בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
ימי בנימינה: בית פרטי מעוצב במושבה הישנה 
 
עולם הבית |
 

הצצה לבית פרטי בו שופצה לחלוטין קומת הקרקע בדגש על שדרוג הסלון והמטבח. התוצאה: שילוב של מינימליסטיות בעיצוב ופריטים המותירים רושם רב

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

האדריכלית יעל שטרנהיים התבקשה לשפץ את קומת הקרקע בבית פרטי בבנימינה, עם דגש על חלל הסלון והמטבח. הסלון ששימש בעיקר כמעבר לגינה, לא היה פונקציונאלי. חלוקתו לשלושה אזורי ישיבה והיותו צר, אף הקשו את היציאה אליה.  

 

העבודה הראשונה של שטרנהיים היתה להסיר קיר קונסטרוקטיבי, שתחם את המטבח ויצר חלל סגור ולא הגיוני. הקיר התומך הוסר, על מנת ליצור תחושה של מרחב. במקום הקיר התומך, הוקם עמוד פלדה דק, שמימדיו תוכננו על ידי בעל הבית (מהנדס אזרחי).

 

המהלך העיקרי מעבר להסרת הקיר היה מתן תשומת לב לשינוי פתחים קיימים, על מנת להעצים את אפשרויות האור הטבעי והאוורור של החלל ולהעניק לו חזות מרעננת תוך שיפור נוחות הדיירים. בתוך כך שינתה המעצבת את הגישה לגינה, על ידי שינוי חלון קבוע בפינת האוכל לדלת, שהפכה להיות פתח היציאה הראשי לגינה, במקום הפתח בסלון כפי שהיה עד כה.

 

 
 צילום: עמית גושר 
 

המטבח

מעל משטח העבודה במטבח מרשת מטבחי Decor הורחב חלון קטן לרוחב כל הקיר, כדי להחדיר אור יום טבעי ולשדרג את הפעולות השוטפות במטבח. שטרנהיים בחרה לעשות שימוש במטבח בגוונים בהירים המספקים מראה נקי ולבן, מראה של חופש, של מרחבים. במרכז המטבח עומד לו אי ענק (אורכו 425 ס"מ), שמשלב בתוכו פינת ישיבה המתאימה ל-6 סועדים ( כסאות פיק אפ) ואיזור עבודה.

 

שני אלה משתלבים בהרמוניה, כך שהילדים יכולים לאכול בצד אחד וההורים לבשל בצד השני בלי להפריע אחד לשני החומרים הדומיננטיים הם הקוריאן שידוע בזכות סגולותיו להישאר סטריליולא סופח חומרים אחרים. המראה שנוצר הוא מודרני ונקי, העיצוב שנוצר הוא פרקטי. רק במטבח בוצעה הנמכה של התקרה, על מנת להסתיר תשתיות ותאורה. התקרה נראית כמרחפת ומדגישה אווריריות וניקיון.

 

 

 
 צילום: עמית גושר. מטבחי דקור 
 
 
 צילום: עמית גושר. מטבחי דקור 
 

סלון ופינת אוכל

מעברה השני של יחידת האי ממוקמים אזורי הסלון ופינת האוכל, בעלי קשר עין ישיר עם המטבח ונהנים מהמרחב החדש, שנפתח בפניהם. בסלון ממוקמת ספה פינתית של רשת אליתה ליוינג, בגוון שמנת רחבת מימדים ובעלת נוכחות מרשימה. שולחן האוכל והשולחן הסלוני, בעל נוכחות עדינה ומינימליסטית גם הם של אותה חברה.  

 

 
 צילום: עמית גושר.אליתה ליוינג 
 

 

 
 צילום: עמית גושר 
 

תאורה

 בכל הקשור לתאורה, נבחרו גופי תאורה דקורטיביים של קרני תכלת, שהותאמו לחלל.

 

 
 צילום: עמית גושר לאליטה ליוינג 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by