בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
לייפסטייל 
על ההבדלים בין גברים ונשים במשקל 
 
לייפסטייל |
 

המלחמה בין המינים נמשכת גם בהפחתת משקל ולמרבה הצער, כאן אין שוויון כלל. מדוע גברים עולים ויורדים במשקל באופן שונה מנשים? ולמה אצל הגברים הכל מתרכז בכרס ואילו אצל המין הנשי הכל יורד לתחת. כל העובדות והטיפים

 
 
 
 
 
 
 
 
 

כשאת כמהה לפחמימות ומתוקים, הוא מבחינתו מעדיף מנות בשר עסיסיות. אין ספק שקיימת תזונה מגדרית, ויש להתייחס אליה כך מבחינה פיזיולוגית והתנהגותית כשמטפלים בבעיות המשקל אצל נשים וגברים. להלן מספר עובדות על ההבדלים בין המינים בתחום התזונה.

 

 

מי אמר שוויון ולא קיבל

 

למרות השינויים החברתיים אליהם אנו עדים במאה השנים האחרונות והעובדה כי במדינות העולם המודרניות קיים שוויון זכויות בין גברים ונשים. קיימים עדיין הרבה הבדלים מהותיים בין גברים ונשים באספקט הבריאותי. אם אצל הנשים השמנת יתר מאופיינת על ידי הצטברות השומן בעיקר באזור הירכיים והישבן. אצל הגברים לעומת זאת , השומן מצטבר באזור הבטן העליונה. והעובדה היא, שהשמנה גברית מסוכנת יותר לבריאות ותורמת להתפתחות סוכרת, עליה בשומני דם, ביתר לחץ דם ומחלת לב, אך טיפול בה קל ומהיר יחסית. אך אצל הנשים ההשמנה איננה מסוכנת לבריאות, אך קשה לטיפול ואיטית יחסית.

 

 
אצל רוב הגברים בניגוד לנשים - השומן מצטבר באזור הבטן העליונה.
 אצל רוב הגברים בניגוד לנשים - השומן מצטבר באזור הבטן העליונה.   צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 
 

נשים ושוקולד, גברים ובשר

 

העדפת מזון אף היא שונה בין גברים ונשים. רוב הנשים מביעות יותר כמיהה לפחמימות ומתוקים, עד כדי אכילת חפיסות שוקולד, וופלים ועוגיות, צלחות מלאות פסטה וכדומה. הגברים לעומתן, במיוחד בגיל צעיר, מעדיפים דווקא מנות בשר עשויות במגוון צורות וסגנונות.  אחת הסיבות לבעיות בבקרת התיאבון אצל נשים קשורה לרמות סרוטונין נמוכות יותר מאשר לגברים, אשר גורמות לירידה במצב הרוח, עד לדיכאון, לנדודי שינה בלילה וישנוניות במשך היום, ירידה בריכוז ובזיכרון, ולעלייה משמעותית בצורך בפחמימות ובעיקר במיני מתוקים.

 

 
רוב הנשים מביעות יותר כמיהה לפחמימות ומתוקים. עובדה.
 רוב הנשים מביעות יותר כמיהה לפחמימות ומתוקים. עובדה.   צילום: אימג בנק / Getty Images 
 

סקר מקיף - ההבדלים בין נשים לגברים

 

לפי הממצאים המגיעים מסקר מקיף של רשת המעקב הפעילה foodborne, ממאי 2006 עד אפריל 2007 אשר כלל מעל 14,000 בוגרים אמריקאים, אשר חשפו את הרגלי האכילה שלהם, כולל מזונות בסיכון גבוה למחלות. מממצאי הסקר נובע כי באופן כללי, גברים נוטים יותר לדווח על צריכת בשר ועוף ואילו נשים מדווחות על יותר על אכילת פירות וירקות. באופן ספציפי דיווחו יותר גברים על אכילת מוצרי בשר כמו: ברווז עגל, בקר ועופות. גברים גם נוטים יותר לאכול מאכלי ים. נשים לעומת זאת דיווחו על אכילת ירקות: ובעיקר גזר ועגבניות. באשר לפירות הן נטו לאכול יותר: תותים אוכמניות, פטל ותפוחים. כמו כן נשים גם מעדיפות יותר מזון יבש כגון: שקדים ואגוזי מלך, כמו כן, ביצים ויוגורטים קיבלו עדיפות גבוהה יותר אצל נשים.

