בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
הצצה: עיצוב דירה משפחתית ברמת אביב 
 
עולם הבית |
 

בלי לשבור קירות או להרוס מחיצות שידרגה מעצבת הפנים אורית כוכבי דירה בת 4.5 חדרים והפכה אותה לבית מעוצב ונעים עבור עורכת דין ושני ילדיה המתבגרים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הרבה אומץ דרוש על מנת לסמוך על מעצב הפנים בעיניים עצומות, אך אין ספק שבחירת האדם הנכון אשר מעבר לטעמו בעיצוב, יגלה גם הבנה לעומק של צרכי הדיירים היא זו שתעשה את ההבדל. לצורך שיפוץ מחדש של דירה ברמת אביב, שכבר שופצה בעבר, נבחרה אדריכלית ומעצבת הפנים אורית כוכבי, אשר בלי לשבור קירות או להרוס מחיצות, שידרגה פלאים את הדירה והפכה אותה לבית מעוצב ונעים, עבור עורכת הדין ושני ילדיה המתבגרים המתגוררים בה.

 

 

הדירה ברמת אביב, 4.5 חדרים, בה מתגוררים עורכת דין בשנות ה-40 ושני ילדיה המתבגרים, נבנתה בשנות ה-80 המוקדמות וכבר שופצה פעם אחת. אולם, הדיירים החליטו שהם רוצים שינוי, שיתאים לצרכים הנוכחיים שלהם. כוכבי ביצעה מהפך יסודי בחלל, עד כדי כך שקשה לזהות את אותה דירה. המשקל של השיפוץ בא לידי ביטוי בעיקר בחדרי אמבטיה, סלון, פינת אוכל, חדר שינה וכמובן ריהוט.

 

 
 צילום: שירן כרמל 
 

חום וקלילות בסלון

בסלון, מהחללים החשובים והמרכזיים בבית, הן לדייריו והן לאורחים ומשפחה, הכניסה המעצבת הרבה חום וקלילות, בסגנון מודרני, עם ריהוט הרמוני בין הסלון לפינת האוכל, בכל הנוגע לחומרים ולסגנון העיצוב. הריצוף עבר טיפול וליטוש, עד כדי קבלת מראה חדש.

 

התאורה הצהובה יוצרת מראה חמים, עם גוף תאורה במרכז הסלון, שיוצר עניין ועם זאת אינו מסיט את תשומת הלב. נעשה שימוש במראה שבפינת אוכל, על מנת לתת אשליה של גודל ותזזיתיות. זאת לצד קונסולה שמעדנת את פינת האוכל וגוף תאורה בעל נוכחות מרשימה ואלגנטית.

 

החיפויים בקירות של הסלון ופינת האוכל, בצבע לבן שבור, נועדו להוות רקע למכלול הצבעים בבית מבלי לגנוב את תשומת הלב.

 

 
 צילום: שירן כרמל 
 
 
 צילום: שירן כרמל 
 

 

 
 צילום: שירן כרמל 
 

 

 
 צילום: שירן כרמל 
 
 צילום: שירן כרמל 
 

מטבח חדש

במטבח בוצעה עבודה רצינית, שהפכה אותו לחלל בעל מראה חדש. ריהוט חדש נרכש, על מנת להתאים לצבעי המטבח, לצד ארונות ויחידות אחסון בחדר השירות, כדי שיתאימו לצרכי המשפחה.

 

 
 צילום: שירן כרמל 
 

אחסון הולם

עם כמות גדולה של ספרית, נדרשה כוכבי למצוא מקום אחסון הולם. בהתאם לכך עיצבה יחידה סלונית שהוזמנה מנגר פרטי, לצורך אחסון חלק מהספרים. חלק אחר הועבר לנישת גבס הממוקמת בחדר השינה לצד פרטי נוי. נעשה שינוי מושכל בחדר השינה, כיוון המיטה שונה ובכך התאפשר מקום נוסף בחלל עבור הטלוויזיה, אשר ממוקמת בין חדר האמבטיה לבין חדר הארונות. חדר השינה עוצב בצבעים בהירים ורכים, בדומה לחדר האמבטיה הצמוד אליו ושניהם יחד יוצרים תחושה של מרחב וניקיון.

 

 

 
 צילום: שירן כרמל 
 

חללים רטובים

חדר האמבטיה של ההורים הוא בעל מימדים קטנים ומציץ מהחדר שינה. כוכבי הוסיפה לו שתי מראות שיוצרות תחושת מרחב בחלל. גם כלי הסניטריה שינוי את מקומם, על מנת לתת לחלל מראה כמה שיותר אוורירי. נרכש ארון כביסה תחתון בעל גישה מהחלון של האמבטיה אל חדר השירות. את מקום החלון הקטן שהיה באמבטיה, תופס כעת חלון גדול, שמעניק אווריריות ותחושה של מרחב. הריצוף שנבחר הוא לבן בדוגמא מחורצת, בגימור מט, תאורה נסתרת ותקרה נמוכה - הוסיפו  עניין מיוחד לחדר האמבטיה וגם לחדר ההורים הצמוד לו. יחד עם אביזרי האמבטיה נוצר אפקט אסתטי ומואר. 

 

בחדר האמבטיה שאינו מרכזי, נבנו ועוצבו ארונות אחסון  בעומק 15 ס"מ, על ידי נגר פרטי ומוקמו מאחורי המראה. מעל הארונות הונח משטח זכוכית בצבע לבן, על מנת לתת גוון בהיר כולל לחדר הרחצה. נבחרו כיורים וברזים כסופים, שמשתלבים עם פס אלומיניום שנותן מראה אלגנטי ואריחים עם פסים בשילוב אריח לבן קלאסי, שגם תרמו לתחושת הניקיון והאלגנטיות  של האמבטיה.

 

 
 צילום: שירן כרמל 
 
 צילום: שירן כרמל 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by