בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
לגור בלב תל אביב: דירה משפחתית מעוצבת 
 
עולם הבית |
 

הצצה לדירה של משפחה צעירה באחד הרחובות המרכזיים בלב תל אביב. הדירה, שהייתה חשוכה וחנוקה, הפכה למוארת ואוורירית באמצעות עיצוב מיוחד

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

האדריכלית חגית ורנר, בוגרת בצלאל, תכננה ועיצבה דירת 80 מ"ר, אשר הייתה במקור דירת מסדרון טיפוסית המחולקת לחדרים חדרים. אלו מנעו זרימה של אור ואוויר לדירה.

 

הדירה שנמצאת באחד הרחובות המרכזיים של לב תל אביב ההומה, הפכה למוארת ואוורירית ובעלת תחושת מרחב גדולה יותר ממה שיש בפועל.

 

התכנון

כדי למקסם את החלל ולהתאים אותו למשפחה ביקשה ורנר להכיר לעומק את בני המשפחה ולתכנן להם משהו שיוצא מגבולות התכנון הסטנדרטי וזאת מבלי לשבור את התקציב הנתון.

 

הבנת הצרכים ודרך ההתנהלות הרצויה בבית עזרה לתכנן למשפחה חלל מגורים, שיכיל את כל הפונקציות שהם צריכים וכמו כן לתת מקום לכל הפריטים והדברים שנאספו במשך השנים.

 

נקודת המוצא לתכנון הייתה למקסם את האור (לדירה 3 כיווני אוויר) ולתת תחושת מרחב כדי ליצור בית רגוע ונעים. המסדרון שהיה בדירה בוטל והחלל שנפתח הוסיף מ"ר משמעותיים לחלל המרכזי. כדי לשמור בכל זאת על ההפרדה והפרטיות בחלקים האינטימיים של הבית יצרה האדריכלית מבואה קטנה לחדרים.

 

חדר השינה המקורי הוקטן מכיוון שהיה גדול ולא בהכרח שימושי. שבירת הקירות המקוריים חשף קורות ועמודים רבים בדירה, עמוד אחד בוטל(בהתייעצות עם מהנדס) ואת השאר הוחלט להדגיש כדי להוסיף עניין תלת ממדי בדירה. העמודים עוזרים גם להגדרת אזור מעבר בין החלקים השונים של הבית.

 

 
 צילום: ניר סגל 
 
 

החלל המרכזי

מכיוון שהדירה אינה גדולה במיוחד היה צורך לתכנן חלל, שיאפשר להיות גם יחד וגם לחוד מבלי להתנתק בחדרים נפרדים. במקום להפריד את החלל בצורה דיכוטומית לסלון וחדרים פיזרה ורנר בחלל האירוח המרכזי פונקציות שונות, שמאפשרות גמישות בשימוש בחלל כמו, פינת אוכל, פינת טלוויזיה, פינת קריאה, פינת משחק ופינת אירוח אינטימית. .

 

מול אלו תוכננו אלמנטים קבועים אשר מותאמים בדיוק לחלל- קיר ספרים, שמכיל את האוסף הרחב של הזוג והינו האלמנט הדומיננטי בחלל, רהיט מדף לפינת הטלוויזיה שמותאם למכשירים האלקטרוניים, ספסל ארגז מרופד מתחת לחלון הבלגי, ותוכנן גם על ידה, שמשמש לישיבה ולאחסון.

 

בנוסף, שיבצה ורנר בקיר הספרים דלת יפה שהייתה בדירה המקורית כאלמנט עיצובי נוסטלגי. זריקת הצבע מגיעה מהאמנות, הספרים והריהוט. הרהיטים בבית רופדו בגוונים, שמתכתבים עם צבעי היסוד- תכלת, אדום, צהוב וירוק עדינים אשר מוסיפים צבע אך לא משתלטים.

 

 
 צילום: ניר סגל 
 

המטבח

המטבח בדירה היה יחסית חדש והוחלט להשאירו בעזרת שדרוגים קלים- החלפת קרמיקות, זריקת צבע מינימאלית בארונות והרחבה למקרר ומזווה.

 

השארת המטבח על כנו יצרה חיבור לחלל המרכזי יחד עם שמירה על הפרדה מסוימת אשר משאירה את ה"בלאגן" רחוק מהעין כשיושבים בסלון.

 

 
 צילום: ניר סגלסלון 
 

אמבטיה

גם חדר האמבטיה נשאר במקומו ההיסטורי אך צומצם במקצת לטובת הרחבת המטבח. במקום להפריד את האמבטיה מאזור השירות והכביסה, מה שיוצר שני חללים צפופים ולא נוחים, הוחלט לצרף את שניהם יחד ולהפוך את חדר האמבטיה לחלל מרווח ומואר שנוח לעשות בו כביסה או אמבטיה.

 

באמבטיה כיום ניתן לעשות אמבטיה לילד הקטן בנוחות ובהנאה. האמבטיה כולה לבנה שמחזקת את תחושת האור והמרחב, הארון הכחול נותן זריקת צבע לא משתלטת.

 

 
 צילום: ניר סגל 
 

חדר הילדים

חדר הילדים עוצב בצבעוניות רבה שהופכת אותו לנעימה ומזמינה ומעודדת את הילד וההורים לשהות בו ולא להעביר את הבלאגן לסלון. נבחרו טפטים ותמונות של חיות אשר משמשות  כאלמנט מפעיל ומלמד לילד. במקום שידת החתלה סטנדרטית מוקמה שידה מעוצבת וצבעונית, אשר יכולה להשתלב בחדר ילדים בכל גיל שהוא.

 

 
 צילום: ניר סגל 
 

פינת העבודה

מכיוון שהדירה ממוקמת בקומה ראשונה וקרובה מאוד לרחוב הוחלט להשאיר את המרפסת סגורה. מחצית מהמרפסת הפך להיות חדר עבודה. למרות שהחדר קטן יחסית השולחן פונה לרחוב, אין תחושה קלסטרופובית  והוא מרווח ומואר כמו שאר הדירה. פינת עבודה לא דורשת אינטימיות מקסימלית כמו שאר חלקי הבית אך עדיין יש צורך לייצר הפרדה לכן ורנר החליטה להפריד את החדר ע"י קיר זכוכית אשר מצד אחד סוגר, אך מצד שני שומר על הפתיחות והאווריריות.

 

 
 צילום: ניר סגל 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by