 

 
גברים נוטים יותר לדווח על צריכת בשר ועוף ואילו נשים מדווחות על יותר על אכילת פירות וירקות.
 גברים נוטים יותר לדווח על צריכת בשר ועוף ואילו נשים מדווחות על יותר על אכילת פירות וירקות.   צילום: אימג' בנק / Getty Images 
 
 

טיפים היכולים לסייע לבריאותך

 

אומגה 3 - צריכת אומגה 3, הנמצאת בכמויות גדולות בדגים מבושלים (ובטונה, מקרל, הרינג, סרדינים), יכולה להפחית תסמיני דיכאון ולייצב את מצב הרוח במיוחד בהקשר של שינויים הורמונאליים כמו התסמונת הטרום ויסתית, שינויים ברמות ההורמונים לאחר לידה ולקראת גיל המעבר ולאחריו.

 

 

סידן יומי - כמות הסידן היומית המומלצת בגיל המעבר היא 1000-1500 מ"ג. אין ספק שריכוז הסידן במוצרי חלב גבוה למדי ולפיכך נוח להשיג דרכם את הרמות הנדרשות. ספל חלב מכיל 100 מ"ג סידן. גביע יוגורט מכיל 240 מ"ג סידן ל- 200 מ"ל.אבל הסידן אינו הרכיב התזונתי היחיד המעורב בבניית העצם.

 

 

מגנזיום וויטמין D - חיוניים לספיגת הסידן במעי ופעילות הסידן. אם אחד מחומרים אלה חסרים ניצול הסידן לא יהיה נכון. ככל שנצרוך יותר סידן, נזדקק ליותר השלמות של רכיבים תזונתיים כמו מגנזיום. מגנזיום מעורר ספיגה של סידן בעצם. הוא יכול להועיל במניעת הצטברות עודפי סידן בחלקים לא נכונים בגוף כמו כליות. לנשים לפני גיל המעבר מגנזיום מצמצם סימפטומים של PMS כמו: עצבנות, כאבים, רגישות בשדיים ועליה במשקל. כמו כן מגנזיום מגן על מע' לב וכלי דם. מקורות למגנזיום: נמצא בירקות ירוקים כהים, דגנים מלאים ושקדים.

 

 
ירקות ופירות - מהווים מקורות עשירים לוויטמינים ומינרלים.
 ירקות ופירות - מהווים מקורות עשירים לוויטמינים ומינרלים.   צילום: בני גם זו לטובה 
 

ירקות ופירות - מהווים מקורות עשירים לוויטמינים ומינרלים, מומלץ גם לשתות מיצי פירות וירקות במהלך היום, הם מהווים בעיקר מקור לאבץ מגנזיום ואנטיאוקסידנטים. ומכילים כמות סיבים גבוהה. ירקות ופירות ובעיקר אגוזים ושקדים ודגנים עשירים בפיטוסטרולים, להם השפעה חיובית על פרופיל השומנים, ובעיקר השפעה חיובית על רמת הכולסטרול LDL.

 

 

פרוביוטיקה - מסייעת לפעילות מעיים שמושפעת משינויים הורמונאליים , מקטינה רגישות ללקטוז בחלב, מחזקת את מערכת החיסון ואת רקמת ההגנה של המעי ומעודדת ספיגה של אבות מזון, ניתן למצוא במזונות כמו: יוגורטים פרוביוטיים.

 

להפחית בכמויות הסוכר- רצוי להפחית בכמויות הסוכר המזוקק אותו אנו צורכים, בצורה של דברי מתיקה, מאפים ועוגות, ומוצרי קמח לבן, אין צורך להמנע לחלוטין ממאכלים האלה לנצח, אבל צריך לדעת לאכול מהם במידה, מזונות אלו יכולים לגרום לעלייה בתנגודת לאינסולין ולתרום להתפתחות התסמונת המטבולית והשמנה.כמו כן,  יש להפחית מאכילת מאכלים מטוגנים ומזונות עתירים בשומן רווי, כמו איברים פנימיים, חלקי בשר שמנים וגבינות שמנות.

 

 
שתו מים- כי זהו אחד מהנוזלים מנקי הרעלים היעילים ביותר שאנו יכולים להעניק לנו מדי יום.
 שתו מים- כי זהו אחד מהנוזלים מנקי הרעלים היעילים ביותר שאנו יכולים להעניק לנו מדי יום.   צילום: Getty Images / אימאג'בנק 
 

שתו מים- כי זהו אחד מהנוזלים מנקי הרעלים היעילים ביותר שאנו יכולים להעניק לנו מדי יום, אני ממליצה על 6-8 כוסות מים ביום ובימי הקיץ אף יותר. מומלץ לעסוק בפעילות גופנית יומיומית, כדי לשמור על משקל, חילוף החומרים, להעלות רגישות לאינסולין ושמירה על העצם.

 

מאת: רונית גלעדי, דיאטנית קלינית שטראוס מחלבות.

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by