בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
עולם הבית 
הצצה: בית מול חורשה ברמת השרון 
 
עולם הבית |
 

עיצוב בית פרטי המתכתב עם העבר החקלאי של העיר מצד אחד ושוכן קרוב כל כך למרכז אורבני מהצד השני ומשלב נוף מקסים של חורשה ומודרניות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

טבע ואורבניות, ביתיות וחללים גדולים, בטון ועץ. אי שם ברמת השרון, האדריכלית כנרת ברקוביץ הצליחה לשזור יחד אלמנטים מנוגדים לכאורה, לכדי בית מגורים נעים ומרשים למשפחה בת 5 נפשות.

 

הבית שתכננה ברקוביץ משתרע על שטח של כ-400 מ"ר, וכולל קומת קרקע גבוהה ופתוחה בעיצוב לופט, קומת מגורים חמימה ומרתף מואר ומאוורר שמשמש כיחידה נפרדת לבן בוגר.

 

 
 צילום: שי אדם 
 

מטבח מואר וגדול

"הבית נבנה על מגרש שייחודו בחורשת האקליפטוסים המרשימה שהוא גובל בה" מספרת ברקוביץ. הריאה הירוקה הקטנה, שמתכתבת עם העבר החקלאי של רמת השרון מצד אחד ושוכנת קרוב כל כך למרכז אורבני מצד שני, הציתה את דמיונה של האדריכלית. "בתכנון שלי ניצלתי את מיקומו של הבית בצמוד לחורשה, כדי להדגיש את תחושת המרחב והטבע, מצרך נדיר במרחב העירוני. כך, בית במרכז נהנה מהיתרונות של פרטיות ונוף מקסים". המעבר בין פנים לחוץ שיחק תפקיד מרכזי בתכנון ועיצוב הבית דבר הנותן לחוויית המגורים בו פנים רבות" מעידה האדריכלית.

 

 

 
 צילום: שי אדם 
 
 

פינת אוכל פונה לחורשה

הדרישה העיקרית של המשפחה הייתה דגש על חללים שיתאימו לבילוי משותף ואירוח. ברקוביץ נענתה לאתגר, תוך כדי תשומת לב מקסימלית ל"שיתוף הטבע ביצירה". "כדי לענות על צרכים אלו, יצרתי מגוון שטחי בילוי בבית ומחוצה לו. כך, לדוגמא, חלל המגורים נפתח לאזור אירוח לצד הבריכה הצמודה לחורשה, מה שמאפשר קשר מקסימלי עם הנוף", מסבירה האדריכלית.

 

 
 צילום: שי אדם 
 

תאורה רכה בחדר המגורים

תפיסתה העיצובית של ברקוביץ מכוונת למה שהיא מכנה "עוצמה שקטה. אדריכלות ששומרת על פשטות ובהירות תעמוד במבחן הזמן". זו הייתה נקודת המוצא ממנה החלה האדריכלית את העיצוב הקפדני של מרחבי המגורים והחצר. שום פרט, ולו הקטן ביותר, לא הוזנח וכל אלמנט עיצובי מהדהד את הרעיון האדריכלי הכולל. פס התאורה בקומת הקרקע נמתח לאורך מפלס הכניסה ומדגיש את ממדיו. ספסל בטון מרחף שנוצק לאורך חדר המגורים, מהווה רכיב שמושך את העין לא רק בתוך החדר - אלא מוביל את מבטו של המתבונן אל מחוץ לבית, לנוף הרוגע של הבריכה והעצים.

 

 

 
 צילום: שי אדם 
 

מדרגות מתפתלות בדרך למעלה

קומת הקרקע, מעין לופט עירוני טובל בירק, כוללת בתוכה את חדר המגורים, פינת האוכל ומטבח גדול ומאובזר שאי ישיבה ועבודה מסמן את מרכז הכובד שלו. אל קומת חדרי השינה עולים במדרגות קלות ומתפתלות, המעוצבות כפסל, ומתכתבות עם אווריריות החלל. את פני העולים לקומה השניה מקבלת ספריה גדולה המיועדת לאוסף הספרים והאלבומים המשפחתי. רצפת המפלס השני מחופה בפרקט אלון, אותו משלימים רהיטי עץ בנויים בגוונים רכים של שמנת.

 

 
 צילום: שי אדם 
 

מבט החוצה מחדר האמבטיה

גם חדר האמבטיה ביחידת ההורים נהנה מהמבט החוצה, אל החורשה המוריקה ושם, מספרת ברקוביץ "שילבתי חומרים יוקרתיים ואלגנטיים - אריחי אבן טאסוס לבנה בקווים אופקיים ונגיעה של עץ בארון הכיור". "השקט" מסכמת ברקוביץ את הגישה שהובילה בעצם את עיצוב הבית כולו "שנותן העיצוב בחומרים טבעיים, מהווה השלמה למבט המקסים הנשקף מהחלון".

 

 
 צילום: שי אדם 
 
 צילום: שי אדם 
 
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by