בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
על האש: כך תבחרו סירים לבישול  
 
  צילום: Getty Images / אימאג'בנק    
עולם הבית |
 

סירי טפלון, נירוסטה או אלומיניום - אלו הם רק חלק מהמבחר הגדול שיש בשוק כלי האוכל. איך מבדילים בינהם בין המבחר העצום

 
 
 
 
 
 
 
 
 
סיר אלומיניום
 סיר אלומיניום 
 צילום: יחצ איקאה 
 

סיטואציית החיים בישראל השתנתה מאוד במהלך השנים האחרונות והמטבח הפך למקום מרכזי בפעילויות בני הבית. תרבות הבישול והאירוח הפכה שכיחה יותר והגדילה ביקושים במיוחד לאור העובדה כי חדשות לבקרים, אנו נחשפים גם ליותר ויותר תוכניות בישול מגוונות באמצעי המדיה השונים.

 

"בשנים האחרונות, מציין גיא פורדהואז, מנהל סחר ואביזרים משלימים ברשת איקאה ישראל, כי הרשת בחרה להתמקד בקטגוריית המטבחים. זו כוללת כמובן, גם את תחום הבישול והאפייה: סירים ומחבתות, כלי בישול, כלי אפיה, אביזרי בישול, גאדג'טים למטבח, מגשי חיתוך, סכינים, כלי מדידה, ערבוב, כלי אחסון לאוכל, אביזרי אחסון למטבח. הפופולאריות של כלי האוכל העלתה את המכירות בתחום זה ב 20%".

 

הרגלי הקנייה של סירים

7 מתוך 10 אנשים מבשלים כל יום
 7 מתוך 10 אנשים מבשלים כל יום 
 צילום: יחצ איקאה 
 

סקר שערכה איקאה ב- 15 מדינות בעולם בתחום הסירים והמחבתות מצא את הנתונים הבאים:

  • 7 מתוך 10 אנשים מבשלים כל יום.
  • 6 מתוך 10 אנשים רוכשים מחבת אחת לשנה.
  • 68% מהאנשים רוכשים סיר אחת ל-3 שנים.
  • 71% מהסירים שיש לאנשים בבית הנם מחומר של פלדת אל חלד.
  • 62% מהמחבתות שיש לאנשים בבית הנם עם חומר מונע הידבקות.
  • רק 30% מהאנשים משתמשים במדיח לניקוי סירים ומחבתות .
  • ל- 41% מהאנשים יש סיר לחץ בבית. (בעיקר במדינות מערב אירופה).
  • בבית ממוצע ניתן למצוא: 9 סירים ו-7 מחבתות.
  • 50% קונים סיר/מחבת ע"פ המלצה של חברים/מכרים .
  • ישנה עלייה ברכישת קניית סירים ומחבתות באינטרנט: 28% מקבלים החלטת הקניה דרך האינטרנט. עדיין רוב האנשים רוכשים מחבת/סיר בחנות מתמחה.
 
 

איך מבדילים בין הסירים?

סיר נירוסטה
 סיר נירוסטה 
 צילום: יחצ איקאה 
 

לא כולם יודעים שכישרון בישול אינו מספיק להכנת ארוחה טעימה. מה שמשפיע במידה רבה על טעם התבשילים הוא דווקא הכלים שבהם תבשלו. לסירים העשויים מחומרים שונים יש יכולות משתנות שקשורות לאגירה, הולכה ופיזור החום, מה שמשפיע באופן ישיר על טעם ואיכות התבשיל שבסופו של דבר נגיש לשולחן.

 

בשוק קיימים לא מעט סוגים של סירים העשויים מחומרים שונים: ברזל, נירוסטה, טפלון ונחושת:

ברזל:

סירים העשויים ברזל הם סירים כבדים יחסית המתאימים לבישול ארוך, כיוון שהם עבים והחום בהם מתפזר שווה בשווה. מקובל לבשל בסיר ברזל תבשילים שמצריכים בישול איטי בתנור, למשל חמין. במידה ותרצו לרכוש סיר עשוי ברזל, הקפידו לבחור את האיכותי ביותר שמגיע עם ציפוי אמייל.

 

נירוסטה:

סירי הנירוסטה הם סירים פופולאריים שמחזיקים שנים. קל לנקות אותם וניתן למצוא אותם במגוון גדלים שמתאימים לבישול על הכיריים. סירי הנירוסטה בנויים בצורת "סנדביץ'"- שתי שכבות חיצוניות של נירוסטה ובאמצע אלומיניום שאחראי על פיזור החום. אם ברצונכם להכניס סיר נירוסטה לתנור, הקפידו לקרוא את הוראות היצרן, כיוון שלא כל סירי הנירוסטה יתאימו לכך.

 

טפלון:

סירי הטפלון שהפכו בשנים האחרונות לפופולאריים מאוד בקרב הצרכנים, ידועים כסירים שקל לנקות ואין צורך לשפשף, בזכות העובדה שהאוכל לא נדבק לחומר הטפלוני. חשוב לציין כי קיימים הבדלים באיכויות בין סירי טפלון שונים ובהתאמה כך גם אורך החיים של הסיר. רוב סירי הטפלון הם למעשה סירי אלומיניום שצופו בטפלון. האיכותיים שבהם הם סירים שיוצרו בטכנולוגיית הזרקת אלומיניום או בטכנולוגיית יציקת אלומיניום בה האלומיניום צפוף יותר. סירי הטפלון שיוצרו ביציקה הם האיכותיים ביותר, כבדים יותר, מפזרים את החום בצורה שווה, אך גם יקרים בהרבה.

 

נחושת:

אלו הם הסירים האיכותיים ביותר. סירים העשויים נחושת הם מחד קלים יחסית ומאידך מוליכים את החום בצורה שווה כך שמתאימים למגוון רחב של בישול. כמו כן, הם עמידים ביותר וקלים יחסית לניקו

 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by