בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
לייפסטייל 
דוחן - בריאות עם טעם 
 
  צילום: אימג' בנק / Getty Images    
לייפסטייל |
 

הידעתם? הדוחן מחזק כליות, מסייע לבעיות עיכול, מונע נשירת שיער ומחזק עצמות. אז למרות נראותו כמאכל לתוכים - הדוחן הוא דגן עשיר בערכים תזונתיים. להלן מספר מתכונים בריאים ומזינים

 
 
 
 
 
 
 
 
 

הדוחן הוא שם לקבוצת זני עשב דגן עתיק שצורתו עגולה וטעמו בבישול יוצא מעט מריר. הדוחן הינו ידוע כמאכל מזין במגוון תרבויות שונות. לדוגמא: על פי מחקר שנערך על שבטים ברחבי העולם, נגלה שאנשי שבט ההונדה , שמאכלם העיקרי הוא דוחן, ידועים בחוסנם הבריאותי ובגילם המופלג.

 

הדוחן בעל ערך תזונתי גבוה: מיני הדוחן עשירים בזרחן, אבץ, ברזל, מגנזיום, אשלגן, ויטמין  B-1 B-2 B-3 B-5 B-6, חומצה פולית, ויטמין E. והוא עשיר בפיטוכימיכלים המסייעים בהפחתת כולסטרול. בנוסף הדוחן עשיר בסיבים הגורמים לתחושת שובע. והחלבונים שומרים על רמה אידיאלית של הסוכר בדם.

 

 

בישול דוחן בסיסי

 

את הדוחן יש לשטוף היטב ולהשרות 5 שעות במים לפני הבישול. הדוחן מתנפח וסופח מים בבישול וכוס אחת של דוחן תתנפח ל2 וחצי כוסות של דוחן מבושל, לכן על כוס אחת של דוחן נוסיף 3 כוסות מים.

 
קציצות דוחן ובטטה
 קציצות דוחן ובטטה 
 צילום: אלבום פרטי 
 

אופן ההכנה

 

1. יש לשטוף את הדוחן ולהניח לו להתייבש במסננת

2. להרתיח מים בסיר ביחס לכמות הדוחן.

3. להוסיף את הדוחן לסיר ולערבב

4. להנמיך את האש ולבשל כרבע שעה עשרים דקות [עד שהמים נספגים].

5. להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה עם מגבת עד לצינון.

 

 

 

סלט דוחן:

 

להוסיף לקערה: כוס של דוחן מבושל

כוס של פטרוזיליה, כוסברה, נענע ובזיליקום קצוץ דק

5 עגבניות שרי חתוכות קטן

שן שום קצוצה

מלח

מעט שמן זית

לערבב את כל המצרכים יחד ובתאבון.

 

 

קציצות דוחן ובטטה:

 

להוסיף לקערה: כוס דוחן מבושל

1 בצל מאודה

2 בטטות מבושלות קלופות ומעוכות

4 ביצים

מלח ופלפל

לערבב הכול יחד ליצור קציצות ולאפות בתנור שמומם מראש 170 מעולת 30-40 דקות או עד להשחמה

אפשר להחליף את הבטטה עם ירק אחר כמו קישוא כרובית ברוקולי .

 

 

 
סלט דוחן - בריא וטעים
 סלט דוחן - בריא וטעים   צילום: shutterstock 
 
 

מחית דוחן ובזיליקום:

 

להניח בסיר ולהביא לידי רתיחה: 2 כוסות דוחן

צרור בזיליקום [עלים בלבד]

6 כוסות מים

מלח

לכסות את הסיר ולהנמיך את האש, לבשל עד שהמים מתאדים,לכבות את האש ולטחון עם בלנדר מוט.

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by