בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
בית לשבת: דירה חדשה ומעוצבת בחולון 
 
עולם הבית |
 

זוג מבוגר ששני ילדיו בגרו ועזבו את הקן החליט לעזוב את הבית הפרטי הגדול בו גרו ולעבור לדירת קבלן חדשה בעיר חולון

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

מעצב הפנים עמית קדר בעל סטודיו kandesign- עיצוב ואדריכלות פנים, קיבל פנייה מזוג לקוחות מבוגרים לבוא ולעצב את דירתם החדשה, לאחר שהחליטו לעבור מבית פרטי בן שלוש קומות גדול ומרווח בו התגוררו שנים רבות, לדירה שהולכת ונבנית על ידי קבלן בחולון.

 

המהלך היה מורכב, מכיוון שהזוג צבר ריהוט רב ומגוון עם השנים, אך לרובו לא נמצא מקום בדירה החדשה.

במהלך תהליך העבודה עם הסטודיו הבינו שני הצדדים, שהמגמה היא ללכת על מראה נקי וחדש. להכניס הרבה אור הביתה ולשמור על קווים בהירים בחלל, כדי לתת תחושה של התחדשות פנימית ועיצובית.

 

מטבח בקווים נקיים

המטבח תוכנן בחלקו כקיר ארונות מרצפה לתקרה בתוך נישה, שנלקחה על חשבון חלק מחדר ילדים. הצורה שלו היא ר בקווים נקיים וחזיתו נצבעה בתנור בצבע לבן עם ידיות מחורצות. המשטח שנבחר הוא מקוריאן, כאשר המשטח וחיפוי הקיר מיוצרים כיחידה אחת שלמה ללא תפרים, דבר היוצר קו נקי ופרקטי במטבח. כיור מנירוסטה וברז מוכסף ממשיכים את הקו המודרני של המטבח.

 

קצת חמימות הוכנסה, על ידי משטח אכילה מבוצר בלוק חום עם 2 כיסאות עור חומים. כך נוצרה פינת אכילה נעימה וקטנה לזוג בלבד.

 

 
 צילום: סיון מור 
 
 
 צילום: סיון מור 
 

ירוק עד בסלון

הסלון הוא אחד המרכיבים הבודדים שעברו מהבית הישן. הצבעוניות הירוקה והצורניות המיוחדת שלו, שוברים קצת את הקו המודרני והקר של המטבח והבית בכלל. הצבע הירוק מעניק אווירה חמימה יותר ושולחן העץ הריבועי הקטן יחסית, מקנים תחושה של  חלל גדול יותר ממה שהוא באמת.

 

 
 צילום: סיון מור 
 

חדר שינה הורים

חדר השינה המקורי תוכנן עם חדר ארונות וחדר רחצה כשתי קוביות סטנדרטיות, שיצרו אווירה של חדר קטן וצפוף. התכנון שונה ובמקומו תוכנן חדר רחצה מלבני וצר יותר כמעט לכל אורך החדר, כאשר במקום חדר ארונות תוכנן ארון הזזה מרצפה לתקרה, בצורה פינתית סימטרית כשלכל אחד מבני הזוג ארון משלו. גווני הארון וגוון דלת השירותים נצבעו באותו צבע שמנת ואלמנט החירוץ מופיע בשניהם. ככה נוצרה תחושה של הרמוניה בחלל.

 

 
 צילום: סיון מור 
 

   

 
 צילום: סיון מור 
 

חדר רחצה הורים

חדר רחצה הורים ממשיך את הקו הלבן הנקי על ידי אריחים מלבניים, ארון לבן עם ידית מחורצת וכיור מונח לבן גם הוא. עיטור בצבעי חום, זהוב עדין מעטר את קירות החדר בצורה עדינה ומייצר מסגרת דקה למראה. כשמעליו גוף תאורה מלבני המאיר כלפי מעלה ומונע סינוור במראה.

 

 

 
 צילום: סיון מור 
 

פרוזדור

הפרוזדור שהיה בתכנון הראשוני ארוך וצר. הורחב במעט ונפתח לו פתח רחב יותר בכניסה. גוף התאורה התקרתי שנבחר הוא ריבוע זכוכית בעובי 2 ס"מ עם נורת לד חסכונית. אשר מוקם במרחק של כ-30 ס"מ מדופן קיר הפרוזדור. אלמנט עיצובי שיוצר עניין בפרוזדור סטנדרטי כביכול.

 

 

 
 צילום: סיון מור 
 

חדר רחצה נכדים

חדר הרחצה של הנכדים ממשיך את אותו קו נקי ואלגנטי. החדר כולו בלבן כולל הקרמיקות והאמבטיה. הארון גם כן בלבן עם ידיות מחורצות כשרק פסיפס בקו עדין מקיף את כל החדר ועוטף את המראה. הפסיפס שעשוי מזכוכית בא לידי דגש בצבעוניות זהה במשטח הזכוכית עם הכיור האינטגראלי בארון השירות.

 

 

 
 צילום: סיון מור 
 

 

 
 צילום: סיון מור 
 

שירותי האורחים

שירותי האורחים נמצאים בצידו השני של המסדרון וחוזרים על הקו העיצובי המודרני אך חמים. הרצפה בחלל זה היא בגוון חום כהה כשהקירות והאביזרים הם לבנים. על הקיר מעל האסלה "תמונה" של פסיפס, החוזרת על עצמה במשטח הזכוכית מעל מדף הכיור. השילוב בין צבעים לבנים קרים לזכוכית בצבע חום, זהוב מעניקה תחושה של קו מודרני אך נעים ומחמם.

 
 צילום: סיון מור 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by