בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
הוד השרון - פרובאנס: בית פרטי בסגנון כפרי 
 
 חמים ונעים. סלון הבית    צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי    
עולם הבית |
 

הצצה לבית פרטי המתפרס על שלושה מפלסים ושייך לזוג הייטקסטים בהוד השרון שבקשו וקבלו עיצוב נעים וכפרי בסגנון פרובאנס

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

זוג הייטקיסטים מהוד השרון, הורים לשניים פלוס הריון מתקדם, החליט לשדרג את תנאי מגוריו. הדירה ממוצעת שבה התגוררו במשך שנים, הוחלפה בבית פרטי באותה השכונה: כ- 200 מטר המתפרסים על שלושה מפלסים, כולל מרתף. לצד ההתרגשות שבשינוי צמח גם אילוץ - לפנות את הדירה הישנה ולעבור לבית החדש תוך חודשיים בלבד. בזמן הקצר שנותר, הם פגשו מעצבי פנים, הראו להם את הבית והקשיבו לרעיונותיהם היצירתיים. אולם רק אחת סיפקה הצעה ששבתה את ליבם.

 

את מעצבת הפנים אסתי נחמיאס מסתבר, הטרידה פינה בחלל המרכזי, שתחמה את המעבר האפשרי לחצר האחורית. כבר בתחילת השיחה, המליצה לזוג לבטל את הקיר הקטום, להעמיד שני חלונות ב-90 מעלות ובכך להגדיל ולשנות את החלל בצורה משמעותית. הזוג שלא חשב על כך לפני כן, התלהב מהפתרון שהוצג בפניו ונחמיאס קיבלה את העבודה. 

 

 
פינת אוכל
 פינת אוכל   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 

סגנון, השראה ותהליך העבודה

הסגנון הנדרש: כפרי וחמים, שיכלול פרקטים מעץ, חלונות בלגיים, מטבח בסגנון פרובנס. 

 

מקור ההשראה: הלקוחות עצמם וכל פרטי המידע שנחמיאס אוספת אודותם: אופיים, טעמם האישי, החלומות והפנטזיות שלהם. סביבת המגורים שלהם בזמן שדיברו על המעבר, הצרכים היומיומיים שלהם.החסרים והעדפות.

 

תהליך העבודה: אל הלקוחות היא מגיעה עם ארגז הכלים שלה, שכולל מטען שלם של ידע, שנרכש עם השנים בתחום האומנות, הצילום והעיצוב. לאחר מספר מפגשים עם  בני הזוג, היא מעבדת את כל המידע שנאסף אודותם ותופרת להם את החליפה המתאימה להם. בעיצוב הבית ישנם שני רבדים מרכזיים - הרובד האסתטי והרובד הפונקציונאלי. המעצבת ובני הבית יושבים יחד ומתכננים את הבית, תוך התייחסות לשני הרבדים הללו. השאיפה, כמובן, להגיע למקסימום שביעות רצון, תוך התחשבות בטעמם של הלקוחות, אך גם מבלי לפגוע בנוסחה ובשפה העיצובית.

   

 

 
חלון מטבח
 חלון מטבח   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 
 

הסלון

בני הבית אוהבים לקרוא ספרים. עובדה זו ניכרת היטב בשפע הספרים המצויים בביתם, לכן היה זה אך טבעי לתת להם את הבמה המתאימה והסלון נבחר לשם כך. הוקצה לכך  הקיר המרכזי שהודגש בגוון חמרה. עליו יצרו נישה מגבס, שכללה גם את מסך הLCD וגם ספרייה גדולה עם מדפי עץ.

 

שני החלונות אוחדו לכדי חלון אחד רחב עם אדן רחבה, שפונה לגינה האחורית.

 

גרם המדרגות חופה בעץ ואת הרצפה באזור המגורים בפרקט. בקומה הראשונה ובמרתף הסתפקו בפרקט למינציה תואם.

 
פינת התה המרקואי
 פינת התה המרקואי   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 
פרחים לעיצוב אווירה
 פרחים לעיצוב אווירה   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 

המטבח

 הדלת הפכה לחלון מרווח והתקבלו שני חלונות גדולים הפונים אל הגינה הקדמית. הארונות בסגנון פרובנס הוזמנו אצל נגר. במקום אריחים, חיפינו את הקיר בלבנים מפירוק (טרנד לוהט בשנים האחרונות, המקנה מראה כפרי. מדובר בלבנים שפורקו מבתים עתיקים והוכנו להרכבה מחדש), בדומה לעמוד תומך שנותר סמוך לפינת האוכל.

 

בקיר המפריד בין המטבח לחדר השירות, הייתה קורה בעובי 40 סנטימטר, ודרשה פתרון מורכב. המעעצבת ערבה לצורך כך את המהנדסת שתכננה את הבית, והציעה לקצר את הקורה ולעבות אותה על ידי התקנת קורת ברזל. מהלך זה אפשר יישור קו עם גובה התקרה במטבח ובכך הצליחו לבטל את נוכחותה.

 

 
מטבח בסגנון כפרי
 מטבח בסגנון כפרי   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 

חדרים רטובים

מקלחת הורים, אמבטיה ילדים ושירותי אורחים עברו שיפוץ. הצנרת והכלים הסניטרים הוחלפו. מאחר והלקוחה אוהבת אדום, שהוא צבע דומיננטי, שילבנו אותו בחדר השירותים של האורחים, בנגיעות קלות כמו למשל בכיור, בעציץ ובפסיפס. אמבטיית הילדים לעומת זאת, עוצבה בגוון צהוב, האהוב על אחד הבנים. 

 

 
מקלחת הורים בסימן אדום
 מקלחת הורים בסימן אדום   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 
שירותי אורחים
 שירותי אורחים   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 
חדר אמבטיה ילדים
 חדר אמבטיה ילדים   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 
מגבות בשלל צבעים לאווירה צבעונית באמבטיית הילדים
 מגבות בשלל צבעים לאווירה צבעונית באמבטיית הילדים   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 

חדרי הילדים

בשלב הזה הקופה כבר התרוקנה, לכן הסתתפקו בני הזוג בצביעת החדרים בהתאם להעדפתו של כל ילד, עם נגיעות עיצוביות קלות בעזרת וילון, מדבקה ואביזרים אהובים.

 

החלונות בקומת המגורים הוחלפו לחלונות מסוג בלגי קליל. הפינה שסופחה לחלל המגורים נתחמה בעזרת שני חלונות בלגים שעמוד פינתי מחבר בינהם. העמוד שהיה עגול ריבענו אותו בעזרת חיפוי לבנים מפירוק מחלונות אלו ניבט הדק ופינת הישיבה בחצר.

  

מחמאה: לחברת אינפינטי שהיתה אחראית על עבודת האלומיניום ושעשתה עבודה נהדרת ומקצועית.

 

 

 

 
חדר ילדות ורוד
 חדר ילדות ורוד   צילום: שתיים – צילום סטודיו מקצועי 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by