כוסות שתייה חריפה שהן חובה בכל בית. קיימות כוסות מרשימות יותר שאפשר לרכוש בהמשך, אבל כל זאת בהתאם לתקציב ולמקום שברשותכם. בנוסף, תזדקקו לשייקר, כפית ערבוב, פותחן יינות, כלי לקרח, מלקחיים, בלנדר חשמלי וסכין חדה לחיתוך פירות וקישוטים.

 

משקאות חריפים הם עסק יקר, אך מאחר ולכל אחד ישנה העדפה אחרת במשקאות, רצוי להחזיק מספר משקאות בסיסיים, העונים לרוב לטעם הכלל:

 

ארבעה סוגים של משקאות המכונים "לבנים": וודקה, רום, ג'ין וטקילה. המשקאות הלבנים (יותר נכון שקופים) הם הבסיס לכל דבר ומכילים מעל 40% אלכוהול. רצוי שהמשקאות יהיו באיכות טובה וממותגים ידועים.

 

כדאי להחזיק לפחות שני סוגי וורמוט כמו מרטיני או צינזאנו לבן ויבש. וורמוט הוא יין שמתבלים בעשבי תיבול ומחזקים באלכוהול ומשמש כמרכיב בהרבה מאוד קוקטיילים. יתרון נוסף של משפחת המשקאות הזו הואף שהם אינם חזקים באלכוהול ואפשר לשתות אותם מבלי לערבב עם משקאות אחרים. יש בהם לא מעט סטייל אירופי.

 

ליקרים הם תוספי טעם מצוינים לקוקטיילים. ישנם ליקרים על בסיס תפוזים, קפה ועוד. הם מיועדים לאנשים שהוודקה אינה מחליקה מעדנות בגרונם. בנוסף, הם טובים כקינוח אחרי ארוחה כבדה. להעשרת הבר הביתי כדאי לקנות ליקרים איכותיים, אחד או שניים לפי הטעם האישי.

 

אין בר שמכבד את עצמו ללא וויסקי. מעבר להיותו משקה פופולרי, הוויסקי הוא סוג של סמל סטטוס. מתאים מאוד לקוקטיילים חורפיים ומהווה את המסה העיקרית בכל בר מקצועי. מומלץ להחזיק שני סוגים של וויסקי: אחד בסיסי כדוגמת "ג'וני ווקר רד לייבל", או וויסקי אירי דוגמת "הבושמילס", להרמת כוסית או לערב עם חברים.

 

 
בר אישי לבן
 בר אישי לבן   צילום: יחצ קארה דיזיין 
 

כוסות הגשה לאלכוהול

אז איך תדעו באיזה כוס מגישים מה? קבלו רשימה שתעשה לכם קצת סדר בבאלגן:

 

כוס היי בול - כוס ישרה וארוכה המכילה כמות של 330 מ"ל. בכוס זו מגישים את כל המשקאות הארוכים והמעורבבים, המכילים מנה של משקה חריף ומיץ למילוי הכוס.

 

כוס יין אדום - כוס המכילה לפחות 240 מ"ל, בגדלים וצורות שונות. כוס ליין אדום בד"כ יותר עגולה בתחתית ונמוכה. את הכוס המתאימה בוחרים לפי התקציב. יין מוזגים עד 2/3 מגודל הכוס על מנת לאפשר לאורח להריח את ארומת היין.

 

כוס ויסקי - כוס ישרה ונמוכה המכילה כמות של 210 מ"ל. בכוס זו מגישים את המשקאות הנקיים (משקאות ללא כל תוספת), עם או בלי קרח. זו בדרך כלל כוס מאסיבית מזכוכית כבדה. לכוס ויסקי מוזגים מנה קצרה עד שליש מקיבולת הכוס.

 

כוס מרטיני - כוס משולשת המכילה 210 מ"ל, משמשת להגשת קוקטלים על בסיס שמנת, או קוקטלים על בסיס ורמוט, כמו מרטיני יבש או מנהטן. יש למלא את הכוס עד סופה. ניתן לקשט את הקוקטלים באביזרים שונים.

 

 

כוס שאט - כוס קטנה המוכרת יותר ככוס טקילה, היא מכילה 60 מ"ל ומשמשת להגשת משקאות נקיים ללא קרח, אותם שותים בשלוק אחד כמו: וודקה קפואה, ליקר אפטר שוק או ייגרמייסטר. יש למלא את הכוס עד סופה.

 

כוס בירה - כוס צרה וארוכה המכילה עד 1/2 ליטר. ממלאים אותה עד סופה, כאשר המזיגה נעשית לדופן הכוס, על מנת לשמור על הקצף.

 

כוס אפריטיף/דג'סטיף - כוס קטנה עם רגל או בלי, המכילה עד 200 מ"ל ומתאימה להגשת משקאות אפריטיף (משקאות מעוררי תאבון לפני הארוחה, מכילה עד 3 שאטים) כמו קמפרי או שנפס או להגשת דג'סטיף כמו גראפה, ליקר בייליס, שרי או ליקר לימונצ'לו. הדג'יסטיף הם משקאות קינוח לאחר הארוחה המסייעים בעיכול האוכל. 

 

כוס ברנדי - מוכרת בשמות סניפטר או קוניאק. לכוס צורת בלון והיא משמשת להגשת קוניאק וברנדי. ברנדי אפשר להגיש בין שליש כוס לחציה.

 

כוס יין לבן - כוסות היין הלבן בניגוד לאדום הינן מעט יותר גבוהות ופחות פתוחות. אין צורך ממשי לרכוש שני סוגים. ניתן להחליף כוס זו בכוס שמפניה ארוכה וצרה (שמפניה פלוט), אם אתם נוהגים לחגוג איתה לעיתים קרובות.

 

 
מגוון כוסות שתייה
 מגוון כוסות שתייה   צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

1. כוס ביי בול, 2. כוס יין אדום, 3. כוס ויסקי, 4. כוס מרטיני, 5. כוס שאט, 6. כוס בירה, 7. כוס אפריטיף, 8. כוס ברנדי, 9. כוס יין לבן

 

את בר המשקאות שנוטה להעלות אבק כמו גם האבק שנוצר בין הכוסות, תוכלו לנקות עם הסוויפר דאסטר שבעזרת ידית אחיזה גמישה הוא מגיע לכל מקום.

 

לרכישת מוצרי סוויפר און ליין לחצו כאן

לינקים נוספים לבלוג של רוני:

 

ים תיכוני: עיצוב בית בסגנון חוף

לעוד עצות לעיצוב הבית של רוני כנסו ל- home in style

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by