בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
עבדים היינו: ניקוי המטבח לכבוד פסח 
 
עולם הבית |
 

החלל בו אנו מבשלים, אופים ומארחים לא קל לניקוי וסידור בגלל המורכבות ההגיינית שלו. לקראת החג ליקטנו טיפים מהמומחים כיצד לנקות ולחדש את התנור, הכיריים והמקרר

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

אחד החללים המאיימים ביותר שקשה לנקות ולהכשיר הוא חלל המטבח המרובה במכשירים הדורשים טיפול ייסודי. לקראת הפסח, מלאכת ניקיונות מוצרי החשמל במטבח לא חייבת להצטייר כמכה ה-11.

 

אספנו טיפים לניקוי התנור, הכיריים והמקרר, באדיבות איציק וכטלר, מנהל שיווק TEKA ישראל ועמית נחמד, סמנכ"ל שיווק La Cucina ישראל.

 

ניקוי התנור

באופן יומיומי מתי לנקות: ככלל, מומלץ לנקות את התנור לאחר כל שימוש (ובתנאי שהוא התקרר), כיוון שכך הלכלוך מוסר בקלות ונמנעת שריפה חוזרת, אשר מקשיחה אותו ומקשה על הסרתו.

 

קיימים בשוק שני סוגים של תנורים, הישנים יותר בציפוי אמייל שחור והחדשים בציפוי של אמייל קריסטלי. את זה הניחן באמייל שחור, מומלץ לנקות כאשר הוא פושר.

בכדי לנקות את הסוג השני, זה המצופה אמייל קריסטלי, מומלץ לחמם את התנור ל-250 מעלות, דבר המסיר את השומנים בקלות והופך גם את הכתמים הקשים ביותר לקלים להסרה, באמצעות מטלית לחה.

 

במה לנקות: השיטה הפשוטה היא ניקיון באמצעות מים פושרים ומסיר שומנים מהסוג הפשוט ביותר. שימוש במסיר שומנים חזק במיוחד או מקרצף עלול להזיק לתנור ולגרום לו לנזק בלתי הפיך.

 

איך לנקות לקראת החג? לכבוד פסח, מגיע לתנור טיפול מיוחד. לאחר שעמלתם קשות לתבשילי החג, טפטפו מים בתחתית התנור ופזרו אבקת סודה לשתיה. הפעילו את התנור על חום גבוה, 250 מעלות במשך רבע שעה, כבו אותו ונתקו מהחשמל. המתינו עד שהחום בתנור ירד לדרגה בטוחה ונעימה למגע (אך עדיין חמימה), ונקו אותו עם סמרטוטו לח. מומלץ להתחיל מאזור גופי החימום (רק בזהירות) ולהתקדם מטה. לצורך הגברת היעילות, כדאי להשרות את חלקי התנור הפריקים (מסילות, תבניות, רשתות, זכוכיות) בחומר ניקוי במשך מספר דקות.

 
 צילום: יחצ Teka 
 
 

טיפים לניקוי הכיריים

לרוב, השלב האחרון בניקיונות לפסח הוא המטבח ,שאנחנו משאירים לסוף שבו נצטרך להתמודד עם המפחיד מכל: הכיריים. כן, אולי לא נעים לנו להודות אבל הם לא נקיים במיוחד ושמנוניים בעיקר בכל אותם מקומות, שבמשך השנה פחות הגענו אליהם.

 

ניקוי המבערים: את החלק שנראה מסובך וקשה ביותר לניקוי מומלץ לנקות בשלבים על פי חלקים. את החלק התחתון הפנימי, נקו עם מבריק מתכות, על מנת לשמור על הגוון והברק. את החלק השני טבעת הלהבות העשויה מנחושת, מומלץ לנקות במים חמים ובמסיר שומנים בעזרת ברזל כלים. החלק השלישי במבער הוא הכיפה העליונה, העשויה לרוב מאמייל או מברזל יצוק, אותה מומלץ לטבול במים חמים עם מסיר שומנים למספר דקות ואז לשטוף.

 

הסרת כתמים מכיריים נירוסטה: על מנת להיפטר מכתמים שהצטברו, מומלץ לפזר סודה לשתייה, להשהות זמן מה ולשטוף.

 

ניקוי הרשתות: הוציאו את הרשתות והניחו בכיור, שטפו במים חמים ורססו בחומר מסיר שומנים, כך יתרככו גם כל שאריות המזון שהתקשו ונדבקו ויוסרו.

 

ניקוי פני השטח: את פני השטח של הכיריים נקו באמצעות מים רותחים עם מלח לימון ביחס של שתי כפיות שטוחות לחצי ליטר מים וסבון כלים.

 

 

 
 צילום: יחצ Zanussi 
 

ולא לשכוח את המקרר

פנים המקרר: דפנות הפלסטיק- את דפנות הפלסטיק במקרר, מומלץ לנקות במטלית לחה וסבון רגיל.  על מנת להתמודד עם ריחות לא נעימים ולנטרל אותם, יש להשתמש במעט סודה לשתייה או בתערובת שווה של חומץ ומים שלטווח ארוך בשימוש חוזר, ימנעו היווצרות של עובש. שימו לב, הימנעו משימוש בחומרי ניקוי למיניהם שמכילים אלכוהול , שכן הפלסטיק עלול להינזק.

 

הרצפה: גם חלק זה מומלץ לנקות במטלית לחה ומעט סבון. גם אם ממש מלוכלך ונראה לכם שניגוב במטלית אינה מספיקה, נקו ונגבו מספר פעמים בשלבים והימנעו משטיפה במים זורמים. אלו עלולים לחדור למערכות החשמל, לקצר ולגרום לנזק בלתי הפיך.

 

מדפים, מחיצות ומגירות: את אלו שניתנים לשליפה, הוציאו בזהירות מהמקרר ושטפו בכיור או אפילו באמבט בנוחות עם סבון כלים פשוט ומים או בחומרי ניקוי ייעודים. חלקים מלוכלכים במיוחד, אפשרי לנקות באמצעות סבון כלים עם מעט אבקת סודה לשתייה או באקונומיקה מדוללת במים.

 

 

גוף המקרר (החלק החיצוני): את חלקו החיצוני של המקרר מומלץ לנקות באמצעות חומר ניקוי עדין, איזשהו תרסיס ייעודי, סבון כלים פשוט או חומר לניקוי כללי מדולל בהמון מים. עדיף במטלית לחה, אבל במידה וישנם כתמים עקשניים, ניתן להשתמש בספוג לניקוי כלים ובתנאי, שיהיה מסוג עדין שלא ישרוט את פני השטח.

 

פינות וחריצים: כדי לנקות אבק ופירורים, שהצטברו בפינות הפנימיים ובחריצים שבקפלי גומיות האטימה בדלתות, השתמשו במברשת שיניים רכה טבולה בחומר מחטא עדין. לאחר מכן, נגבו היטב במטלית לחה.

 

המעבה ופתחי אוורור: אל תשכחו את המעבה ופתחי האוורור, שמצויים בחלקו האחורי של המקרר או בתחתיתו. את רשת הצינורות חשוב לנקות בקביעות מפירורים ושאריות מזון שהצטברו  באמצעות סמרטוט יבש או רטוב על פי מידת הלכלוך והצורך. את פתחי האוורור של המעבה מומלץ לנקות אחת לחודש,  באמצעות מברשת או שואב אבק. דרך אחרת היא באמצעות טכנאי מקררים, שבדרך כלל מבצע את הניקוי בריסוס של גז דחוס.

 
 צילום: יחצ Teka 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by